Volg Rutger Bakt:

Korting op de Bakbijbel en win mijn bakboeken!

26 november 2017 | Inspiratie, Winacties | 234 reacties

Het hartige bakboek & Bakbijbel

 

Tot eind van het jaar is mijn Bakbijbel met korting verkrijgbaar! Dus zoek je nog een leuke cadeautje om te geven of te vragen, dan is dit je kans! Naast de Bakbijbel zijn ook alle andere kookbijbels met korting verkrijgbaar! Heel fijn om zo je verzameling compleet te maken!

Wil je de Bakbijbel met korting bestellen? Kijk dan snel hier!

 

bakbijbel

 

Bakbijbel en Het hartige bakboek winnen?

Omdat de feestdagen eraan komen heb ik ook nog een leuke winactie voor jullie. Wan wat er is er leuker dan bakkend de feestdagen tegemoet gaan? Laat in een reactie achter wat jouw ultieme baksel voor de feestdagen is en wie weet win jij mijn laatste twee bakboeken: Bakbijbel en Het hartige bakboek!

De uitslag wordt op Facebook bekend gemaakt!

 

 

Vorige post Volgende post
Het hartige bakboek is verkrijgbaar! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

234 reacties

  • Beantwoorden Silvia 26 november 2017

    Als ik aan de feestdagen denk, dan denk ik aan een heerlijk dessert: een mooie pavlova met vers fruit! Ik wens je alvast een hele gezellige decembermaand toe!

    • Beantwoorden Merel Apeldoorn 26 november 2017

      Mijn ultime baksels zijn baksels met een twist!
      Ik heb een hele hoop die lekker zijn, maar mn favorieten zijn toch wel de rode linzen cake en de knolsederijtaart! Mn ventje smult ervan <3

      Ik ga voor nof meer bakinspiratie voor de feestdagen! Wat zou ikblij zijn met deze geweldige boeken!! Mn familie en vriendenkring worden er vast ook gelukkig van, want sinds ik mn koksdiploma bij Fifteen heb gehaald ben ik meer in de keuken te vinden dan erbuiten!

    • Beantwoorden Nico en Anna 26 november 2017

      Wij eten “ham di pasco” (kerstham naar een recept van mijn man) ; “ayaca” (maïsmeel met een heerlijke vulling) en “pan di jamon” (brooddeeg gevuld met ham in plakjes en meer). Als voorafje een “soepje”. Dit zijn Antilliaanse hartige “lekkernijen”. Wie weet bak ik wij nog iets uit je eerste boek. Fijne dagen toegewenst!

    • Beantwoorden Anita de Jonge-Mones 27 november 2017

      Mijn ultieme baksels voor de Feestdagen zijn mini hartige taartjes met de variaties spek-bosui-geraspte kaas/geitenkaas-preiringetjes/basilicum-mozzarella/komijnekaas-ham/jonge kaas-bieslook
      Ze zijn altijd een heel erg groot succes, makkelijk te maken en snel op.

    • Beantwoorden margreet 27 november 2017

      Met de feestdagen heerlijke zelfgemaakte christmascake

    • Beantwoorden Cheryl 27 november 2017

      Wat ik graag maak met de feestdagen zijn ‘karamellos’. Een bodem van deeg, zelfgemaakte fudge met pecan- en pistachenoten overgoten met dunne streepjes chocolade! Echt een aanrader

  • Beantwoorden J.M. 26 november 2017

    Mijn favouriete kerstrecept is een groenteschotel met daarop een kerstboom van Tante Fanny bladerdeeg met gedraaide takken ( zoals jouw ronde brood met gedraaide uiteinden )en kerstballen in de vorm van minitomaatjes of gespoten tomatenpuree uit de oven . Mijn voorkeur gaat uit naar het hartige bakboek ,omdat ik op de kilo’s moet letten

  • Beantwoorden Linda 26 november 2017

    Chocolade taart 😊

  • Beantwoorden Miranda 26 november 2017

    Nougat! Komt weinig bakwerk aan te pas, maar traditioneel maak ik elke kerst voor vrienden en familie nougat! Dit jaar wil ik het gaan aankleden met een mini etage met petit fours, boterkoek, kerstcakejes en cantuccini. Zodat iedereen met kerst wat lekkers kan serveren bij de koffie!

    • Beantwoorden Miranda 26 november 2017

      Oh en de bakbijbel heb ik al sinds hij uit is, maar dat hartige boek staat hoog op mijn verlanglijst! Het is je enige boek dat ik nog niet heb 😁

  • Beantwoorden Nathalie Lauwen 26 november 2017

    Eén van mijn all time favorites is Beef Wellington. Heerlijk!

  • Beantwoorden Marlies 26 november 2017

    Het lijkt mij inderdaad zalig om veel te bakken tijdens de kerstvakantie. Op mijn lijstje staat: panettone, bitterkoekjes-amaretto pudding, noga en kwarkbollen met
    Oud en nieuw. Ik heb er zin in! Laatst heb ik je speculaas boterkoek gemaakt. Daar heb ik thuis en op het werk veel mensen mee blij kunnen maken! Een bakboek van jou wil ik zeker wel winnen. Die gaat goed gebruikt worden.😋

  • Beantwoorden Anita Borgers 26 november 2017

    Wij maken elk jaar de toetjes voor het familie kerst diner. Dat zijn dan altijd verschillende dingen maar vooral veel met ijs slagroom en chocolade.

  • Beantwoorden Michelle 26 november 2017

    Een kerststol met amandelspijs, beter kun je de kerstdagen niet beginnen

  • Beantwoorden Charlotte 26 november 2017

    Ik hou enorm van bakken. En maak al een paar jaar mijn moeders recept voor een Schwarzwälder kirschtorte met Kerst. Hoewel ik December tradities en ook de ouderwetse Schwarzwälder erg kan waarderen. Wil ik graag iets anders feestelijks bakken dit jaar. Misschien zelfs iets hartigs? Mijn zus en zwager komen bij me en hij is gek op kaas. Staat er iets leuks in je hartige bakboek? Wat een “domme” vraag natuurlijk staan er ontzettend veel lekkere recepten in ! Vandaar dat ik graag meedoe in de hoop dat ik een beetje geluk heb.

  • Beantwoorden An de Kraker 26 november 2017

    Na een heerlijk kerstdiner, heeft iedereen nog wel trek in een pavlova met slagroom en fruit, of een chocolademousse met slagroom. De bakbijbel heb ik al, zou graag het hartige bakboek winnen.
    Rutger en familie alvast prettige feestdagen en veel bakplezier voor 2018

  • Beantwoorden Marijke Devens 26 november 2017

    Elk jaar maak ik een tulband. Elk jaar wordt deze met veel smaak gegeten. Sinds ’n jaar of 2 maak ik de tulband naar een ander recept en eigenlijk zou ik er 2 moeten maken. Mijn kinderen willen grotere stukken èn ook mee naar hun studentenkamer. Het recept is bekend als ‘de lekkerste tulband’ en ja Rutger, hij komt uit een boek van jou!

  • Beantwoorden Lucia 26 november 2017

    Wat voor mij zeker niet mag ontbreken aan het kerstontbijt is een mooie Moscovische tulband.
    Het is zo’n pracht als deze met wat poedersuiker bestoven op de tafel staat.
    Maar zelf n keer de pasteibakjes maken is ook wel n uitdaging.
    Fijne feestdagen vast voor ieder die dit leest.

  • Beantwoorden Chantal van der Baan 26 november 2017

    Wij gaan dit jaar voor een tapas kerstmenu! We zijn al een eind! Maar we missen nog wat hartige inspiratie! De bakbijbel staat al te pronken op me kookboekenplank maar ik zou heel graag het hartige bakboek willen winnen 😇🍀

    • Beantwoorden Chantal van der baan 5 december 2017

      Zoiezo komen er mini beef wellingtons en varkenshaas in een jasje (op dezelfde mNier als de beef wellington) op tafel en een grand dessert! Met kletskoppen en vanille ijs, soesje gevuld met ijs en warme chocoladesaus, bastogneparfait en 3 kleuren chocolademousse uit de bakbijbel 🤩🤤

  • Beantwoorden Willy 26 november 2017

    Voor de kerstdagen als dessert zowel de pavlova met vers fruit en slagroom, als de chocolademousse ….. omdat ik niet kan kiezen … ik vind ze allebei héérlijk

  • Beantwoorden Lydwien 26 november 2017

    Dat is voor mij de panettone!
    Niet te zoet en zowel bij het kerstontbijt als bij de borrel met prosecco of licht mousserende witte wijn te genieten.

    PS Fijne feestdagen en succes met je carrière, zag gisteren het mooie aanbod dat je kreeg! TOP!

    • Beantwoorden Lydwien 26 november 2017

      Vergeet de laatste zin haha, heeft iets van klok vinden en niet weten waar de klepel hangt!

  • Beantwoorden Lydwien 26 november 2017

    Dat is voor mij de panettone!
    Niet te zoet en zowel bij het kerstontbijt als bij de borrel met prosecco of licht mousserende witte wijn te genieten.

    Fijne feestdagen

  • Beantwoorden Corrie Jasperse 26 november 2017

    De lekker mokka taart en de ricotta cake met blauwe bessen uit jouw bakbijbel zijn zo heerlijk.

  • Beantwoorden allema 26 november 2017

    Mijn ultieme baksel voor de feestdagen is toch echt een heerlijke, onweerstaanbare chocolade taart.

