Volg Rutger Bakt:

Over Rutger

Bakken doe ik al van kinds af aan en het is mij letterlijk met de paplepel ingegoten. Als kind zat ik bij mijn moeder op het aanrecht om alles mee te kijken en te proeven en hielp ik mijn vader met het jaarlijkse oliebollenbakken in de schuur. Niet veel later ging ik zelf experimenteren met bakken en toen ik eenmaal op mezelf woonde gingen alle remmen los. Het liefst bakte ik elke dag wel iets nieuws. Wanneer ik tegenwoordig niet als recoveryverpleegkundige in het ziekenhuis werk, sta ik het liefst te bakken.

In de zomer van 2013 heb ik de eerste serie van het populaire Omroep MAX-programma Heel Holland Bakt gewonnen. Met mijn bruidstaart heb ik destijds de harten van de jury gestolen en won ik de titel ‘beste thuisbakker van Nederland 2013’. Dankzij mijn winst kreeg ik een eigen bakrubriek bij Omroep Max, tekende ik bij een uitgever voor het maken van mijn eigen bakboeken en heb ik daarnaast heel veel leuke bakgerelateerde activiteiten mogen doen. Na mijn eerste twee boeken Rutger bakt en Rutger bakt feestelijk heb ik het afgelopen jaar hard gewerkt aan mijn Bakbijbel, waar ik heel trots op ben. Daarnaast geef ik nog regelmatig bakworkshops, bakdemo’s, ontwikkel ik in opdracht bakrecepten en jureer ik bij bakwedstrijden.

Thuis heb ik ruim 300 bakboeken in de kast staan en daar komt maandelijks wel een aantal bij. Ik vind het geweldig om daarin te lezen om ideeën op te doen en verschillende recepten met elkaar te vergelijken.

Bij mijn bakrecepten vind ik het vooral belangrijk dat de baksels lekker smaken en dat de recepten duidelijk geschreven zijn, waardoor jij ze thuis ook kan maken. Het uiterlijk van baksels speelt zeker mee bij mijn recepten, maar de smaken en texturen zijn voor mij het allerbelangrijkst. Het moet een feestje zijn in je mond!

Op mijn blog vind je natuurlijk veel bakrecepten en -inspiratie, maar daarnaast ook reviews en posts over andere bakgerelateerde onderwerpen. Ik hoop je te inspireren en te motiveren, zodat je zelf de sterren van de hemel kan gaan bakken!

Heel veel bakplezier!

Rutger