Volg Rutger Bakt:

Panna cotta van kokos met sesamkletskoppen en steranijs

21 december 2016 | Desserts, Recepten | 0 reacties

Panna cotta van kokos met sesamkletskoppen en steranijssiroop

 

Dit dessert bestaat uit een smaakvolle combinatie van smaken en texturen. De romige panna cotta, de knapperige sesamkletskop en de aromatische steranijssiroop vormen samen een mooi geheel. Alle componenten kan je van te voren maken, zo hoef je ze na het hoofdgerecht alleen nog maar samen te voegen. Voor dit recept gebruik ik metalen vormpjes, omdat het storten daardoor makkelijker gaat. Je kunt de panna cotta ook in andere vormpjes maken, of in een glaasje of bakje. Het hoeft dan niet gestort te worden, maar kan met bakje en al geserveerd worden.

 

 

Ingrediënten

Voor de panna cotta

  • 300 ml kokosmelk, uit blik
  • 200 ml slagroom
  • 3 ½ blaadjes gelatine
  • 60 gr suiker
  • ½ vanillestokje

Voor de steranijssiroop

  • 150 ml water
  • 150 gr suiker
  • 3 stuks steranijs
  • 2 kardemompeulen, geplet
  • 1 limoen, sap

Verder nodig

 

Panna cotta van kokos met sesamkletskoppe en steranijssiroop

 

Bereiding: Panna cotta van kokos met sesamkletskoppen en steranijssiroop

Week de gelatine in ruim koud water. Breng in een steelpan de kokosmelk met de slagroom, de suiker en het vanillemerg aan de kook. Haal het roommengsel als deze kookt van het vuur en los de geweekte gelatine daarin op. Giet het mengsel in vormpjes (dit recept is voor 4 tot 6 stuks) en laat deze minimaal 3 uur (het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.

Doe voor de siroop het water met de suiker, de steranijs en de kardemompeulen in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat de siroop op middelhoog vuur ongeveer 15 minuten inkoken. Haal de siroop van het vuur en voeg het sap van 1 limoen toe. Laat het afkoelen voor gebruik.

Om de panna cotta te storten zet je een bakje met heet water klaar. Dompel de vormpjes enkele seconden in het hete water (kijk uit dat er geen water in het vormpje loopt) en haal deze er dan weer uit. Maak met een scherp mes de bovenkant los en stort de panna cotta vervolgens op een bordje. Garneer de panna cotta met een sesamkletskop en druppel er wat van de siroop overheen.

 

Foto’s: Erik Spronk

 

 

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

0 reacties

Laat een reactie achter