  • Beantwoorden Nellina 26 november 2017

    Onbijt met zelfgemaakt over heerlijk kerstbrood, staaf bij de koffie, lunch met quiche met groente en salade, voorgerecht van klassieke uiensoep, hoofdgerecht van gevulde groente met spectaculaire kalkoen, dessert van pannacotta pudding met heelijk vers fruit! Heb er al zin in!

  • Beantwoorden Ellis 26 november 2017

    De “sterbroodjes met honing en anijs” uit het boek van Levine van Doorne zijn een grote hit elke kerst weer. Staat feestelijk en ze zijn erg lekker. Ook leuk om mee te nemen bij een kerstbezoek!

  • Beantwoorden Yvonne 26 november 2017

    Ik vind het heel erg leuk om van alles voor 5 december te bakken.
    Maar met de kerstdagen eten wij het liefst een gewoon lekkere ovenschotel.
    Wel met een toetje na, wat wij normaal niet doen. Favoriet is dan een toetje in een glaasje.
    Jouw bakboeken zou ik heeeel graag winnen, want ondanks dat deze nu met korting te koop zijn,
    gaat het toch boven ons budget.

  • Beantwoorden Mieke Schepens 26 november 2017

    Weinig origineel waarschijnlijk, maar wij likken onze vingers af van de zelfgemaakte appeltaart!

  • Beantwoorden Esther 26 november 2017

    Mijn ultieme baksel voor de feestdagen is een paté en croute. Een hele klus en altijd weer spannend hoe die uit de oven komt, maar de beloning is groot. Trots op mezelf en mijn familie smult er ook van. Lekker voor de Kerstavond, als voorgerecht, of met oud en nieuw. Het doet het altijd goed!

  • Beantwoorden Fien 26 november 2017

    Mijn favoriete baksel voor de feestdagen is de klassieke tulband, bestrooid met poedersuiker. Verveelt nooit.

  • Beantwoorden Karlijn 26 november 2017

    Mijn ultieme kerstbaksel is een uitgebreid toetje, zoals een pavlovataart met slagroom en vers fruit of een heerlijke chocoladetaart!

  • Beantwoorden petra zandbergen 26 november 2017

    Mijn ultieme kerstbaksel is kerstschuim e kransjes voor mijn bewoners in het verpleeghuis . En voor thuis maak ik lekkere broodjes en croissants voor het ontbijt . En voor de middag wat hartige borrelhapjes met bladerdeeg . Vlak voor kerst maak ik een kerststol . Kerst betekend overuren voor de oven hier .

  • Beantwoorden Anita 26 november 2017

    Elk jaar weer een verrassing wat wij maken. Dit jaar wil mijn dochter iets met soexendeeg doen, gevuld met zoet en hartig. Er staan vast lekkere inspiraties in jouw boeken, hoop dat we eens geluk hebben

  • Beantwoorden Aniek Keijsers 26 november 2017

    Een Charlotte met frambozen! Heerlijk en ziet er feestelijk uit met een strikje er om.

  • Beantwoorden Charissa van Welzen 26 november 2017

    Ik bak en kook altijd graag 😉 dus met de feestdagen ook zeker. Meestal vier ik de kerstdagen bij familie maar ik neem altijd wat mee. Dit jaar wordt het weer een mokkaschuim ijstaart 😋
    Met oud en nieuw bak ik al jaren samen met mn moeder oliebollen en appelbeignets voor de buren, vrienden en familie. Honderden oliebollen gaan er doorheen 😀 is een beetje traditie geworden bij ons hahaha Oliebollenbakdag noemen we het nu 😂😂

  • Beantwoorden Natasja 26 november 2017

    Ik bak sowieso ieder jaar voor de Kerst een cranberrytulband, met zelfgemaakte cranberrycompote erin. De ene keer in een grote vorm en de andere keer in kleine tulbandvormpjes.

  • Beantwoorden Bouckaert Veronique 26 november 2017

    Dan denk ik aan iets tradioneels, chocolade biscuitrol afgewerkt met caramelbotercreme in de vorm van een kerststronk natuurlijk!!

  • Beantwoorden Eveline 26 november 2017

    Een croquembouche, het toppunt van feestelijk! Dit jaar van plan om deze met verschillende zoete vullingen te gaan maken, en natuurlijk gebaseerd op jouw soezendeeg recept en tips. Mijn soesjes mislukken nooit!

  • Beantwoorden Mariska Daniëls 26 november 2017

    Het ultieme kerstpakket verschilt elk jaar omdat ik elke keer iets nieuws wil proberen! Heerlijke baksels met veel chocolade hebben zeker de voorkeur…maar ook met cranberry en andere gedroogde vruchten lijkt me heerlijk. Dus kom maar op met allemaal nieuwe recepten in je mooie boeken!

    • Beantwoorden Mariska Daniëls 26 november 2017

      Kerstpakket moet natuurlijk kerstrecept zijn

  • Beantwoorden Lisette van Weenen 26 november 2017

    Een kleurrijke groentetaart. Een bodem en korst van glutenvrij bakmeel en amandelmeel met daarop een bodem van cashewcreme. Vervolgens de groenten(wortel, courgette, aubergine en zoete aardappel) schaven en in mooie cirkels in de taart zetten, zodat je een kleurrijke groentetaart krijgt.

  • Beantwoorden Patricia Lommers 26 november 2017

    Een ijs chalet!! Zo gaaf om te maken en t resultaat is zo leuk en mooi!! Een heerlijk toetje en een spetterend einde van je kerstdiner!!

  • Beantwoorden Gerda 26 november 2017

    Ik vind het ieder jaar voor kerst weer een uitdaging om verschillende kleine koekjes te bakken. In de loop van het jaar verzamel ik dan ook nieuwe ideeën op internet en uit bakboeken. Jouw bakboek heb ik nog niet, dus wie weet… Ook eten wij regelmatig hartige taarten. ook hier zijn nog nieuwe ideeën welkom

  • Beantwoorden Danique van der Tas 26 november 2017

    Oee dit wil ik wel winnen 😍 Mijn ultieme feestdagen baksel is speculaastaart met spijs en pecannoten. Is elk jaar weer een hit 😊🍽

  • Beantwoorden Jolanda 26 november 2017

    Mijn vader is jarig de dag voor Kerst…en dat vieren we met de hele familie. Bij mij thuis…
    Dus bij Kerst hoort voor ons ook verjaardagsgebak. Omdat ik Papa er een enorm plezier doe …
    een hazelnootschuimtaart en een schwarzwalderkirshtorte.

  • Beantwoorden marijke 26 november 2017

    ik maak graag een fruitcake volgens mijn moeders recept. Vol met krenten, rozijnen en walnoten. Hij is heerlijk bij de koffie, warme choco en thee. Of als er toch nog een stukje over is, brokjes op de bodem met erover warme dikke custardvla. Dit jaar maak ik hem iets anders. De rozijnen, krenten en walnoten staan al in de rum. Ben heel erg benieuwd hoe dat gaat smaken. Fijne advent en kerst allemaal ♡♡♡

  • Beantwoorden Annemieke 26 november 2017

    Een Kersttulband of kerstster bij de koffie en eenenorne ijstaart om mee af te sluiten. Maar eerst Sint.. zou de speculaasboterkoek bakken 😉

  • Beantwoorden Joni 26 november 2017

    Ik heb je bakbijbel en vorig jaar kerst voor het eerst kerst tulband uit je boek gemaakt!! Heerlijk was die, dus die gaat zeker weer gemaakt worden!
    Maar je hartige Bakboek win ik graag om!! 🤗

  • Beantwoorden Annemarie 26 november 2017

    Christmas Pudding! Altijd weer een bijzonder bakproces; iets dat zo lang van tevoren wordt gemaakt, maar toch zo heerlijk is.

  • Beantwoorden Nicole Jansen Rave 26 november 2017

    Hmm, lastig kiezen.. Maar ik ga voor een heerlijke hartige groententaart met veel kruiden en bacon!

  • Beantwoorden Bep 26 november 2017

    In september heb ik met jouw karamelslof een prijs gewonnen en toen mocht ik een dagje bakken in het Bakery Insitute in Zaandam.
    Daar heb ik heerlijke tartelettes gebakken en de recepten meegekregen.
    Met de feestdagen worden dus de tartelettes gebakken hier bij mij thuis. 👍👍.
    Maar hartige baksels lijken mij ook heerlijk om te maken.

  • Beantwoorden Yvonne van den Heuvel 26 november 2017

    Mijn ultieme baksel voor de feestdag is een perfecte kerststol: goed gevuld,maar ook een beetje luchtig, roomboter amandelspijs dat op je tong smelt, knapperige nootjes en aangenaam zoete gedroogde vruchten. Ik probeer al enige jaren om dit voor elkaar te krijgen, maar bij perfectie ben ik nog niet. Elk jaar kom ik een stukje dichterbij!

  • Beantwoorden Nelise 26 november 2017

    De kersttulband uit de bakbijbel of zal ik voor de macarons gaan?

  • Beantwoorden Renee Mendel 26 november 2017

    Afgelopen jaren heb ik een heerlijke kruidnoten en speculaas, witte chocolade, karamel cheesecake gemaakt. O zo machtig maar o zo lekker met sinterklaas!

  • Beantwoorden Anna klopman 26 november 2017

    Een toren van macarons!!

