Volg Rutger Bakt:

Smeuïge chocoladetaart – recept

1 maart 2016 | Desserts, Feestdagen, Kerst, Recepten, Taart & gebak | 128 reacties

Smeuiige chocoladetaart

 

Het recept voor deze smeuïge chocoladetaart is heel simpel, waardoor hij makkelijk en snel te bakken is. Perfect voor chocoholics! Als je van chocola houdt, dan moet je deze chocoladetaart echt een keer maken! De bereiding is erg makkelijk en het resultaat is overheerlijk (en best machtig!). De binnenkant van de taart blijft heerlijk fudgey en smeuïg, doordat de chocoladetaart niet helemaal door en door gebakken is. Serveer de taart met een bolletje vanille-ijs en wat verse frambozen en je hebt een heel fijn dessert!

 

Ingrediënten

Voor de taart

  • 325 gr pure chocolade
  • 250 gr boter
  • 160 gr suiker
  • 5 eieren
  • ¼ tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 80 gr bloem

Verder nodig

  • Boter, om in te vetten
  • Cacaopoeder, om te bestrooien

 

Bereiding: Smeuïge chocoladetaart

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van een ronde (spring)vorm van 24 centimeter doorsnede met bakpapier en vet zowel de vorm als het bakpapier in met boter.

Doe de chocolade samen met de boter in een hittebestendige kom en smelt deze au-bain-marie. Meng in een andere kom de suiker, eieren, het zout en vanille-extract tot deze goed gemengd zijn. Voeg het warme chocolademengsel hieraan toe en meng dit goed. Spatel als laatste de bloem door het beslag.

Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 20-30 minuten. De taart zal nog niet helemaal gaar lijken, maak je geen zorgen. Tijdens het afkoelen zal de taart opstijven, waardoor vooral het midden lekker smeuïg wordt.

Serveer de taart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestrooi hem voor het serveren licht met cacaopoeder. Deze smeuïge chocoladetaart smaakt super lekker met een bolletje vanille-ijs en verse frambozen.

Smeuiige chocoladetaart

Foto’s: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel komt binnenkort uit! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Reserveer hem hier!

Bekijk ook:

128 reacties

  • Beantwoorden EminasLifestyle 1 maart 2016

    Het ziet er heerlijk uit, ga ik zeker onthouden. Chocolade is altijd goed!

    • Beantwoorden Kim 20 november 2016

      Hoi Rutger, ik heb de taart inmiddels drie keer gemaakt. Zelf bak ik de taart op 150 graden ongeveer 26 minuten, met een hete luchtoven is een wat lagere temperatuur beter, anders is hij niet zo lekker fudge achtig. Maar dan spreek ik vanuit mijn eigen ervaring. Het blijft toch altijd even uitproberen 😉 Mijn collega’s en familie zijn enorme fans! Het is oprecht de beste chocoladetaart ooit, en zeer gemakkelijk te maken! Bedankt voor het delen van je recept. Hoop dat je ooit nog een speciale kersttaart op je blog met ons wilt delen… Groetjes Kim

      • Beantwoorden Rutger 20 november 2016

        Wat superleuk om te horen! In de weken voor kerst komen er heel veel lekkere recepten online! Dus dat gaat helemaal goed komen!

  • Beantwoorden Yvonne Hermans 1 maart 2016

    een goed begin is t halve werk ….heel veel succes….

  • Beantwoorden Lianne 1 maart 2016

    Veel succes met je blog! Deze taart ziet er in elk geval heerlijk uit! 🙂

    • Beantwoorden Rutger 1 maart 2016

      Dankjewel Lianne! En deze chocoladetaart is inderdaad heel lekker! ☺

  • Beantwoorden Ria 1 maart 2016

    Heel veel succes! Ik ga nu lekkere chocolade taart maken?

