Volg Rutger Bakt:

Stroopwafelcake met mascarponetopping – recept

8 januari 2017 | Cake, Recepten | 10 reacties

Stroopwafelcake met mascarponecake

 

Deze heerlijke stroopwafelcake komt uit het boek Snelle klassiekers met een twist van Brenda Hoff. Brenda is bekend van haar blog Brenda kookt en ze heeft sinds vorig jaar dus ook haar eigen kookboek. In dit boek vind je, zoals de titel al duidelijk maakt, snelle klassiekers met een twist van Brenda. Wat denk je van quiche loirraine met zalm en lente-ui, hete bliksem uit de oven of vegetarische hachee. Stuk voor stuk lekkere en verrassende recepten! Deze stroopwafelcake met mascarponetopping zag er zo lekker uit dat ik niet kon wachten om hem te gaan bakken!

 

Ingrediënten

Voor de cake

  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 250 gr grof gehakte stroopwafels
  • 100 gr mascarpone
  • 30 gr poedersuiker

Verder nodig

  • boter, om in te vetten

 

Bereiding: Stroopwafelcake met mascarponetopping

Verwarm de oven voor op 160 ⁰C. Vet een cakevorm van 22 centimeter in met boter en bekleed hem met bakpapier.

Klop de suiker met de roomboter romig. Doe als het gemengd is de eieren erbij, één voor één, en klop steeds goed door. Als de eieren met de roomboter zijn gemengd, spatel je het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor tot een glad beslag.

Roer 200 gram van het stroopwafelkruim door het beslag en verdeel dit over de bakvorm.

Bak de cake 60-75 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door een cocktailprikker in de cake te steken. Als de cocktailprikker er droog uit komt is de cake klaar. Stort de cake uit de cakevorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Meng de mascarpone met de poedersuiker en verdeel dit over de afgekoelde cake. Bestrooi de cake tenslotte met het overige stroopwafelkruim.

Nieuwsgierig geworden naar Snelle klassiekers met een twist? Kijk hier voor meer informatie!

 

Foto: Erik Spronk
Vorige post Volgende post
Het hartige bakboek is verkrijgbaar! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

10 reacties

  • Beantwoorden jonna@burgertrutjes 8 januari 2017

    Dit boek heb ik ook liggen, Brenda is een van mijn favoriete foodbloggers. De cake moet ik nog maken

  • Beantwoorden Demi | StudioKOOK 9 januari 2017

    Wat een heerlijke cake! Lijkt me ook een erg leuk boek.

  • Beantwoorden KariN 16 januari 2017

    Hoe zijn de verhoudingen als ik deze cake in een 20×20 vorm wil maken Rutger? Ik kan dit niet vinden in de omrekentabel.

    • Beantwoorden Rutger 16 januari 2017

      Dat gaat lastig met dit recept, deze cake bakt het mooist in een traditionele langwerpige cakevorm.

  • Beantwoorden Rachel 27 januari 2017

    Wat super leuk ik ga je volgen Rutger, je website had ik nog nooit eerder gezien maar het ziet er goed uit!

    • Beantwoorden Rutger 1 februari 2017

      Dankjewel 🙂 Veel bakplezier!

  • Beantwoorden Tessa 18 februari 2017

    Hoi Rutger, ziet er heerlijk uit!! Hoelang is deze cake te bewaren?

    • Beantwoorden Rutger 20 februari 2017

      Zonder de topping kan je de cake luchtdicht verpakt enkele dagen op kamertemperatuur bewaren. De topping zou ik er zo kort mogelijk voor het serveren opsmeren.

  • Beantwoorden This month’s Favoritez #15 – oktober 2017 – Favoritez 5 november 2017

    […] maand besloot ik een cake te maken en ik koos voor een recept van Rutger Bakt. Ik maakte deze stroopwafelcake met mascarpone topping voor de meeting met WLFG en hij viel behoorlijk in de smaak! Deze ga ik zeker nog een keertje […]

  • Beantwoorden Sandra 29 maart 2018

    Lekker recept! Heb je gezien op Pinterest. Bij mij waren de stroopwafels alleen helemaal opgelost van binnen. Dus dat zag er iets anders uit. Het is wel heel machtig.

  • Laat een reactie achter