  • Beantwoorden T. Van Brenk 26 november 2017

    Gewoon een tulband met kleine stukjes appel. En poedersuiker er boven op. Eenvoudig maar lekker. De rest van het eten tijdens deze dagen is al uitbundig genoeg.

  • Beantwoorden Leontine 26 november 2017

    Kerstkoekjes: van die poppetjes met Citroën door het beslag, een recept van jou uit de margriet van jaren geleden. We hebben het tijdschrift bewaard en maken het nog elk jaar.

  • Beantwoorden Hanneke Lamberts 26 november 2017

    Koekjes en cake! Gemaakt door mijn zusje. De boeken zouden een leuk cadeautje voor haar zijn. En als bonus mag ik dan helpen opeten. Echt geen straf met al die nieuwe recepten uit twee prachtige boeken.

  • Beantwoorden Dorien 26 november 2017

    Mijn favoriete baksel met de feestdagen zijn gingerbreadkoekjes. Sinds ik vorig jaar eindelijk een goed recept heb gevonden, hoef ik daar niet meer naar te zoeken 🙂
    Maar eigenlijk heb ik twee favoriete baksels, ook een hartige: ik ben dol op flammkuchen met de feestdagen
    Het is zo heerlijk om stukjes flammkuchen op tafel neer te zetten bij een borrel of wanneer iedereen binnenkomt druppelen voor de sint/kerst/oud en nieuw etentjes!
    Hopelijk kan ik dit jaar veel gaan bakken uit jouw boeken, want ik zou ze super graag winnen 🙂

  • Beantwoorden Xaviera Jamie 26 november 2017

    Ik bak ieder jaar een tulband en dat is zo lekker! Ik verheug me er nu al op!

  • Beantwoorden Janine 26 november 2017

    De stoofperen taart die komt volgens mij uit het bakboek van jou: Rutger bakt feestelijk!
    Die vind ik echt helemaal het einde.

  • Beantwoorden Patricia 26 november 2017

    Hartig brood voor bij de kerst brunch. Ik ben nu aan het experimenteren met het bakken brood. Maar ik kan het vast niet laten om ook nog een taart te bakken.

  • Beantwoorden Jessy 26 november 2017

    Als ik aan de feestdagen denk ga ik vooral terug in tijd toen ik als klein kind op kerstavond bij me opa en oma in Duitsland kwam samen met de hele familie kerst avond gevierd werd.
    Maar me oma en opa hadden minsten dagen van te voor zo veel werk want oma bakte minsten 7 taarten zodat iedereen wat had van kase kuchen tot berline bollen van zelf gemaakt heren crème tot rood kapje taart en dan nog niet te spreken over de hartige dingen die ze maakt.

    Helaas heeft ze niet van alles het recept meer.

  • Beantwoorden Irma Verduin 26 november 2017

    Mijn favoriet met de kerst is een Baked Alaska. IJs met cake en eiwitschuim. Met daarin natuurlijk sterretjes. Zo feestelijk. Maar dit jaar misschien iets anders uit jouw boek?

  • Beantwoorden Marloes 26 november 2017

    Mijn favorieten voor de kerst zijn baksels met chocolade. Mijn favoriet zijn brownies. Maar ook een chocolademousse lijkt mij heerlijk om te maken!

  • Beantwoorden Marjon Blokland 26 november 2017

    Hopelijk wordt dit nieuwe favorieten. Voor komende Sinterklaasavond neemt iedereen wat lekkers mee om tijdens de avond op te peuzelen. Ik ga dan een bolusbolletjesplukbrood (soort monkeybreadidee) maken. In plaats van alleen kaneel gebruik ik dan (zelf samengestelde) speculaaskruiden. Voor het kerstbuffet maak ik daar weer een variant op. Bolletjesplukbrood met twee verschillend op smaak gemaakte bolletjes. ik gebruik daarvoor een gedroogde tomaten met zwarte olijftapenade en een pesto (ik weet alleen nog niet zeker of ik klassieke pesto maak of een variant met andere kruiden en noten). Het wordt in ieder geval gezellig samen delen.

  • Beantwoorden Marianne K. 26 november 2017

    O, o, ik val wel in het niet met m’n sint rockyroad… 😉 En het is niet eens een baksel… Ik vind bakken fantastisch, maar rond de feestdagen heb ik veel te weinig tijd om te bakken, omdat we het dan veel te gezellig hebben. Maar je boek vind ik fan-tas-tisch! Ik heb hem van de bibliotheek geleend en er in die paar weken heel wat uit gebakken.

  • Beantwoorden Anita 26 november 2017

    Een trifle met zelf gebakken brownies, kersen en slagroom.

  • Beantwoorden Corine Zuurmond 26 november 2017

    Een christmascake in een bakvorm van de Zeeuwse knop. En mince pie gebakjes. Als dit op tafel staat met zelf gemaakte advocaat dan is het kerst.

  • Beantwoorden DinekeWiersema 26 november 2017

    Kerst is niets zonder een kip uit de oven met knoflook en citroen. Mmmmm

  • Beantwoorden Marianne van der Maarel 26 november 2017

    mijn favoriete recept is jouw boterkoek met pecanspijs, mijn dochter verdraagt veel soorten noten niet maar pecans wel, en deze boterkoek is zo lekker. Je kunt hem in kleine blokjes snijden en dan is het het ideale maatje voor bij koffie of warme chocolademelk!

  • Beantwoorden Cornelieke 26 november 2017

    Chocoladebollen zelf maken, laagje dunne biscuit erin, bavarois, weer biscuit, bavarois en bastognebodem. Beetje gepriegel is het wel want de bollen zijn niet zo groot. Deze goed laten koelen, uit de vorm halen en bolletje zelf gemaakt chocoladeijs erbij, dot slagroom en vers fruit. Hoe lekker kun je dan smullen en het ziet er fraai uit.

  • Beantwoorden Anne 26 november 2017

    Lekker klassiek, homemade ragoutbakjes met kip ragout

  • Beantwoorden Frederique kleverlaan 26 november 2017

    Peren pavlova is bij ons traditie als dessert op eerste kerstdag. Heerlijk met geraspte witte chocolade!! 😍

  • Beantwoorden Janske 26 november 2017

    Ik ben van de eenvoudige baksels die ik dan leuk inpak en als cadeautje weggeef. Zo bak ik heel vaak jouw boterkoek onmeunig lekker! Laatst variant gemaakt met spijs en speculaaskruiden, superlekker!
    Favoriet op een koude dag: appelbollen ❤️

  • Beantwoorden Ans van Beek 26 november 2017

    Ik begin met mijn kleinzoon van drie eerst peper noten te bakken voor sinterklaasavond en voor de kerst zeker een heerlijke tulband. Heel traditioneel maar sommige tradities moet je er inhouden vind ik. Een paar dagen voor de kerst ga ik koekjes bakken met kerstvormpjes en met kerstdiners aan ieder servet een kerstfiguurtje knopen. Staat heel feestelijk.

  • Beantwoorden Jana Knippert 26 november 2017

    Ik ga weer zelf een Duits zuurdesembrood bakken en een worteltaart super lekker. Vers brood voor het ontbijt of bij de soep en de worteltaart als dessert

  • Beantwoorden Arja 26 november 2017

    Ik wil toevallig dit jaar eens wat uitgebreiders doen, zoals bij onze buren in Duitsland: kuchen esse.
    Met een overheerlijke sachertorte, een tulband met cranberry’s en overgoten met witte chocolade en de ultieme kerststol zou meer dan geweldig zijn.
    Hartige hapjes maak ik vaak voor de oud/en nieuwjaarsborrel voor de koffieclub en daar kan ik nog wel wat variatie’s voor gebruiken.
    Deze boeken staan al een poos op me verlanglijstje en het zou echt geweldig zijn voor de feestmaand begint: en die begint bij mij de eerste al 🙂

  • Beantwoorden Floor Jonkman 26 november 2017

    Ik vind het leuk en super feestelijk om zwanensoezen te maken. Met ijs, slagroom en warme kersen erin. Voor iedereen waar ik het al eens voor heb gemaakt zei dat het er super leuk uitziet en het is nog eens super makkelijk. Dat vind ik altijd zo leuk aan bakken. Je kan soms met weinig tijd hele creaties maken die verrassend. En dat wil ik ook graag uit jouw boeken gaan halen zodat ik nog meer verrassends op tafel kan zetten helemaal nu ik straks ga samenwonen en zelf visite ontvang! Groetjes

  • Beantwoorden Anique 26 november 2017

    Super simpel, maar erg lekker: platte fruitkoek. Een bodem van bastognekoekjes, daarop slagroom en als laatste vers fruit mmm…

  • Beantwoorden Jana Knippert 26 november 2017

    een heerlijk Duits zuurdezsrm brood ga ik bakken perfect als voorgerecht met salami of bij de soep en een worteltaart als dessert

  • Beantwoorden Leanne 26 november 2017

    Kerst is samen bakken en koken. Ieder lid van t gezin maakt alleen (of met zn 2en) een gerechtje. Zo komen wij aan een 6gangen diner! Alleen het uitzoeken is al een hobby 😃 graag zou ik dit jaar voor iets hartigs gaan. Je bakbijbel is altijd goed in gebruik. Maar de hartige variant is ook van harte welkom 😍

  • Beantwoorden Suzanne 26 november 2017

    Griekse kerstkoekjes met veel poedersuiker erover.
    Ik heb speciaal uit Griekenland een klein flesje ouzo meegenomen om de koekjes weer volgens traditioneel recept te maken.