  • Beantwoorden Fineke van Heusden 1 maart 2016

    Mooie site Rutger, lekker bezig.
    De volgende keer ga ik de chocoladetaart maken met onze kleindochter.
    Ze houdt van bakken én van chocola!

  • Beantwoorden Monique Marcelis 1 maart 2016

    Ziet er erg lekker uit. Deze ga ik zeker proberen. Veel succes met je website. Ik zal er zeker vaak gebruik van maken. Je boek is ook erg leuk.

    • Beantwoorden Rutger 1 maart 2016

      Super leuk om te lezen! Thnx!

  • Beantwoorden Debbie 1 maart 2016

    Hmmm ziet er heerlijk uit! Toevallig zat ik er net aan te denken om een chocoladefudge taart te maken. Misschien gebruik ik dit recept wel! En succes met je blog!

  • Beantwoorden sonja 1 maart 2016

    Lijkt me heel lekker maar o wat slecht voor mijn lijn.

    Succes met je blog

  • Beantwoorden Suus 1 maart 2016

    Ik heb een vraagje. Je schrijft in het recept dat je een springvorm moet bekleden. Maar op de foto lijkt t of je een taartvorm gebruikt hebt. Wat is beter?

    • Beantwoorden Rutger 1 maart 2016

      Dit was een vorm met een losse bodem. Het kan allebei, zolang je de vorm maar goed invet. Succes!

      • Beantwoorden Suus 1 maart 2016

        Bedankt! Ik ga ’t uitproberen met mijn taartvorm met losse bodem ?. Ziet er prachtig uit. Nu maar hopen dat die van mij er ook zo mooi uit komt te zien ?

  • Beantwoorden Farida Alihoesen 1 maart 2016

    Gefeliciteerd met je onwijs mooie site.
    Het begint alweer te kriebelen om de keuken in te springen (heb toevallig alles in huis ;-)) maar ja, zit op kantoor dus dat gaat niet.
    Heel veel succes met je blog, maar dat gaat zeker goed komen!

    • Beantwoorden Rutger 1 maart 2016

      Hoi Farida! Lief bericht! Thnx! Veel bakplezier als je klaar bent op kantoor!

      • Beantwoorden Farida 1 maart 2016

        Jawel, hij staat in de oven?

  • Beantwoorden Joyce 1 maart 2016

    Wat ziet je site er leuk uit! En ik heb nu plots zo’n zin in chocoladetaart 😉

  • Beantwoorden Linda 1 maart 2016

    Mijn zoon heeft vakantie en dan gaan we altijd bakken. Hij staat nu in de oven en we kunnen niet wachten tot hij klaar is!

  • Beantwoorden Monique 1 maart 2016

    Ga deze zeker proberen maar dan met glutenvrije bloem. Hopelijk is hij dan net zo smakelijk.

  • Beantwoorden Margriet Groen 1 maart 2016

    Qveel succes, ik ga j evolgen. Ben ook al zo blij met je mooie boek, de Bakbijbel ( nog niet genoeg uit gebakken ,maar dat komt)

  • Beantwoorden Margriet Groen 1 maart 2016

    Sorry…. tikfoutjes : “Veel succes en …..ga je volgen”

  • Beantwoorden ohladybake 1 maart 2016

    proficiat met je blog!
    ziet er super uit en heel tof om hier te gaan snuisteren in al die leuke zoetigheden!
    en deze taart: die staat reeds op mijn lijstje!
    liefs

  • Beantwoorden Sanne 1 maart 2016

    Wat een lekker recept die ga ik straks opslaan!
    Vind het super dat je dit doet ga je zeker volgen.

    Succes.

  • Beantwoorden Mariëlle 1 maart 2016

    Hij staat in de oven, zag er zó lekker uit!

  • Beantwoorden Liese 1 maart 2016

    Beste Rutger : ik vind het leuk dat je een blog hebt!
    en ik vind je heel speciaal!
    succes met je blog!
    ik heb een keer iets lekkers van jou boek: Rutger bakt feestelijk gemaakt.

