Volg Rutger Bakt:

Tiramisu met frambozen en witte chocolade

7 augustus 2017 | Desserts, Feestdagen, Kerst, Recepten | 28 reacties

Tiramisu met frambozen en witte chocolade

 

Tiramisu met witte chocolade en frambozen, dat klinkt toch geweldig!? Met deze zomerse frambozentiramisu ga je een hoop mensen blij maken! De combinatie van witte chocolade en frambozen werkt erg goed. Samen vormen ze een mooi dessert, perfect als afsluiter van een zomerse dag of voor na het barbecueën. Je kunt de tiramisu heel goed een dag van tevoren maken. De lange vingers worden dan wat zachter en de smaken komen extra goed tot hun recht. Nog een voordeel; in deze tiramisu zitten geen rauwe eieren, dus is hij voor iedereen geschikt! Liever aardbei? Check dan deze aardbeientiramisu!

 

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 150 gr witte chocolade, grof gehakt
  • 30 gr suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pak lange vingers
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 300 gr frambozen
  • geschaafde witte chocolade, optioneel

 

Tiramisu met frambozen en witte chocolade

 

Bereiding: Tiramisu met frambozen en witte chocolade

Doe 75 milliliter van de slagroom samen met de witte chocolade in een steelpannetje en verhit dit al roerend op laag vuur. Haal de pan van het vuur als alle witte chocolade gesmolten is en laat het mengsel afkoelen tot lichaamstemperatuur.

Klop de rest van de slagroom met de suiker lobbig. Voeg de mascarpone toe en mix het geheel nog enkele minuten door. Spatel tot slot de witte-chocoladeroom door het mengsel.

Halveer de helft van de frambozen. Giet het sinaasappelsap in een diep bord en doop hier de helft van de lange vingers in. Bedek de bodem van een rechthoekige (oven)schaal met deze lange vingers. Verdeel daar de helft van het roommengsel over en leg daar de gehalveerde frambozen op. Herhaal de lagen met de lange vingers en het roommengsel en strijk de bovenkant glad. Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de tiramisu voor het serveren met de hele frambozen en eventueel met wat geschaafde witte chocolade.

 

Foto’s: Erik Spronk

 

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel komt binnenkort uit! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Reserveer hem hier!

Bekijk ook:

28 reacties

  • Beantwoorden maartje 7 augustus 2017

    Mag ik vragen hoe groot jouw schaal is?

    • Beantwoorden Rutger 16 augustus 2017

      Die is 30×15 centimeter.

  • Beantwoorden Arja 7 augustus 2017

    Net als de aardbeientiramusi valt deze vast ook in goede aarde 🙂

  • Beantwoorden Els 7 augustus 2017

    Kun je voor de vulling ook diepvriesframbozen gebruiken?

    • Beantwoorden Imke Boelema 9 augustus 2017

      Voor hoeveel personen is het recept? En kun je het ook eerder maken en invriezen?

      • Beantwoorden Rutger 16 augustus 2017

        Je hebt er zeker genoeg aan voor 6 personen. Invriezen weet ik niet, dat heb ik nog nooit geprobeerd, maar versgemaaktt zal die het allerlekkerste zijn.

    • Beantwoorden Rutger 16 augustus 2017

      Dat kan zeker!

      • Beantwoorden Els 16 augustus 2017

        Bedankt, ik had het al gemaakt met verse aardbeien, was heerlijk. Volgende keer met frambozen.

  • Beantwoorden jonna@burgertrutjes 8 augustus 2017

    Oh super lekker! Frambozen en witte chocolade zijn een verslavend lekkere combinatie <3

  • Beantwoorden Wil 8 augustus 2017

    Beste Rutger, Gebruik je hetzelfde formaat schaal als voor het aardbeien recept? Die is overigens heerlijk !

    • Beantwoorden Rutger 16 augustus 2017

      Ja dezelfde maat, 30 x 15 centimeter.

  • Beantwoorden riny 10 augustus 2017

    Hoe groot is de schaal?

    • Beantwoorden Rutger 16 augustus 2017

      De schaal is 30×15 centimeter.

  • Beantwoorden Dime 12 augustus 2017

    Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk! Niet te zoet en niet te machtig.. precies goed!

    • Beantwoorden Wil 13 augustus 2017

      Welk formaat schaal heb je gebruikt?

      • Beantwoorden Rutger 16 augustus 2017

        De schaal is 15 x 30 centimeter.

  • Beantwoorden riny 15 augustus 2017

    Het is heel goed gelukt en heel erg lekker!

    • Beantwoorden Rutger 16 augustus 2017

      Supertof om te horen!

  • Beantwoorden Robin 25 augustus 2017

    Erg lekker, zeker in combinatie met jouw frambozensaus ☺️

  • Beantwoorden Caroline 26 augustus 2017

    ook lekker is om wat Cointreau of frambozenlikeur erin de te doen als je met alleen volwassenen bent, of anders een klein scheutje Monin Framboise (siroop, niet te zoet maken)

    • Beantwoorden Rutger 10 september 2017

      Heerlijke tip! Dankjewel!

    • Beantwoorden Eline 15 december 2017

      Hallo, vervang je de sinaasappel sap voor frambozen likeur? Of doe je een scheutje door de sap heen?

      • Beantwoorden Caroline 16 december 2017

        Hallo Eline (en Rutger),

        nee, je kunt niet alle sinaasappelsap vervangen door likeur, want dan wordt het veel te sterk. Je moet inderdaad gewoon een scheutje in het sap doen en proeven hoe het smaakt. Voeg wat meer likeur toe als je dat nodig vindt. Ik gebruik altijd siroop van Monin. Het is wat duurder, maar het is van goede kwaliteit en je doet er lang mee. Ook heerlijk op ijs en andere desserts. Je kunt ook een cake- of taarttopping maken met Moninsiroop; meng wat door roomkaas en voeg poedersuiker toe.

  • Beantwoorden Lisette 22 december 2017

    Hoi Rutger, ik ben van plan om deze met kerst te maken. Is het mogelijk als ik deze een dag van te voren maakt? Of wordt het dan minder lekker?

  • Beantwoorden 20x tiramisù voor toe – Ciao tutti – ontdekkingsblog door Italië 24 december 2017

    […] *tiramisù met frambozen en witte chocolade (van Rutger Bakt) […]

  • Beantwoorden Anneke 15 maart 2018

    Te lekker!

  • Beantwoorden Anoniem 16 juli 2018

    Heb deze tiramisu gisteren gemaakt; hij is echt heerlijk! Voordeel is ook dat er geen likeur (alcohol) in zit, dus ook voor kinderen geschikt.
    Verder super makkelijk te maken. Ik vind het een blijvertje!
    Trouwens wel heeeeel machtig. Kleine stukjes afsnijden dus. Of even tijd tussen je hoofd en nagerecht laten 🙂

  • Laat een reactie achter