  • Beantwoorden kitty greven 26 november 2017

    Lekkere chocolade bom met noten en slagroom en een creme taart mooi versierd eigen gebakken broodjes nougat als kado in zakjes. Koekjes verschillende soorten.Zou graag het hartige bakboek winnen uit de bakbijbel heb ik al heel veel gebakken dus een van mijn liefste wensen.

  • Beantwoorden Heleen Burgers-Wagenaar 26 november 2017

    Ultieme kerst eten is 1 dag fonduen en de andere dag allemaal kleine hapjes van het overgebleven eten van de 1ste dag met daarbij varkenshaas met champignons in bladerdeeg uit de oven met daarbij de varkenshaas in smeren met de overgeleven pate welke dat ook is. Is altijd een succes en met het bladerdeeg van tante fanny nog makkelijk ook

  • Beantwoorden Esmeralda Groenland 26 november 2017

    Tulband blijft favoriet! Lijkt me geweldig jouw boeken om nog meer lekkers te leren bakken.

  • Beantwoorden Elise de Kleuver 26 november 2017

    Zelf heb ik al een paar jaar de Bakbijbel in mijn bezit, deze werd dan ook veelvuldig door mijn zusje ingepikt om weer lekkere dingen te bakken. Mijn zusje, Sabine, studeert momenteel in Australië. Het liefste had ze mijn Bakbijbel meegenomen (maar ik wilde hem natuurlijk zelf niet kwijt) en aangezien het boek vrij zwaar is heeft ze hem niet zelf gekocht om mee te nemen. Het gevolg is wel dat ze haar favoriete recept om met de feestdagen te maken nu niet bij zich heeft. Afgelopen week vierden ze daar Thanksgiving en een vervroegd Kerstfeest (zodat alle vrienden er nog bij konden zijn). Voor beide feestdagen wilde ze heel graag haar favoriete recept voor de feestdagen maken: Soesjes! Dit recept moest natuurlijk uit jouw Bakbijbel komen, aangezien dit recept altijd voor succes zorgt. Dus moest ik foto’s maken en naar haar sturen. Maar in verband met het tijdsverschil werd het voor haar krap om ze af te krijgen. Toen ik wakker werd had ik dus behoorlijk wat wanhopige appjes op mijn telefoon. Mij lijkt het leuk om haar met de feestdagen een pakket met jouw bakboeken op te kunnen sturen, zodat ze gewoon al haar favoriete recepten bij de hand heeft en nog heel veel soesjes kan bakken. (Haar vrienden zijn er dol op, blijkbaar kennen ze geen soesjes in Australië)

  • Beantwoorden Jeanine 26 november 2017

    Het ultieme baksel wat ik al sinds kleins af aan maak zijn kniepertjes (ook wel nieuwjaarsrolletjes). Mijn oma maakte deze vroeger en nu maken wij ze al jaren. Toen ze het zelf niet meer kon bakten we het bij haar in huis. Als klein meisje begon ik met het tellen van het aantal koekjes. Nu maak ik ze zelf met mijn moeder.

  • Beantwoorden Bets 26 november 2017

    Zou het fantastisch vinden om de heerlijke recepten uit beide boeken te maken. Met de goed uitgelegde recepten zou het gewoon niet mis kunnen gaan. Ik doe er graag boor mee.

  • Beantwoorden Danique de Prez 26 november 2017

    Lekker gevulde speculaas voor 5 december!

  • Beantwoorden Annelies Krieken 26 november 2017

    Ik bak elk jaar iets anders voor kerst. Dit jaar wordt het wellicht bananencake (met kaneel en gember) en koekjes voor bij de koffie. Al behoren brownies, speculoos en kerststronk (met boterroom) hier wel tot de klassiekers voor de kerstperiode.

  • Beantwoorden Yvonne Goudzwaard 26 november 2017

    London cheesecake

  • Beantwoorden Jolien Bosman 26 november 2017

    De brownies uit de Bakbijbel!! Al zo’n 100x een groot succes geweest (en op elke dag van het jaar te eten; Pasen, Koningsdag, Kerstmis, verjaardag, babyboek, bruiloft, maandag, donderdag, zaterdag, ‘s ochtends, ‘s middags, ‘s avonds; het maakt niet uit, áltijd overheerlijk!)!! Ik zou heel graag een recept uit het Hartige Bakboek aan het lijstje favorieten en lievelings toevoegen, dus ik doe mee!

  • Beantwoorden Yvonne Drenth 26 november 2017

    Niets leukers dan dat, inderdaad!
    Mijn ultieme baksel is een heerlijke appeltaart! Simpelweg omdat ik verder nog niet zoveel kan maken. Maar daar breng ik met deze boeken heel graag verandering in!

  • Beantwoorden Linda van vliet 26 november 2017

    Mijn lievelingsgerecht voor kerst is toch mijn favoriete toetje de trifle met kersen. Echt heerlijk!!!!

  • Beantwoorden Heleen 26 november 2017

    Ik heb een prachtige tulband vorm van Nordic, daar ga ik een triple chocolade tulband in bakken, overgoten met witte, melk en pure chocolade.

  • Beantwoorden aafke 26 november 2017

    natuurlijk chocolademousse met rood fruit als toetje. Voor het voorgerecht moet ik nog wat inspiratie opdoen

  • Beantwoorden Jolien Bosman 26 november 2017

    Dé brownies uit jouw Bakbijbel!! Al zo’n 100x een gróót succes (en ze kunnen echt élke dag: Kerstmis, Pasen of Koningsdag, in elk seizoen, welke dag dan ook, ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds, babyborrel, verjaardag of zomaar: áltijd een heerlijkheid!)!! Ik zou graag een recept uit het Hartige Bakboek toevoegen aan dit lijstje favorieten en lievelings, dus ik doe mee!!

  • Beantwoorden Alet 26 november 2017

    Ik denk dat mijn favoriete baksel in één van deze twee boeken staat!

  • Beantwoorden Mia Boer 26 november 2017

    Dit jaar een heel ander kerstmenu, mijn dochter en kleinkinderen willen alleen voorgerechtjes en desserts. Voorlopig gekozen voor een ouderwets pasteitje met kipperagout, en trio van verse tonijn en zalm voor de desserts is het makkelijker, de keuze van mijn kleinzoon is panna cotta met rode vruchten, mijnkleindochter kiest voor eton mess met sinascurd ( al een keer gemaakt zeer succesvol) mijn dochter kiest tiramisu, het kan nog iets veranderen maar 2 voor en 3 nagerechtjes is al een heel eind op weg. Het zal een bijzonder kerstdiner worden denk ik, ik zou ook heel graag een recept uit het hartige bakboek willen maken. Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen.

  • Beantwoorden Trienke Boersma 26 november 2017

    Tja daar hoort een eigen gebakken kerststol bij met spijs en noten en na de tijd met heerlijke roomboter er op.

  • Beantwoorden Els 26 november 2017

    Ik ga dit jaar weer die heerlijke tulband maken met kerst. Vond het recept vorig jaar op facebook, je hebt er ooit een prijs mee gewonnen en het is een recept van je vader.

  • Beantwoorden Leni 26 november 2017

    ha Rutger
    Ik hou het op een lekkere hartige kerstkrans maar ook wat speculaas muffins voor de kinderen die daar niet van houden ik zou je hartige bakboek heel graag winnen de bakbijbel en de Rutger bakt heb ik gelukkig al .

  • Beantwoorden Ilse van den Berg 26 november 2017

    Werkzaam in een (kookspullen)winkel is december de maand waarin ik eigenlijk het minst aan bakken toekom. Nu valt kerst dit jaar voor onze winkel gunstig (joehoe vrije zondag voor kerst!) dus ik zit nu voor het eerst sinds járen weer eens kookplannen te maken voor kerst. En wil iig eindigen met een spektakelstuk: corquembouche.
    Ideaal: deels al voor te bereiden en ook geliefd bij kinderen.
    En voor de volwassenen een klein glaasje sabayon erbij.

    Nu al zin in!

  • Beantwoorden Heidie 26 november 2017

    Een heerlijke arretjescake. Ik ben echter niet de bakprinses van de familie. Mijn schoonvader is de ongekroonde koning. Hem zou ik dan ook graag willen verrassen met een van de boeken (en eentje voor mezelf zodat ik misschien de bak-kroonprinses kan worden….)

  • Beantwoorden Roxanne 26 november 2017

    Het baksel bij uitstek dat nog op mijn bucketlist staat voor de feestdagen is een peperkoeken huisje, mooi versierd met allerhande snoepgoed. Misschien niet het meest ingewikkelde gebak, maar het geeft me wel een enorm gevoel van nostalgie. Als kind viste ik altijd hetzelfde bakboek van mijn moeder uit de kast, om dan altijd naar deze foto te kijken van het huis van Hans en Grietje: https://i.imgur.com/l2TAaUG.jpg. Ondertussen heeft mama me het boek gegeven en staat het hier bij mij in de kast, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen dat huisje zelf eens te maken. Wie weet deze kerst… 🙂

  • Beantwoorden S. Hermans 26 november 2017

    Een Pavlova doet het bij ons altijd heel goed met de kerst! Vind ik erg leuk om te maken en ik kan er ieder jaar een andere variatie op maken. Een ‘gewone’ appeltaart kan ook ieder jaar niet ontbreken.