  • Beantwoorden Carla 1 maart 2016

    Gefelicitaart met je onwijs mooie site en wat een lekker recept die ga ik straks opslaan,dank je wel

  • Beantwoorden Margot 1 maart 2016

    Ziet er echt superlekker uit. Heb zelf de bakbijbel nog niet maar heb hem met de kerst 2x weggegeven. 1 voor mijn dochter en 1 voor mijn schoonzoon van een andere dochter. Die zijn er echt blij mee.
    Succes met je site en ik ga hem zeker volgen.

  • Beantwoorden Rabia 1 maart 2016

    Ik volg je al een tijdje en ook al wat recepten geprobeerd! Lukt altijd?:)

    Mooie website! Gefeliciteerd en op naar nig meer moois☺️

  • Beantwoorden Martine 1 maart 2016

    Ik zocht een toetje voor het weekend en dit gaat het worden.

  • Beantwoorden Esther 1 maart 2016

    Deze taart ziet er heerlijk uit en ga ik zeker proberen.

  • Beantwoorden Gerrie 1 maart 2016

    OW… Die taart er super uit, ik ga hem zeker proberen. en je website ziet er ook super uit… Gefeliciteerd ?

  • Beantwoorden Erik 1 maart 2016

    Hallo Rutger,

    Van harte gefeliciteerd met deze website/blog!!!
    Zojuist heb ik een stukje smeuïge chocoladetaart geproefd!
    Onwijs lekker en heerlijk genieten…
    Ik verheug me op jouw andere recepten!

    Fijne avond en groet,
    Erik

    p.s. afgelopen maandag hebben wij op mijn basisschool waar ik als leerkracht werk ” Heel Sjtadssjool bakt” georganiseerd. De leerlingen hebben prachtige taarten gebakken!!! Echt geweldig…

  • Beantwoorden Joyce 2 maart 2016

    Oh wat leuk dat je een blog bent begonnen!
    Heb pas je bakbijbel aangeschaft en al heerlijke koekjes gemaakt!!
    Veel succes met je blog en ik ga je volgen!

  • Beantwoorden Lizet 2 maart 2016

    Nou, ik kom net via de site van Angelina, en de oven staat al aan! Ik had alles in huis voor een iets kleinere versie, dus hoop dat hij net zo lekker wordt, haha! Ben benieuwd!
    De site is erg mooi geworden!

    • Beantwoorden Rutger 2 maart 2016

      Dankjewel! Geniet er van!

  • Beantwoorden Ans Krosse-Smits 3 maart 2016

    Geweldig. Proficiat en veel succes met jouw nieuwe site. Ik heb er echt naar uitgekeken. Sinds jouw boeken zijn verschenen, ben ik veel meer gaan bakken en ik heb dingen gedaan die ik tot dat moment niet aandurfde (bv. een hazelnootschuimtaart bakken). Vooral tot vreugde van de kleinkinderen. Ik heb al jouw boeken. De bakbijbel staat voor het heerlijkste “geloof” dat er is.

  • Beantwoorden Je@net 4 maart 2016

    Een goed begin is het halve werk….meteen maar aan het bakken gegaan en wat is dít lekker!

  • Beantwoorden madelon 5 maart 2016

    ik heb deze taart in de oven dus ben echt heel erg benieuwd. hij lijkt me echt mega lekker.

    Heel veel succes met de site. kom maar op met die lekkere recepten ?

  • Beantwoorden Moniek Vaessen 6 maart 2016

    Ik heb de taart vandaag gemaakt, hij was super lekker 🙂
    Ik kijk er naar uit om meer recepten van jou te proberen!

  • Beantwoorden Miny 7 maart 2016

    Taart gemaakt en het was heerlijk ?
    Ben geweldig blij met jou blog, de uitleg en recepten zijn ?

