Volg Rutger Bakt:

Perencake met kruimels – recept

7 september 2017 | Cake, Recepten | 6 reacties

Perencake met kruimels

 

Deze perencake met kruimels is vol van smaak, doordat er amandelspijs in het cakebeslag is verwerkt. Daarnaast is de amandelcake met peer en kruimels heel makkelijk te maken, perfect voor bijvoorbeeld de Koffie Morning van Stichting Opkikker. Een héle gezellige actie! Op 6 oktober gaan er weer heel veel mensen aan de bak om zo Stichting Opkikker te steunen. In het artikel van deze chocoladecupcakes legde ik al uit wat de Koffie Morning is en waarom het zo belangrijk is.

Dus… ga snel naar de site van de Koffie Morning, meld je aan, bak wat lekkers en laat langdurig zieke kinderen een onvergetelijke dag beleven! Leuke bijkomstigheid: je kunt met je deelname ook nog eens een Kitchenaid standmixer winnen!

Deze perencake is het lekkerste op de dag van het bakken, dan zijn de kruimels nog knapperig. Door het vocht uit de cake en de peren worden de kruimels na een dag wat zachter. In plaats van peer kun je ook appel of abrikozen gebruiken.

 

Ingrediënten

Voor de cake

  • 150 gr amandelspijs (gekocht of zelfgemaakt)
  • 115 gr boter, op kamertemperatuur
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 125 gr bloem
  • 1½ tl bakpoeder

Voor de topping

  • 2-3 peren, geschild en in stukjes
  • 50 gr boter, gesmolten
  • 70 gr witte basterdsuiker
  • 85 gr bloem
  • ¼ – ½ tl kaneelpoeder
  • snuf zout

Verder nodig

  • boter, om in te vetten

 

Bereiding: Perencake met kruimels

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20 centimeter in met boter en bekleed deze met bakpapier.

Doe het amandelspijs, de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop het geheel romig. Dit duurt enkele minuten. Voeg de eieren één voor één toe en klop deze luchtig door het beslag. Spatel er tot slot de bloem en het bakpoeder voorzichtig doorheen. Doe het deeg in de bakvorm en verdeel er de stukjes peer over.

Meng voor de kruimels de gesmolten boter met de basterdsuiker, bloem, het kaneel en zout. Meng het tot een kruimelig geheel en strooi dit over de peren.

Bak de perencake in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen in de vorm.

 

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de Koffie Morning!

 

Foto: Erik Spronk

 

Vorige post Volgende post
Deze maand is Het hartige bakboek uitgekomen! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

6 reacties

  • Beantwoorden Tessa 9 september 2017

    Heb deze cake vandaag gemaakt,hij was heerlijk.fris, knapperig en zacht en heel makkelijk om te maken.bedankt voor dit goede recept Rutger.

    • Beantwoorden Rutger 10 september 2017

      Super leuk om te horen! Geniet er van!

  • Beantwoorden Anne 14 september 2017

    Aangezien we heerlijke peren uit diegene zn boom gekregen hebben sprak perencake met kruimels mij wel aan maar amandelspijs is helemaal niet mijn ding. Kan ik het vervangen?

  • Beantwoorden Sabine 23 september 2017

    Ziet er heerlijk uit! Ga ik snel proberen! Kan ik ook een vierkante vorm van 22 cm gebruiken? Moet ik de hoeveelheden dan aanpassen?

    • Beantwoorden Rutger 25 september 2017

      Als je de cake even hoog wilt krijgen zou je de ingrediënten x 1,21 moeten doen. Maar het kan ook met deze hoeveelheden, de cake zal dan wat lager worden.

    Laat een reactie achter