  • Beantwoorden Tineke 26 november 2017

    De dames van mijn aquajog groep verwachten dat ik dit jaar week heerlijke fudge maak en cupcakes in de vorm van een kerstboom hihi. Dus dat doen we dit jaar weer. Voordeel: komen ze volgend jaar al die calorieën erweer af aquajoggen 😉

  • Beantwoorden Carin van den heuvel 26 november 2017

    Mijn ultieme recept voor de feestdagen is chocolade moulleux als toetje 😍 en voor bij koffie een lekkere appeltaart of gevulde speculaas!

  • Beantwoorden Karin Voortman 26 november 2017

    Een originele Engelse christmaspudding! Was heel erg lekker!

  • Beantwoorden Ria de Kleijn 26 november 2017

    Voor t heerlijke avondje maak ik zelf saucijzenletters en voor kerstavond een feestelijke saucijzenkrans. Dat vinden mijn 3 mannen( echtgenoot en 2 zoons) de ultieme hartige december-baktraditie. Met een slagerij en patisserie achtergrond komt dat zeker goed.

  • Beantwoorden Ellen 26 november 2017

    Hartige taart! Nu nog een nieuw recept uit het boek 🙂

  • Beantwoorden Anneke Rooks 26 november 2017

    Momenteel is het sinterklaas tijd,dus ik bak nu heerlijke pepernoten(geen kruidnootjes),en oa lekkere speculaas.Heb ook al een heerlijke duivenkater gebakken.Echt heerlijk brood vd december maand.
    Het is echt een feest,de december maand.Kan ik me heerlijk uitleven ,heerlijke duitse peperkoek,linzerkoekjes,en heerlijke kerstbrood.
    En een kerst tullband,als dat geen feest is!!!

  • Beantwoorden Anita te Gussinklo 26 november 2017

    heel ouderwets misschien maar een lekkere warme appeltaart

  • Beantwoorden Z. Kumru 26 november 2017

    Met een warme noten-appeltaart voelt het altijd als feesr

  • Beantwoorden Jacqueline Roose 26 november 2017

    Een heerlijke Granaatappel pistache taart met een geglazuurde yoghurt topping! Echt een heel feestelijk kerstdesert!

  • Beantwoorden Paulien 26 november 2017

    Een kwarkbrood met noten, oranjesnippers, sukade en rozijnen. Heerlijk!!

  • Beantwoorden Maartje 26 november 2017

    Oh wat zou ik deze willen.winnen, want ik heb al enorm veel van.je geleerd en,.blijf leren.
    Daarom.zou dit boek een.uitkomst zijn voor mij dan kan ik lekker bladeren op de bank met een.kop thee opzoek naar inspiratie.
    Nou mijn baksel is echt mijn.nogatine taart volgens mijn familie.
    Mijn.zus belt me gewoon af en.toe op als ze hier zin in heeft.
    Ze wilt deze niet van.de bakker maar van.mij.
    Zelf vind ik het geen.uitdaging meer dat krijg je.als je dit te veel bakt maar als mijn familie erom vraagt dan ga ik de keuken in en.ja ook met kerst😉

  • Beantwoorden Tess 26 november 2017

    Mijn ultieme kerstbaksel is de kersttulband uit de Bakbijbel natuurlijk!

  • Beantwoorden Feline Freeke 26 november 2017

    Tulband is toch wel het geen dat gewoon hoort bij de feestdagen! Zou zo graag je boeken willen winnen! Haal veel recepten van internet maar toch blijft het koken uit een kookboek favoriet. Sinds vorig jaar op mijzelf gaan wonen en begonnen met het sparen van kookboeken/bakboeken, jouw boeken zouden er nog prima bij passen. Kan mijn familie daarna weer lekker genieten van de baksels die ik uit jouw boeken haal!

  • Beantwoorden Barbara van Riemsdijk 26 november 2017

    We bakken op tweede kerstdag met zijn allen pizza’s! In pyjama’s, kerstfilms op de tv en dan met dekentjes op de bank bij de kerstboom pizza eten…

  • Beantwoorden Rain 26 november 2017

    Binnenkort verwachten we ons derde zoontje, dus veel tijd en energie heb ik helaas niet meer om te bakken. Hierdoor vieren we de feestdagen dit jaar op een lager pitje! Mijn ultieme baksel voor tijdens de feestdagen zijn verschillende soorten smaken en kleuren cupcakes in kerstsfeer om cadeau te geven aan mijn familie en vrienden. Lat voor volgend jaar ligt dus erg hoog, dan gaan we lekker uitpakken !

  • Beantwoorden Anja 26 november 2017

    Mijn ultieme baksel, geen flauw idee, ik denk, dat die nog moet komen. Maar daarvoor heb ik nog inspiratie nodig, heel veel inspiratie 😉 Tot die tijd doen we ons te goed aan inspiratieloze, maar o zo lekkere appeltaarten, en kwarkbollen.

  • Beantwoorden Annette 26 november 2017

    Ik kom helaas niet verder dan een appeltaart ☺️

  • Beantwoorden Marjon 26 november 2017

    Oei, voor welk moment van de dag? Kaaskoekjes en hartige vlinders voor tussendoor. Een mooi dessertkwarktaartje (speculaas met mandarijn!) of gewoon een simpele cake. Zoveel lekkers voor zo weinig dagen 😉 .

  • Beantwoorden Sanne 26 november 2017

    Mijn ultieme baksel voor de feestdagen is appeltaart. Niet zo origineel, maar lukt altijd. Het is dus tijd voor nieuwe inspiratie en tips!

  • Beantwoorden Maria 26 november 2017

    Mijn ultieme baksel is MIJN EIGEN VERJAARDAGSTAART maken ik ben namelijk 28 DECEMBER jarig en dan zijn deze boeken een super geweldig verjaardagscadeau.
    Helemaal met de leuk ook met de kerstdagen en natuurlijk oud en nieuw alles zelf bakken ook omdat ik bepaalde kruiden/ingrediënten niet mag kan ik zoiezo niet zomaar kant en klaar kopen en moet ik zelf bakken.

  • Beantwoorden Jeannette G 26 november 2017

    Mijn favoriete kerst-baksel is een bakrecept van Heel Holland Bakt: The most delicious time of the year. Een heerlijke choco biscuit met pecannoten, espresso en karamel…heerlijk. En bij het ontbijt een kugelhopf met abrikozen en witte chocolade.

  • Beantwoorden Amanda hanselaar 26 november 2017

    Onwijs leuke win actie 😍 Zelf doe ik de opleiding zelfstandig werkend banketbakker en leer ik onwijs veel van uw boeken en wat ik met de feestdagen ga maken nog geen idee maar wel het dessert 😉

    Groetjes Amanda

  • Beantwoorden Mirjam Tros 26 november 2017

    Mijn baksels voor de komende kerst zijn allemaal kleine hapjes/ amuses met uiteenlopende smaken die ik met een goede voorbereiding een dag van te voren of dezelfde dag kan (af)maken voor mijn ouders, schoonouders, zussen en zwagers en kinderen. Ik hoop dat er veel lekkers in de boeken staat….heb al een aantal recepten via Facebook van Rutger op mijn lijstje .

  • Beantwoorden joke 26 november 2017

    Zou graag meedoen om dat mooie bak boek te winnen Maar ik zit niet op facebook
    jammer dat je dan niet mee kan doen (niet dat ik ooit iets wint hoor )
    groetjes Joke

  • Beantwoorden Anke 26 november 2017

    Het lekkerste om zelf te maken vind ik arretjescake. Er wordt geen feest gevierd zonder arretjescake.

  • Beantwoorden Rilana van Oostenbrugge 26 november 2017

    Kerst, het moment dat ik altijd bij de bakker om een kerststaaf ging. Maar door jou recept van amandelspijs ga ik hem dit jaar numlekker zelf maken. Ik hoop door jou boeken te winnen nog meer inspiratie te vinden zodat ik nog meer zelf dingen ga bakken en dan het liefst in de zoveel mogelijk lactose vrije variant. Fijne feestdagen alvast!

  • Beantwoorden Susana Antunes 26 november 2017

    Bakken tijdens Kerst betekent een combinatie van traditie en favorieten. Traditioneel eten we Portugese zoetigheden die variëren van Kerstbrood met noten en vruchten tot dunne gefrituurde deeglapjes besprenkeld met suiker en kaneel (cuscuröes). Heerlijk! Daarnaast ziet een bord brownies met stukjes witte chocolade en frambozen, overgoten met gesmolten witte chocolade, gegarneerd met frambozen er superfeestelijk uit. Eén van mijn favorieten. Er is teveel om op te noemen. De recepten die je deelt zijn erg inspirerend en zien er overheerlijk uit. Ik zou daarom graag je boeken winnen, om nog meer inspiratie op te doen.

  • Beantwoorden Mia Van de Velde 26 november 2017

    Kerst, bij ons in Belgie is er de klassieke kerstboomstammetje, een lekkere biscuit met slagroom en vers fruit.
    Maar de laatste jaren is de trent een tikkeltje veranderd. Nu geeft men als dessert meer en meer een dessertbord met allerhande lekkere dingen, zoals chocomousse, rijstpap, een bolletje ijs, cake, enz… Deze dingen maak ik zelf voor de feestdagen. Er is daarin variatie genoeg. Alvast fijne feesten.