  • Beantwoorden Stephanie 7 maart 2016

    Hey Rutger

    Heb deze taart dit weekend gemaakt, ze viel super hard in de smaak!
    Heb ze daarom ook ineens op mijn Blog geplaatst! 🙂

    http://www.happinessishomemade.be/2016/03/07/smeuige-chocoladetaart/

  • Beantwoorden Tonny 9 maart 2016

    Taart is goed gelukt en smaakt heerlijk!!!

  • Beantwoorden Marina 19 maart 2016

    Ik heb hem net gemaakt maar dan met amandelmeel (120gr) ipv bloem en hij is super goed gelukt! Dit recept is een blijvertje, makkelijk en super lekker!

    • Beantwoorden Rutger 19 maart 2016

      Lekker met amandelmeel! Dan is hij gelijk glutenvrij.

  • Beantwoorden Denise de Ridder 26 maart 2016

    Hoi Rutger,

    Ik wil het beslag gieten in taartvormpjes van 10 cm. Kan ik de baktijd dan halveren?
    Groetjes, Denise

    • Beantwoorden Rutger 26 maart 2016

      Hoi! Dat zou je even uit moeten proberen, ik heb ze nog niet kleiner gemaakt, weet niet hoe het dan zit met de baktijd.

  • Beantwoorden samantha 26 maart 2016

    ik heb een 23 en een 26 cm grote bakvorm welke kan ik t beste pakken?

    • Beantwoorden Rutger 26 maart 2016

      Dan zou ik die van 23 nemen!

  • Beantwoorden Jolanda (Joos Bakery) 12 april 2016

    Vandaag een taartbestelling op het programma en de wens was brownie / chocoladetaart. Dus heb dit recept gemaakt. Dank je wel voor de inspiratie.

    • Beantwoorden Jolanda (Joos Bakery) 12 april 2016

      En ik heb het recept met bron vermelding ook op mijn facebookpagina geplaatst.

      • Beantwoorden Rutger 12 april 2016

        Wat leuk! En fijn dat hij zo in de smaak viel!

  • Beantwoorden Kim de Beer 15 april 2016

    Hoihoi!
    Super lekkere recepten! Deze zou ik graag eens uitproberen, maar ben niet zo heel gek op dat hele pure, kan deze ook met melkchocolade? Of wordt hij daar te zacht van?
    Groetjes Kim

    • Beantwoorden Rutger 15 april 2016

      Met melkchocolade wordt de structuur heel anders. Ik denk dat je deze ook lekker vind, uiteindelijk smaakt hij niet heel puur.

      • Beantwoorden Kim de Beer 15 april 2016

        Dan gaan we het gewoon eens proberen! Thanks voor je antwoord 🙂

  • Beantwoorden Maxine 28 mei 2016

    Heeeerlijke taart en zo simpel! Ik doe er nog stukjes hele chocolade erdoor voordat ik hem in de oven doe zodat je wat chunks in de taart krijgt, en ik bestrooi hem met bevroren frambozen en dan in de oven. Heel erg lekker! Bedankt voor dit recept

    • Beantwoorden Rutger 28 mei 2016

      Dat klinkt als een hele lekkere variatie!

      • Beantwoorden commissary coupons 9 maart 2017

        Tu sais qu’ils existent des psy spécialisés dans la gêne. Bon faut que tu sois près à en suer un coup parce qu’ils te donnent quelques petits devoirs mais ça vaut le coup

  • Beantwoorden Jacqueline 18 juni 2016

    Hij is inderdaad heerlijk! Ook vanavond staat ie weer op tafel naast een tegenhanger, optimel kwarktaart hihihi. Ben wel benieuwd of het met witte chocola ook gaat lukken…. Als eens geprobeerd Rutger, of andere variaties?

    • Beantwoorden Rutger 19 juni 2016

      Met witte chocolade heb ik het nog nooit geprobeerd, vraag mij af of hij dan zo smeuiig wordt. Ik hoor het graag van je als je het geprobeerd hebt!

