Volg Rutger Bakt:

Kwarktaart met aardbeien en frambozen – recept

9 mei 2018 | Recepten, Taart & gebak | 10 reacties

Kwarktaart met aardbeien en frambozen - recept

 

Je proeft de zomer in deze frisse kwarktaart met aardbeien en frambozen! Door de frambozen en aardbeien voor de vulling eerst iets in te koken wordt de smaak van deze frambozen-aardbeienkwarktaart extra intens. Perfect voor op een zomerse dag, of juist voor een dag dat je zou willen dat het zomer is!

 

Ingrediënten

Voor de bodem

Voor het kwarkmengsel

  • 9 blaadjes gelatine (=15 gram)
  • 200 gr (diepvries)frambozen
  • 300 gr (diepvries)aardbeien, in stukjes
  • 1/4 citroen, sap
  • 250 ml slagroom
  • 125-175 gr witte basterdsuiker (afhankelijk van de zoetheid van het fruit)
  • 500 gr volle kwark

Verder nodig

 

Kwarktaart met aardbeien en frambozen - recept

 

Bereiding: Kwarktaart met aardbeien en frambozen

Vet een ronde springvorm van 24 centimeter licht in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat gemakkelijk met de onderkant van een glas. Zet de vorm in de koelkast zodat de bodem stevig wordt.

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Kijk hier voor meer uitleg over het werken met gelatine. Doe de aardbeien en frambozen samen met het citroensap in een steelpan en breng dit al roerende aan de kook. Laat het mengsel 5-10 minuten doorkoken op middelhoog vuur en roer het daarbij regelmatig door. Giet de vruchten vervolgens in een fijne zeef en druk het er zoveel mogelijk doorheen. De pitjes die achterblijven gebruik je niet meer. Knijp de geweekte gelatine uit en los deze op in de warme fruitmoes. Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig op. Klop de kwark erdoor en spatel tot slot de vruchtenmoes door dit mengsel. Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat het enkele uren opstijven in de koelkast.

Garneer de aardbeien-frambozenkwartktaart met het verse fruit en wat toefjes opgeklopte slagroom.

 

Foto’s: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel komt binnenkort uit! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Reserveer hem hier!

Bekijk ook:

10 reacties

  • Beantwoorden Ann 10 mei 2018

    Gisteren de kwarktaart gemaakt maar dan dubbel recept (veel gasten😊) Hij heeft een heerlijk pure smaak ! 😍 heb het fruit alleen even laten pruttelen naar niet gezeefd, je proeft absoluut niet de pitjes en het scheelt wel veel werk ! Je kun bij een dubbel recept wel één misschien wel twee blaadjes gelantine minder doen , want hij is nu wat aan de stugge kant, maar verder is ie héérlijk !

  • Beantwoorden Linette 10 mei 2018

    Taart gemaakt mar dan niet het fruit gekookt, maar met staafmixer tot moes gemaakt. Was heerlijk!

  • Beantwoorden mirjam 12 mei 2018

    De bodem was wat kruimelig, maar de taart was heerlijk!

    • Beantwoorden Rutger 14 mei 2018

      Waarschijnlijk kwam dat doordat de koekjes iets droger waren. Voor de volgende keer kun je iets meer gesmolten boter gebruiken.

  • Beantwoorden Petra 13 mei 2018

    Jammie, dat ziet er heerlijk uit! Ik wil hem morgen maken, heb alles in huis alleen geen kwark. Wel Griekse yoghurt. Zou dat een probleem zijn?

    • Beantwoorden Rutger 14 mei 2018

      Ik denk dat dat ook heel lekker wordt!

  • Beantwoorden Sylvia harderwijk 13 mei 2018

    heerlijk fris met pure smaken.

  • Beantwoorden Syt 15 mei 2018

    Is het beter om vers fruit te gebruiken? Of maakt dat niet uit?

    • Beantwoorden Rutger 21 mei 2018

      Voor het fruit dat door de taart heen gaat maakt dat niet heel veel uit. Goed diepvriesfruit is ook prima. Voor bovenop zou ik wel altijd vers fruit gebruiken.

    Laat een reactie achter