  • Beantwoorden Nicole 26 november 2017

    Ik houd heel erg van bakken, oude vertrouwde recepten, maar ook veel nieuwe recepten. Veel daarvan komen van deze website. En ze zijn nog altijd gelukt! 😀

    Met Sinterklaas houd ik ervan om pepernoten en gevuld speculaas te bakken.
    Met de kerstdagen maak ik altijd een lekkere neutrale cake in een tulbandvorm overgoten met chocoladeglazuur.
    En in het najaar en de winter is een grote favoriet hier in huis, de zelfgemaakte kruidkoek.

    Dus de feestdagen zitten hier wel goed, maar het kan altijd beter. Met mooie nieuwe boeken, vol nieuwe bakideeën!

  • Beantwoorden Gemma Brands 26 november 2017

    Ik zoek altijd taart inspiratie. Succes heb ik altijd met mijn appeltaart en mijn hazelnootschuimtaart. Maar een citroen meringe taart staat nog steeds op het lijstje om een keer te maken. Wie weet dit jaar met Kerst

  • Beantwoorden Lieke van Veen 26 november 2017

    Wat leuk ik maak graag kans! Mijn favoriete baksel is een kersttulband. Ik volg je pagina ook op Facebook (Lieke van Veen)

  • Beantwoorden Mariska 26 november 2017

    Banoffeepie als dessert!!❤❤❤

  • Beantwoorden Eva Van den Heuvel 26 november 2017

    Hi Rutger, ik begin in oktober al met de voorbereidingen van mijn ultieme kerstbaksel. Een echte Engelse christmaspudding. Hij moet heel lang koken en gaat dan helemaal ingepakt en doordrenkt van alcohol onder het bed tot en met de kerst. Een extra kadootje om uittepakken! Heerlijk met wat custard.

  • Beantwoorden Lian van Gijs 26 november 2017

    Wat leuk! De bakbijbel gebruikt ik erg vaak, super lekkere dingen! Ik ben benieuwd naar de andere boeken. Kerst is bij ons altijd gourmetten. Ik zou graag een heerlijk dessert maken, zoals chocolade taart of appel crumble!

  • Beantwoorden Lieke 26 november 2017

    Ouderwetse tulband met gedroogde vruchten en poedersuiker bovenop. Elk jaar van kinds af aan eet en maak ik dit baksel rondom de kerstdagen. Eerst samen met mijn moeder waarbij ik de belangrijke taak kreeg om de vruchtjes zo klein mogelijk te snijden en nu nog steeds samen, want de baksels van je moeder blijven het allerlekkerste. Inspiratie om te bakken is dan ook altijd welkom om nog heel veel jaren samen te kunnen bakken!

  • Beantwoorden Marieke 26 november 2017

    Een mille feuille met lekkere verse koekjes een mascarponecrème en frambozen! Of lekkere mini cheesecakjes van havermout en seizoensfruit..

  • Beantwoorden Sanne 26 november 2017

    Gevulde speculaas volgens oma’s recept. Zonder deze speculaas zijn de feestdagen niet compleet

  • Beantwoorden Birgit Gorissen 26 november 2017

    Wat een moeilijke vraag! Wat is er nu niet lekker tijdens de feestdagen? Die heerlijke stoofperen slof van laatst, de klassieke appeltaart met een twist van verse amandelspijs op de bodem, hartige muffins met courgette of toch iets frissers met een lemoncurd voor na een zwaar diner? Ik kan niet kiezen! Maar waar ik erg benieuwd naar ben zijn de recepten in jouw boeken! Daar staan vast nog veel meer “moeilijke keuzes” in, maar ik zou ze mega graag uitproberen!

  • Beantwoorden Marian Mattheij 26 november 2017

    Mijn ultieme baksels voor de feestdagen zijn nog altijd voor Sinterklaas de gevulde speculaas en met kerst de klassieke sneeuwster, eenvoudig biscuitbeslag, laag slagroom en laag advocaat en dan de bovenste deegplak met in het midden de stervorm, bestrooid met veel poedersuiker. Was al in mijn jeugd de kersttaart in de familie en die traditie houd ik staande. En met nieuwjaarsdag de knieperrolletjes met slagroom, ook al een traditie uit mijn jeugd. Maar er is natuurlijk altijd plaats voor een traditie erbij, er zijn zoveel feestdagen en in je boeken staan zulke heerlijkheden, dus ik loot graag mee.

  • Beantwoorden jake 26 november 2017

    Mijn ultieme baksel dat hoop ik in jouw boek te vinden, tot dan ben ik nog bezig de ultieme brownie te ontwikkelen, en ook doe ik geregeld pogingen tot de ultieme Sticky Toffee pudding met caramelsaus!!

  • Beantwoorden Fenna Bakker 26 november 2017

    Mijn ultieme baksel voor de feestdagen is jouw kersttulband!!!!Vorig jaar heb ik er maar liefst 4 gebakken en wat waren ze heerlijk!!! De amandelspijs die erdoor heen ging maakte het extra lekker. Ik ga zeker ook dit jaar er weer een paar maken!

  • Beantwoorden Yvonne 26 november 2017

    Hallo Rutger, wat ontzettend leuk dat je die twee prachtige boeken weggeeft! Ik sta bekend als bakfreak en zou ze heel erg graag winnen.
    Met de feestdagen bak ik altijd vers brood voor de brunch, bijv. kerststol, tijgerbolletjes en het ultieme baksel is dan toch wel mijn breekbrood in de vorm van een kerstboom met witte én bruine broodjes! Groetjes Yvonne

  • Beantwoorden Juliette 26 november 2017

    Mijn moeder wordt dan ook 80 jaar, dus bak ik een redvelvet taart versierd met flamingo’s, want daar is zij gek op, dus daar beginnen wij de dag mee🎉🎈
    Natuurlijk hartige hapjes, en het Kerstdiner wordt een gehaktbrood, met gegrilde groenten en krokant gebakken aardappeltjes uit de oven, met een lekker Romescosaus van tomaat en paprika!
    Als toetje gebakken peer in bladerdeeg, met een bolletje vanille ijs en een toefje slagroom!
    Voor de hartige hapjes kan ik nog wel wat inspiratie op doen, jou hartige bakboek zou meer dan welkom zijn!!😄 De bakbijbel van jou staat al in mijn kook/ bak boekenkast, deze erbij is het compleet🍀

  • Beantwoorden Eva 26 november 2017

    Ik ga dit jaar voor de kerst een flinke croquembouche maken. Ik hoop hem flink in thema te kunnen versieren, ik weet zeker dat de hele familie dit superleuk gaat vinden!

  • Beantwoorden Heidy Kok 26 november 2017

    Een van mijn succesrecepten is een gevuld brood in tulbandvorm. Heerlijk bij een kerstbrunch!

  • Beantwoorden Rienneke Meijer 26 november 2017

    Bakken is altijd leuk, maar voor de feestdagen is het nog specialer. Wij verdelen altijd het voor,-hoofd en nagerecht en ik probeer natuurlijk altijd het toetje voor mijn deel te krijgen. Dit jaar hoop ik een heerlijke ijstaart te smaken.
    En kijk kijk erg uit naar je boeken. Heb ze allebei nog niet, maar ik zou er heel graag mee aan de slag willen gaan.

  • Beantwoorden Truus Nijboer 26 november 2017

    Mijn baksel voor de Kerst, een zelfgemaakte Kerststol, heerlijk!

  • Beantwoorden Sjaak 26 november 2017

    Deens krentenbrood, recept van oma. Maar het zou leuk zijn weer nieuwe baksels uit te proberen!

  • Beantwoorden Vroni Geraets 26 november 2017

    Wat een te gekke actie weer. Zou gelijk een Pavlova maken. Of een heerlijke nieuwe tulband recept uitproberen. Ook de hartige recepten zijn van harte welkom. Lekker weer eens wat anders. Je recepten vallen altijd goed in de smaak. Weet zeker dat ik niet alleen mezelf hier heel blij mee maak.
    Maar ga vooral door, zodat we nog lang van je heerlijke recepten kunnen blijven genieten!

  • Beantwoorden Debbie 26 november 2017

    Zoveel lekkere dingen om te maken! Ik denk dat ik voor een goed gevulde kerststol ga met spijs,krenten en noten😋 Dat geef mij het ultieme kerstgevoel eerste kerstdag bij het kerstontbijt!

  • Beantwoorden Naomi 26 november 2017

    Voor mij is de ultieme baksel voor de feestdagen een pavlova omdat voor mij kerst en ballet onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Maar lekker eten is natuurlijk ook belangrijk en dan past het recept dat vernoemd is naar de ballerina Anna Pavlova hier toch wel het beste bij. Plus een pavlova ziet er ook nog heel feestelijk uit.

  • Beantwoorden Lynn Lipman 26 november 2017

    Voor mij bestaat er geen ultiem kerstbaksel. Het leukste vind ik het om ieder jaar met kerst iets nieuws op tafel te zetten wat past bij het gezelschap. Favoriete ingrediënten heb ik zeker; sinaasappel, cranberry, kardemom, kaneel. Afgelopen jaar waren het mini mince meat pies, Dit jaar zit er een kerstbomen spektakel aan te komen. Verschillende kerstbomen verschillend van grootte; gemaakt van koek en cake op een mooie schaal. Met natuurlijk sneeuw (poedersuiker) voor de witte kerst.

  • Beantwoorden Monica 26 november 2017

    Mijn baksels met de feestdagen is toch wel altijd gevulde speculaas en met kerst altijd heerlijke brownies!!!!

