Tartelettes zijn altijd een succes! En in dit recept proef je de heerlijke combinatie van de subtiele banketbakkersroom met lavendel en de frisse bramen. Zomers, vol van smaak en superlekker! Wat wil je nog meer? In plaats van bramen kun je ook frambozen of kersen gebruiken.

Tartelettes met bramen en lavendel
Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 175 gram bloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 40 gr amandelmeel
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • ¼ tl zout
Broodbakbol banner mobiel

Tartelettes met bramen en lavendel

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng dit tot een deeg. Kneed het vooral niet te lang door, zodra je er een bal van kunt vormen is het goed. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Vet 8 tot 12 tartelettevormpjes (of ringen, plaats die op een met bakpapier beklede bakplaat) met een doorsnede van 8-10 centimeter en een hoogte van ongeveer 2 centimeter in met boter. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 millimeter en bekleed de vormpjes daarmee. Prik de bodem van de tartelettes meerdere malen in met een vork en zet de vormpjes vervolgens minimaal 30 minuten in de koelkast.

Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bak de taartbodempjes goudbruin in 10-15 minuten. Haal ze voorzichtig uit hun vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster

Klop de banketbakkersroom los en vul de tartelettes daar mee. Garneer de tartelettes tot slot met de bramen.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
jonna@burgertrutjes 2017-08-06 15:40:19

Ziet er weer onwijs lekker uit! En wat leuk om weer een recept met lavendel te lezen. Eerst maar eens aan de slag met de banketbakkersroom.

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-08-06 21:36:28

Het is ook echt heel lekker :)

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.