  • Beantwoorden Anne 25 juni 2016

    Eindelijk een reden gevonden om hem te maken. Nu in de oven, hopelijk lukt het want ik blijf stoeien met mijn boretti oven om iets gaar te krijgen.

  • Beantwoorden Linda 26 juni 2016

    Hoi Rutger,
    Superlekker deze chocoladetaart. Al een paar keer gemaakt en blijft een hit hier thuis. Zou je deze taart ook in kunnen vriezen?
    Gr Linda

    • Beantwoorden Rutger 26 juni 2016

      Hoi! Je kan de taart prima invriezen!

  • Beantwoorden malak 13 augustus 2016

    die taart ziet er lekker uit probeer ik zeker

  • Beantwoorden monica 29 september 2016

    Heb m net gemaakt heb m gebakken op 180 hetelucht 25 min was dit juist denk zelf dat tie r een beetje droog uitziet had zeker 160 C moeten doen?
    Hij is nog aan t afkoelen dus nog niet geproefd

    • Beantwoorden Rutger 29 september 2016

      Met hetelucht moet je de temperatuur vaak iets verlagen, zo’n 10 procent. Kijk even hoe die na het afkoelen is, dan weet je voor de volgende x of de oven wat lager moet.

      • Beantwoorden monica 30 september 2016

        nou het is redelijk goed gekomen maar probeer volgende x toch iets lagere temperatuur(smaakt toch heerlijk)
        Bak jij altijd met boven en onderwarmte?
        Of bakken met stoom?

        • Beantwoorden Rutger 30 september 2016

          Goed om te horen dat de smaak fijn was! Ik gebruik altijd onder- en bovenwarmte.

  • Beantwoorden Ellen 12 oktober 2016

    Deze heerlijke chocolade taart heb ik laatst geprobeerd! Hij is fantastisch, vooral met een lekkere dikke laag cacao er op! Deze taart staat vanaf nu duidelijk bovenin m’n top 10 lijst! 🙂

  • Beantwoorden Will 5 november 2016

    Erg lekker! Heb heteluchtoven, 30 minuten op 160 graden. Zou de volgende keer toch misschien 170 graden doen, al hoewel..! Het was 3 uur nadat ik hem uit de oven had gehaald vanbinnen echt nog heel zacht; stroperig. Vond het toch jammer, heb hem een nachtje in de koelkast gezet en vanochtend een stukje geprobeerd; mmm! Aanrader, even in de koelkast, dat maakt het harder. Had dus nu geen stroperige chocolade meer! Maar wát machtig!!! 😀 (Trouwens, je stimuleert me te bakken… Deed daar helemaal niet aan, maar heb nu na je geweldige boterkoekrecept helemaal zin gekregen om nog meer recepten uit te proberen…)

    • Beantwoorden Rutger 6 november 2016

      Wat leuk om te horen dat je door mij meer bent gaan bakken. De taart moet wel echt enkele uren opstijven. Drie uur is nog wat te kort. Je kan hem de volgende keer iets langer of een tikkeltje heter bakken, maar zeker niet te lang of hoog.

  • Beantwoorden Joanne 28 november 2016

    Wat een heerlijk recept, ga ik zeker uitproberen.
    Tevens is mijn vraag, zou ik de roomboter kunnen vervangen voor kokosolie? Ivm lactosevrij dieet.
    Ik bak ook op bestelling, vaak ook voor mensen met allergieën en diëten en dan kan ik deze weer aanbieden als nieuwe smaak.
    Alvast bedankt.

    • Beantwoorden Rutger 29 november 2016

      Hoi Joanne. Ik heb het nog nooit geprobeerd met kokosolie, maar denk dat het wel kan. Ik hoor het graag van je als je het hebt uitgeprobeerd.