  • Beantwoorden Kaatje Keet 26 november 2017

    Ik ga je heerlijke appelcake maken, met een scheutje room en
    over de appels de abrikozenjam. Dotje slagroom erbij en
    een bolletje yoghurtijs. JAMMIE. Lekker smullen.

  • Beantwoorden Nicolle Claessen 26 november 2017

    Bij kerst horen voor mij toch altijd cranberry’s. En je kan er heerlijke pie’s mee bakken. Dus een heerlijke roomcranberrysinaasappel pie met pecannoten. Ook een lekker brood met veel specerijen en zuidvruchten vind ik echt een kerst traktatie. Het hele huis ruikt ook zo ontzettend lekker als het gebakken wordt, dat is toch kerst ten top! Op kerstavond vind ik het ook heel erg leuk om lekkere bladerdeeghapjes te maken met verschillende vullingen. Bijvoorbeeld brie/peer/honing of zalm/dille/room. echt heerlijk en super gezellig. Ik verheug me er weer op om gezellig te gaan bakken met de feestdagen. Misschien dit jaar wel een echte Rutger taart!

  • Beantwoorden Madalina 26 november 2017

    Een hartige banketletter, snert en La Bouche de Noël

  • Beantwoorden elly van dongen 26 november 2017

    scones, ieder jaar weer, traditie zeggen ze..

  • Beantwoorden Petra 26 november 2017

    De kerststol van mijn moeder mag niet ontbreken.
    En als traditionel toetje chocolademousse.

  • Beantwoorden Carina van Hout 27 november 2017

    Ik heb voor t eerst spekkoek gemaakt en mee genomen naar onze vrienden
    Ze zeiden de spekkoek te kennen en proefde de mijne
    Ik kreeg een positief feedback dus dat is mijn ultieme taart omdat ik het voor t eerst maakte.
    Ik bak veel en geef alles weg enwil wel een kansje wagen voor je boek.

  • Beantwoorden Heleen Pons 27 november 2017

    Het ultieme baksel voor de feestdagen. Een moeilijkere opdracht is er bijna niet. Zoveel dagen, dus zoveel lekkere dingen te maken. Daar komen dan net jouw boeken geweldig van pas! Zoet,hartig alles kan!
    Maar als ik nu moet kiezen.. extreem feestelijk vind ik 1 persoons limoen merengue taartjes voor bij het Kerstdiner! En voor de andere feestelijke momenten: een speculaas-appelkruimel cheesecake met salted caramelsaus. Te heerlijk!

  • Beantwoorden Jacqueline 27 november 2017

    Een heerlijke taart! Het hele gezin roept wat er in en op moet en daar probeer ik dan een lekkere combinatie van te maken 🙂
    En anders worden het verschillende cupcakes, iedereen zn eigen kleine taartje 😉

  • Beantwoorden Margo 27 november 2017

    Appeltaart.heel gewoon maar super heerlijk

  • Beantwoorden Marianne Martens 27 november 2017

    De brunch is bij ons nog belangrijker dan het diner. Allemaal kleine hapjes, liefst hartig, en dan tussendoor de pakkes onder de kerstboom uitpakken. Terwijl de kinderen spelen met hun cadeautjes ( en de grote kinderen met hen meespelen) kunnen we rustig bijpraten en genieten. We zijn al druk aan het oefenen met de kaaskroketjes en vleeskroketjes uit je hartige bakboek , maar ook een pannetone en een goed gevulde boterkoek zullen niet ontbreken. Ik heb de boeken nog niet kunnen kopen. Maar wie weet: ik ben 23 december jarig en een tweede kans krijg ik wellicht onder de kerstboom 😀 beide boeken wil ik heel graag winnen, vooral omdat we dan nog veel meer kleine verrassingen op het buffet kunnen zetten.

  • Beantwoorden Jolanda 27 november 2017

    Mijn eeuwige favoriet tijdens de feestdagen is Moscovische tulband voor ontbijt, en de triffle voor het toetje, en als aanloop naar de feestdagen worden er hier heel wat stollen gebakken, heerlijk !

  • Beantwoorden Denise Faber 27 november 2017

    Mijn ultieme kerstrecept is stoofpeertjes met aardappeltjes uit de oven met roosmarijn en zeezout en groenten. Als toetje maak ik een lekkere warme appel crumble met vanille jjs, heerlijk!

  • Beantwoorden Ingrid Wennemers 27 november 2017

    Kerstbrood met amandelspijs en echte boter erop, dan zijn de feestdagen begonnen.

  • Beantwoorden Cecilia Feenstra van der Sloot 27 november 2017

    Een tulband gevuld met gedroogde vruchten en noten. Mag niet ontbreken bij de feestdagen😊

  • Beantwoorden Sylvia harderwijk 27 november 2017

    Mijn baksel in deze periode is jou kersttulband met de geweekte vruchtjes in cognac. Vorige jaar heb ik hem acht maal gebakken en in feestelijke verpakking cadeau gegeven.
    Vandaag begonnen met het bakken van jou twee kersttulbanden. Dus nog ruim zes te bakken voor de kerst! 😃

  • Beantwoorden Debbie werrens 27 november 2017

    Hoi rutger,
    Wij koken en bakken heel veel zelf maar het favoriete baksel van mij en de kids is toch wel banaan-pompoenbrood, een dikke plak daarvan met pindakaas,we love it!
    Een brood is in 2 dagen spontaan verdwenen😅
    Aangezien we graag experimenteren en nieuwe dingen maken zou je boek een welkome aanvulling zijn in ons keukentje.

  • Beantwoorden marita 27 november 2017

    Ik ga krollen bakken (hoort eigenlijk meer thuis rondom de tijd van Sinterklaas, maar ach ……….) vervolgens een kerststol en natuurlijk pavlova’s (of 1 grote dat weet ik nog niet)

  • Beantwoorden Elvira tepas-van Wijnen 27 november 2017

    Als ik aan kerst denk, denk ik aan schuimpjes en aan een trifle. Beide kan je op zoveel verschillende manieren maken met verschillende smaken en structuren. Natuurlijk kan je beide ook met elkaar combineren, een trifle met eiwit schuimpjes…misschien maak ik dat dit jaar wel met kerst .#bakken #smikkelenensmullen#duimenomtewinnen

  • Beantwoorden An V 27 november 2017

    Mijn ultieme baksel is (of zijn) 25 worstenbroodjes die ik elk jaar bak voor als we uit de nachtmis komen.

  • Beantwoorden CJM de Kok 28 november 2017

    Mijn ultieme baksel is de millionairs shortcake, super machtig en rijk aan suikers, chocolade en karamel, maar wat een traktatie!

  • Beantwoorden Sterre 28 november 2017

    Hoi Rutger,
    Bij ons thuis is het rond de kerstdagen een groot bakfeest, met name voor de uitgebreide brunch. Denk aan brownies, kerststol, tulband en zelfgebakken broodjes met een glas champagne.
    Dit jaar gaan we ook voor het eerst ’s avonds echt aan de kook, inclusief het dessert. We twijfelen nog tussen jouw stoofperenslof van laatst omdat ultiem kerst uitstraalt, of een Pavlova met kerstig rood fruit omdat we dat al in jaren niet meer gegeten hebben.
    Wat wel vast staat, is dat het een fantastische tijd zal worden waarin genieten centraal staat. Voor jou daarom ook alvast hele fijne dagen toegewenst.

  • Beantwoorden Marieke van der Woude 28 november 2017

    Een ultiem baksel heb ik niet, vanalles wordt hier in huis gebakken. Ik bak heel graag en onze 4 kinderen hebben dit virus ook al overgenomen. Mijn man bakt niet maar proeft met liefde onze baksels.
    Met kerst maken we altijd een Pavlova. De kinderen helpen dan mee met bakken en versieren.
    Dat er dan op tafel iets staat wat we samen gemaakt hebben, smaakt des te beter!

  • Beantwoorden Evera 28 november 2017

    Wat ik dit jaar ga maken weet ik niet. Wat ik wel super super leuk vind zijn die koekjes voor in de kerstboom. Dat word denk toch wel een traditie! Koekjes bakken en versieren met kids.

  • Beantwoorden Barbel 28 november 2017

    Al een aantal jaar favoriet bij ons: chocolade-cantuccini terrine. Romig, met een volle chocoladesmaak en een fijne bite. Mmmm, krijg er alweer zin in:-)

  • Beantwoorden Caroline 29 november 2017

    Mijn ultieme baksel voor de feestdagen is een prachtig gedecoreerd huis van peperkoek! Al zo vaak mooie bouwwerken langs zien komen in bijvoorbeeld heel Holland bakt. Deze kerst gaat het er dan van komen om zelf een poging tw wagen!

  • Beantwoorden Maeike Eilander 29 november 2017

    Mijn favoriete kerstbaksel is een heerlijk suikerbrood voor bij het kerstontbijt. Ook ben ik met kerst altijd wel aan het balkkrn want ben de dag na kerst jarig, en maak al het gebak altijd zelf.

  • Beantwoorden Patricia 30 november 2017

    Mijn ultieme winterbaksel is een overheerlijke maar ook erg machtige walnoot-slagroomtaart.
    Als we vroeger in Eindhoven waren had je daar op de hoek bij de Bijenkorf een heerlijke bakker-patissier zitten die deze taartjes verkocht. Dan was het groot feest. Naderhand heeft Delicious eens een recept uitgebracht dat er heeeeeel erg dicht bij kwam. Ik heb dat taartje jaar in jaar uit bij speciale gelegenheden gebakken. Het is wel behoorlijk machtig maar eens geproefd raak je de herinnering eraan nooit meer kwijt!
    Staat er in jouw hartige bakboek misschien zelfs een hartige variant van? Dat zou wel een ultiem feest worden met de feestdagen in zicht, heerlijk!

