Volg Rutger Bakt:

Frambozensaus – recept

12 februari 2016 | Basisrecepten, Recepten | 5 reacties

frambozenaus

 

Deze frambozensaus is onwijs lekker en heel makkelijk te maken. Zelf heb ik altijd wel wat van deze saus in de vries, in kleine bakjes, zodat ik nooit mis grijp. Serveer deze saus over je ijs, bij wafels, door je yoghurt of kwark, of over deze panna cotta van witte chocolade.  Eigenlijk is deze frisse frambozensaus geschikt voor alles dat je nog lekkerder wilt maken. Als verse frambozen niet te duur zijn gebruik ik die, maar diepvriesframbozen zijn ook heel goed geschikt voor dit recept. Je kunt deze saus onder andere gebruiken bij deze panna cotta van witte chocolade of over zelfgemaakt vanille-ijs.

 

Ingrediënten

  • 250 gr (diepvries)frambozen, ontdooid
  • 100 gr geleisuiker
  • ½ citroen, sap

 

Bereiding: Frambozensaus

Doe alle ingrediënten voor de frambozensaus in een pan en breng ze aan de kook. Roer regelmatig door. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten doorkoken en giet het dan door een fijne zeef. Duw de frambozenmassa met de bolle kant van een lepel door de zeef zodat de pitjes achterblijven. Laat de saus afkoelen voor gebruik, deze zal dan ook dikker worden.

Serveer de saus lauwwarm of afgekoeld.

Frambozensaus

Foto’s: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Het hartige bakboek is verkrijgbaar! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

5 reacties

  • Beantwoorden Linda van Huizen 11 september 2016

    Kan ik deze saus gebruiken om over bijvoorbeeld blondies te gieten en dan de oven in? Of heeft u daar een ander recept voor? Vast bedankt, Linda

    • Beantwoorden Rutger 14 september 2016

      Hoi! Ik zou deze saus niet meebakken, daar is het denk ik wat de dun voor. Ik zou klodders frambozenjam over het blondiebeslag verdelen en die dan door het beslag heen ‘marmeren’, door een paar keer met de achterkant van een vork door het beslag te gaan.

  • Beantwoorden Rita van Roojen-Schaap 23 december 2016

    Ik heb van verse mandarijnen saus gemaakt, deze is wat bitter geworden, kan ik er nog iets aan doen?

    • Beantwoorden Alex 19 mei 2017

      Wel de velletjes er afhalen anders wordt het zeker bitter.
      Het makkelijkst gaat dat met een zeer scherp mesje.

      • Beantwoorden Rutger 26 mei 2017

        Welke velletjes bedoel je? Van de citroen heb je alleen maar het sap nodig.

    Laat een reactie achter