      • Beantwoorden Joanne 30 november 2016

        De taart is super!
        Met de kokosolie is hij prima gelukt, lekker smeuïg en heerlijk van smaak. Was een beetje bang dat de smaak wat verloren ging door de kokosolie, maar dat is echt niet het geval. Zo kan ik weer iemand blij maken die toch lastig een taart kan kopen, omdat vele bakkers dit niet willen doen voor mensen met allergieën.
        Ik ga hem nog een keer proberen met een vervanger voor de bloem, amandelmeel, dan is hij zelfs gluten en lactosevrij. Nogmaals dank voor dit heerlijke recept en voor het beantwoorden van de vraag. Succes verder en hoop nog vele recepten te kunnen proberen van jou.

        • Beantwoorden Rutger 3 december 2016

          Wat goed om te horen! Dankjewel!

  • Beantwoorden Jolanda 12 december 2016

    Welke pure chocolade gebruik je? Ik bedoel dan het cacao%. Bedankt!

    • Beantwoorden Rutger 12 december 2016

      Ik heb hier pure chocolade met een cacaopercentage van 55% gebruikt.

  • Beantwoorden Esther 19 december 2016

    Beste Rutger,

    Ik wil de chocoladetaart voor kerst maken.
    Mijn vraag is hoe lang kan ik de taart bewaren en hoe kan ik de taart het beste bewaren?
    Dan weet ik hoe lang ik de taart van te voren kan maken.

    Alvast bedankt voor de reactie.

    Groetjes, Esther

    • Beantwoorden Rutger 20 december 2016

      Hoi Esther. Het lekkerste is om de taart een dag van te voren te maken. Je kan deze gewoon op kamertemperatuur bewaren. Dek de taart wel goed af in een taartdoos of met plasticfolie.

  • Beantwoorden A Picture A Day 2016: Kerstweek - Yvetteschrijft.nl 26 december 2016

    […] vind, het mooiste wat ik ooit zelf gebakken heb! Super trots op! Ik heb het recept gebruikt van een chocoladetaart van Rutger en erbovenop zit gewoon een mixje van gesmolten chocolade en een beetje gesmolten boter om het wat […]

  • Beantwoorden Cook all the things!! – valhalla vertelt 11 januari 2017

    […] feest morgen. Wederom dank aan Rutger voor het recept van een heerlijke chocoladetaart. Ik had maar 90 gram amandelmeel en vulde de rest aan met gewone bloem. Dat ging ook prima. Hij was […]

  • Beantwoorden Chocoladetaart + Sofie is jarig! - Lekker en Simpel 10 februari 2017

    […] wel wat lekkers willen voorschotelen moesten we dit recept alvast testen. Op de website van Rutger Bakt kwamen we een tijdje geleden een recept tegen voor een smeuige chocoladetaart. Wij zijn GEK op […]

  • Beantwoorden José 1 maart 2017

    Ga deze zeker maken en wel zeer binnenkort?

  • Beantwoorden José 1 maart 2017

    En natuurlijk gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan van je blog, Rutger. Het is een zeer inspirerende blog!

  • Beantwoorden Petra 6 maart 2017

    Kan deze in een springvorm van 20 cm of moet ik echt 24 cm gebruiken? Wil er ook stukje rolo doorheen doen, kan dat?

  • Beantwoorden Leonie 23 maart 2017

    Hallo Rutger,
    Denk je dat ik in plaats van bloem ook amandelmeel kan gebruiken?

    • Beantwoorden Rutger 27 maart 2017

      Dat denk ik wel, al heb ik het nog nooit geprobeerd.

  • Beantwoorden Nadine 29 maart 2017

    Hi Rutger,

    Wat een heerlijke tecepten komen er voorbij… ik kan dan ook niet kiezen tussen de brownies-met-candybar-naar-keuze vulling en deze taart. Kan ik in deze taart bijv. ook Mars repen doen met wat zeezout denk je?

    Bedankt voor je reactie! Fijne dag

    • Beantwoorden Rutger 31 maart 2017

      Hoi! Dat kan je zeker proberen! Denk dat het erg lekker wordt!

