Volg Rutger Bakt:

Zoete bladerdeeg kerstboom met cranberry’s

7 december 2017 | Feestdagen, Kerst, Recepten, Taart & gebak | 4 reacties

Zoete bladerdeeg kerstboom met cranberry’s

 

Van deze zoete bladerdeeg kerstboom wordt de hele familie blij! Leuk om met elkaar te maken, maar misschien nog wel leuker om met elkaar op te eten. Als vulling kun je iedere jamsoort gebruiken die je maar lekker vindt. Omdat ik cranberry’s echt bij de kerst vind passen, en de smaak ervan heel lekker vind, heb ik die gebruikt in deze video. Voor de kerstboom heb ik het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt. Dat is al uitgerold, dus je kunt zo aan de slag! Van het afgesneden bladerdeeg kun je trouwens nog andere lekkere dingen bakken, bijvoorbeeld één van deze bladerdeeg hapjes of deze verleidelijke Arnhemse meisjes.

 

 

Ingrediënten

 

Bereiding: Zoete bladerdeeg kerstboom met cranberry’s

Verwarm de oven voor op 200 ᵒC en haal het bladerdeeg 10 minuten voordat je het gaat gebruiken uit de koelkast. Maak de bladerdeeg kerstboom zoals in de video en gebruik daarbij de cranberryjam als vulling. Bestrijk het deeg voor het bakken met losgeklopt ei. Bak de kerstboom in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar en laat hem daarna afkoelen op een rooster.

Decoreer de kerstboom met de gesmolten witten chocolade en strooi daar de pistachenoten en gedroogde cranberry’s over.

 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Tante Fanny

 

Vorige post Volgende post
Het hartige bakboek is verkrijgbaar! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

4 reacties

  • Beantwoorden Arja 7 december 2017

    Wat een leuk idee voor kerst: het rood van de cranberry’s en het groen van de nootjes.

  • Beantwoorden Margriet 8 december 2017

    Rutger, ik wil graag een hartige variant maken, bijvoorbeeld met pesto ertussen.
    Kun je me wat tips geven voor andere smaakjes? Welke kaas is geschikt om erbo te strooien bijvoorbeeld?

  • Beantwoorden Marja 12 december 2017

    Wat een ontzettend leuk èn lekker idee deze zoete kerstboom! Lekker bij de thee ‘s middags. Dan wil je geen taart omdat dat je eetlust doet afnemen voor het kerstdiner, maar een klein stukje van deze kerstboom gaat er wel in denk ik. Toch een snoeperijtje ( het is immers kerst! ) en niet al te zwaar voor het diner. Helemaal goed. En ook niet moeilijk. Ik ga hem zeker maken want hij lijkt me echt heel erg lekker en de producten van tante Fanny zijn altijd lekker. Ik gebruik ze regelmatig moet ik bekennen, ook de taartbodems.
    Weer bedankt voor een fijn recept Rutger!
    Groetjes en tot een volgende keer,
    Marja

  • Laat een reactie achter