Volg Rutger Bakt:

Mokka-botercrème – recept

5 oktober 2017 | Basisrecepten, Recepten | 7 reacties

 

Deze zelfgemaakte mokka-crème is perfect voor een mokkataart, een hazelnootschuimtaart, om bokkenpootjes mee te vullen, om cupcakes mee op te spuiten en ga zo maar door. Door het zelfgemaakte mokka-extract krijgt de botercrème een heerlijke mokkasmaak. De crème is op basis van banketbakkersroom en dat maakt hem minder zwaar en vet dan andere botercrèmes.

Wat wil jij maken met deze mokka-botercrème?

 

Ingrediënten

 

Bereiding: Mokka-botercrème

Zorg dat de banketbakkersroom en de boter beide op kamertemperatuur zijn voordat je gaat beginnen. Klop de boter met de poedersuiker luchtig op. Voeg de banketbakkersroom daaraan toe en klop het geheel door. Als de botercrème gaat schiften is het mengsel te koud; zet de schaal dan even in wat warm water of zet een warme föhn op de schaal.

Breng de botercrème op smaak met het mokka-extract. Voeg niet alles in één keer toe, maar proef tussendoor. Het ene extract is sterker dan het andere en hoe sterk je jouw mokka-crème op smaak wilt is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

 

Foto: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Het hartige bakboek is verkrijgbaar! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

7 reacties

  • Beantwoorden José 5 oktober 2017

    Rutger hoeveel banketbakkersroom moet er gemengd met de boter worden?

    • Beantwoorden Rutger 11 oktober 2017

      Als je op de link drukt kom je bij het recept, het is banketbakkersroom van 500 ml melk.

  • Beantwoorden Sjobo 5 oktober 2017

    Rutger schrijft: 1 recept banketbakkersroom!
    Druk even op dit “rode linkje” en je komt er vanzelf achter…

  • Beantwoorden Linda 19 november 2017

    Hoe lang blijft dit goed als je het hele recept hebt gemaakt?

    • Beantwoorden Rutger 19 november 2017

      In de koelkast enkele dagen, in de vriezer een paar maanden.

      • Beantwoorden Linda 21 november 2017

        oh super bedankt voor het antwoord. Ik weet genoeg. Wist trouwens niet dat je dit ook nog kon invriezen.

  • Beantwoorden Elyna 14 februari 2018

    Hoi Rutger,

    Vandaag botercreme gemaakt. Maar zodra ik de banketbakkersroom erbij doe blijven er een soort gelatine achtige bubbeltjes inzitten. Het zit niet in de schift maar hij wordt niet mooi glad. Kan het zijn dat ik iets verkeerd heb gedaan? Dat ik misschien eerst de banketbakkersroom had moeten opkloppen voor ik er botercreme van maak? Ik had hem na het maken in de koelkast gezet zodat het niet te warm zou zijn maar daardoor werd het een soort pudding.

  • Laat een reactie achter