  • Beantwoorden Dianne 11 mei 2017

    He!

    nou deze ga ik maken! moet aantal taarten bakken voor een verjaardag en dacht. er komt zeker iets van chocola, las de combi met bevroren frambozen, dat klinkt goed! of iets van stukjes karamel erdoor of karamel see salt die van Tony’s chocolate 🙂 Zou dat wat zijn?

  • Beantwoorden Marleen 2 juli 2017

    Hoi Rutger
    Vandaag heb ik jouw recept voor deze chocoladetaart gemaakt. Wat een heerlijk en makkelijk recept, we hebben gesmuld!!! We gaan hem zeker snel nog een keer maken.

  • Beantwoorden Hedwig 1 augustus 2017

    erg lekker en idd supermakkelijk te maken! bedankt Rutger

  • Beantwoorden Tessa 10 augustus 2017

    Beste Rutger,

    voor de Afternoon Tea wil ik deze taart maken in kleine mini-varianten (10 cm). hoe lang raad je aan om deze dan te bakken?

    • Beantwoorden Rutger 16 augustus 2017

      Hoi Tessa! Wat een leuk idee! Wel denk ik dat de taartjes redelijk machtig zijn in die maat. Misschien iets te voor een afternoon tea. De tijd durf ik niet te zeggen, ik heb het zelf nog niet geprobeerd om ze kleiner te bakken.

  • Beantwoorden Josee 2 oktober 2017

    Een maandje terug deze taart gemaakt. Nadat de eerste versie helaas door een slechte springvorm tegen de muur, op de grond en tegen de oven was beland, toch maar begonnen aan een tweede versie. Daar heb ik geen moment spijt van gehad. Hoewel voor de eerste gasten ik deze nog een beetje warm moest uitgeven, kon dit later wel terwijl hij volledig was afgekoeld. Jum! Heerlijk zeg! Echt een aanrader.

    • Beantwoorden Rutger 2 oktober 2017

      Wat goed om te horen!! Dankjewel!

  • Beantwoorden Eline 1 november 2017

    Hij staat nu in de oven, met frambozen erdoor. Zonder was al heerlijk, ik ben benieuwd hoe dit wordt!

    • Beantwoorden Rutger 2 november 2017

      Klinkt heerlijk! Wil je laten weten hoe het was?

  • Beantwoorden Marieke 22 november 2017

    Hoi Rutger,

    Kan ik ipv vanille extract ook een vanille stokje gebruiken. Ik wil namelijk vrijdag deze taart maken, maar ik heb geen vanille extract in huis en kan voor die tijd niet meer naar een kookwinkel.

    • Beantwoorden Rutger 27 november 2017

      Hoi! Dat kan zeker! Ik zou het merg van 1/2 vanillestokje gebruiken.

  • Beantwoorden Anne-Riet 24 november 2017

    Misschien is het heel logisch om te doen maar kan dit ook met witte chocolade of moet er dan iets aangepast worden in de hoeveelheden?
    Kan me voorstellen dat witte chocolade andere eigenschappen heeft dan pure chocolade?

    • Beantwoorden Rutger 27 november 2017

      Met witte chocolade zijn de verhoudingen inderdaad anders en ik denk dat de taart erg zoet zal worden. Wat de verhoudingen precies zijn weet ik niet, zelf heb ik het nog nooit uitgeprobeerd.

  • Beantwoorden valerie 29 november 2017

    vraagje Rutger, voor hoeveel personen zou de taart zijn als ik de ingrediënten afweeg zoals jij doet in je recept hier op de website?

    Ik ga ‘m zondag uitproberen bij m’n familie. Spannend zeg.

    • Beantwoorden Rutger 30 november 2017

      Je kunt er zeker met 12 – 16 mensen van genieten!

  • Beantwoorden Jos Jansen 19 januari 2018

    De taart staat nu af te koelen. Hij lijkt eigenlijk best al gaar, kan dat? Hij heeft 25 min. gebakken, misschien gezichtsbedrog😊?
    Hoe lang moet ie afkoelen?

    Gr. Jos

    • Beantwoorden Rutger 22 januari 2018

      Dat zou kunnen. Heb je op hete lucht gebakken? Dat is vaak wat krachtiger. Voor het afkoelen zou ik 2-3 uur de tijd nemen.

  • Beantwoorden Maaike 26 januari 2018

    hoi Rutger, gebruik je gewone kristalsuiker of basterdsuiker in dit recept? Of maakt dat niet uit?

    • Beantwoorden Rutger 28 januari 2018

      Ik heb hier gewone kristalsuiker voor gebruikt.

  • Beantwoorden Maaike 27 januari 2018

    mijn taart is ‘ingestort’; bovenlaag gescheurd terwijl ik heb uit de bakvorm haalde…. Kan ik de boel camoufleren door er chocoladeglazuur op te smeren? en met cacao, zou dat goed werken? Ik ben bang dat de smaak van de taart te intens wordt als ik de glazuur met pure chocolade maak…

    • Beantwoorden Rutger 28 januari 2018

      Dat scheuren hoort er bij hoor! Hij zakt inderdaad iets in na het bakken, dat maakt hem juist zo lekker smeuiig. Ik zou hem heel licht bestrooien met cacaopoeder, of een combinatie van ccaopoeder en poedersuiker.

  • Beantwoorden Renske Natté 22 februari 2018

    Hoi Rutger, hoelang blijft de taart ongeveer lekker? Ik wilde hem graag nu maken, voor morgenavond. 🙂

    • Beantwoorden Rutger 22 februari 2018

      Dat kan prima! De taart blijft zeker een paar dagen lekker!

  • Beantwoorden Mirjam 21 maart 2018

    Hi Rutger,
    Het ‘mengen’ van de overige ingrediënten (ei, suiker, etc). Moet dit met de mixer of gewoon met de garde?

    • Beantwoorden Rutger 26 maart 2018

      Dit kun je gewoon met de hand doen, kan zelfs gewoon met een spatel.

  • Beantwoorden Lisa 26 maart 2018

    Heb de taart gisteren gemaakt voor mijn vriendinnen (was de eerste keer) en iedereen was fan en uiteraard ik ook!!
    Heb jouw naam en recept doorgegeven 😀

    Veel succes nog

    • Beantwoorden Rutger 26 maart 2018

      Superleuk om te horen! Dankjewel!

  • Beantwoorden Annelies 25 mei 2018

    Hij ziet er super lekker uit! Kan ik er ook chilipeper door doen, zodat ik een pittige chocoladetaart krijg? Dit zie ik namelijk bij veel andere recepten 🙂 En hoeveel zou ik er dan door moeten doen?

    • Beantwoorden Rutger 3 juni 2018

      Dat kan zeker. Hoeveel is afhankelijk van je smaak, maar ik zou voorzichtig beginnen met maximaal een halve theelepel gemalen chilipeper.

  • Beantwoorden Sanne 30 juni 2018

    Dag Rutger,

    Wat een heerlijke taart! Ik wil ‘m vast maken voor een feestje over een week. Hoe doe ik dat dan precies met invriezen en weer ontdooien? Is alleen ontdooien genoeg of piep ik m even op in de oven om m vervolgens weer opnieuw op te laten stijven?
    Dank vast voor je reactie!

    • Beantwoorden Rutger 9 juli 2018

      Hoi! Alleen ontdooien is prima na het invriezen!

  • Beantwoorden Esther 20 juli 2018

    Hoi Rutger,

    Hoe kun je de taart het beste bewaren als je hem de volgende dag serveert? In de koelkast of kan hij op het aanrecht blijven staan?

  • Laat een reactie achter