  • Beantwoorden Joseph 30 november 2017

    Ik maak, al een aantal jaren, graag een Lemon Meringue voor de feestdagen. Mijn vrouw houdt erg van citroen. Prachtig ook als je erin snijd en de lagen onthult. Ben toch wel toe aan een nieuw spektakelstuk. Eens mijn grote liefde en familie verrassen met een ander heerlijk totaal anders gebak. Nieuwe dierbare herinneringen erbij creëren, een droom is het niet zo?!

  • Beantwoorden Hanny en Rinus 1 december 2017

    Szia Rutger! Omdat wij in Hongarije wonen leek het mij een goed idee om het E-book te bestellen van de Bakbijbel. Maar helaas werd dat een drama. Ik werk met het programma Calibre om mijn boeken te downloaden en te kunnen lezen. Maar wat blijkt, de Bakbijbel kan ik daar niet mee lezen. Door Bol punt Com word ik min of meer verplicht om de KOBO app te downloaden maar dan nog ziet het er niet uit op mijn laptop. Ik ben zwaar teleurgesteld zoals je misschien zult begrijpen en vind het een soort van koppelpraktijk. De papieren versie opsturen kost 17 euro terwijl het boek 25 euro kost. Gaat het dus ook niet worden. Dus geen bijbel hier. Jammer!

  • Beantwoorden Romy 2 december 2017

    Mijn ultime baksel voor de feestdagen zijn Zweedse kaneelbroodjes. Mijn moeder at ze daar al in de tijd dat ze nog een Zweeds vriendje had en jaren later maken wij ze nu elk jaar met kerstmis. Niks beter om het kerstontbijt mee te starten! Lekker kruidig met kardamon en beter dan de zoete cinnamon rolls die je nu overal ziet!

  • Beantwoorden Margreet Moes 3 december 2017

    Ik vind het leuk om de familie te verrassen met ijs uit de oven. Makkelijk tevmaken maar een beetje machtig. Eerst luchtige cake bakken en daarvan plakken snijden van dezelfde dikte. Optie is om deze met likeur te besprenkelen. Daarna eiwitten stijf kloppen. Het ijs direct uit de vriezer halen en rondom met de plaken cake bedekken. Daarna het eiwit erover heen smeren. Wwchten tot dat kleurt in de oven en dan smikkelen maar. Ijs maar net even anders. 😋

  • Beantwoorden Eva 4 december 2017

    Mijn ultieme baksel voor de feestdagen moet denk ik zijn: het recept wat ik verzonnen heb en wat uitgezonden is in een aflevering van De Brabander Bakt – een millefeuille met creme chibouste en een cremeux van framboos! ik wil deze voor het eerst bakken tijdens de komende kerst, lijkt me echt een toprecept als afsluiter van een heerlijke maaltijd! als ik dat niet mee mag tellen dan is gevuld speculaas bij mij een terugkerend fenomeen, elk jaar weer. mijn zusje en vader doen er een moord voor, en inmiddels heb ik ook al bestellingen gereed gemaakt voor de buren en de overburen – ik moet er eens een business van maken!

  • Beantwoorden Jennifer 5 december 2017

    Voor de feestdagen zijn er twee baksels die ik ga maken, die zijn voor mij één en al verwennerij. Een sticky date cake uit zo’n prachtige tulband met espresso, kardemom en karamel & een kahlua, koffie en hazelnoot cheesecake. December is een maand om te smullen en dat gaan we ook zeker doen! Overigens mag ook hartig lekkers niet ontbreken. Dit jaar maak ik vegetarische ‘No-Beef’ Wellington met portobello’s en truffel, kan niet wachten!

  • Beantwoorden Marian Elzinga 5 december 2017

    Al heel lang staat er een croquembouche op mijn bakverlanglijstje. Ik heb hem in meerdere afleveringen bij Masterchef voorbij zien komen. Zo mooi, zo ongenschijnlijk makkelijk, gewoon een soesjestoren…. toch mislukt hij bij meerdere top deelnemers en dat schrikt weer af. En toch wil ik me eraan wagen! Wie weet durf ik het dit jaar (ik zet in ieder geval jouw chocolade caramel semifreddo in de vriezer voor achter de hand, of er gewoon bij😄)

  • Beantwoorden Natascha 5 december 2017

    Wat echt niet mag ontbreken tijdens kerst is de geweldige cheesecake van dr oetker snel gemaakt en bij elke hap een beleving ! Er is geen betere cheesecake dan deze.Ik zou heel graag dit geweldige boek willen winnen om een hoop nieuwe dingen te kunnen bakken tijdens de feestdagen en oudjaarsavond.

  • Beantwoorden evelien hazenoot 5 december 2017

    Helaas heb ik die nog niet, maar met deze boeken en straks een huis met een keuken waar ik mn kont in kan keren, weet ik zeker dat het goed gaat komen!

  • Beantwoorden Irma 5 december 2017

    Een tiramisutaart, want geeft toe: tiramisu is altijd goed toch? Dit is een taart die je als gebak eet, echt erg lekker!
    en stiekem is boerenkool voor mij een echt feestmaal, maar dat wordt hem niet. Dus ik hen met mijn moeder afgesproken dat ik het voorgerecht en nagerecht ga maken, hopelijk kan ik inspiratie opdoen uit je boeken

  • Beantwoorden Marike 5 december 2017

    Ik ben een beginnend kookster. Niet de nadruk leggen op ‘ster’, maar vooral op ‘beginnend’…
    Afgelopen jaren denk ik rond deze tijd; ik wil écht iets speciaals maken voor mijn familie. Iets lekkers. Maar daarna komen al de gedachtes; niet te moeilijk, niet te moeilijk…
    Kerst 2016 heb ik taartjes gemaakt met brie en spinazie. Een heerlijk, makkelijk, ovengerecht. Het was een succesje. Eerlijk is eerlijk, ik mag nu wel eens uitgedaagd worden, aan het werk gezet worden. Biedt jou bakboek genoeg uitdaging? 😉

  • Beantwoorden jacqueline 5 december 2017

    Hier zijn ze dol op hartige oliebollen! In allerlei variaties…

  • Beantwoorden Marjolein 5 december 2017

    Mijn ultime feestdagenbaksels zijn natuurlijk kniepertjes! Heerlijk!

  • Beantwoorden Anne 5 december 2017

    Liquor 43 cake 🙂

  • Beantwoorden Willianne 5 december 2017

    Hallo Rutger,

    Wat een leuke actie!! Ik hoop zo dat ik een keertje dikke mazzel heb om die super boeken te krijgen..
    Namelijk een echte fan van jou en je heerlijke recepten.
    Mijn favoriete bakse is jouw recept voor worteltjestaart. Ook warme appelcrumble met cranberrys…. Om je vingers bij op te eten.

    Alvast een fijne december maand.

  • Beantwoorden Fija 5 december 2017

    Mijn favoriete baksel is de brownie!! Dankzij jouw recept het hele jaar door favoriet… en met Kerst wordt iedereen hier helemaal blij van. Voor iedereen smullen 🙂

  • Beantwoorden Marjolijn Bas 5 december 2017

    Mijn favoriete baksel voor de feestdagen zijn de karamelsoesjes die ik vorig jaar heb gemaakt! Hier had ik een soesjestoren van gestapeld als dessert voor het kerstdiner en die was zo ontzettend mooi en lekker geworden <3 Ik ben zelden zo trots geweest op een baksel van mezelf.
    Ik zou ook graag het hartige bakboek willen winnen, want ik bak nu altijd mierzoet en iets hartigs tussendoor zou wel goed zijn voor de variatie 🙂

  • Beantwoorden Marieke 5 december 2017

    Mijn ultieme baksels zijn elk jaar anders en voor dit jaar ben ik er nog niet uit. Vorig jaar heb ik een barmbrack gemaakt die erg goed in de smaak viel. Misschien dat ik die dit jaar weer maak en/of een goed lekker (ietwat bijzonder) brood. En er wordt met kerst altijd een heerlijke taart gebakken. Ook daar ben ik nog niet uit! Misschien dat ik een recept uit mn nieuwe boeken kan maken?! 😉

  • Beantwoorden Lianne 5 december 2017

    Ik heb geen ultime baksel voor de feestdagen. De ultime baksensatie vind ik om elke keer weer wat nieuws te proberen!! Elk jaar dus eigenlijk een nieuw baksel 😃

  • Beantwoorden Jolanda 5 december 2017

    Een helemaal zelfgemaakte indishe rijsttafel..vorig jaar gemaakt voor ons 21 personen tellemde gezin. Dit jaar wil iedereen weer een indisch buffet..Dan moet het toch heel lekker zijn geweest. En wij zijn een brabants gezin zonder enig indisch bloed!

  • Beantwoorden Kirsten 5 december 2017

    Traditie bij ons in de familie is sinds ik klein was een tulband met rozijnen en poedersuiker erover. Nu ik volwassen ben en bakken mijn passie is geworden ben ik hier een beetje mee gaan varieren, zoals vorig jaar een boomstammetje met mokkacreme. Jouw mooie bakboeken zoiden zeker van pas komen in het bepalen van het kerstbaksel van dit jaar.

  • Beantwoorden Inge Schreuder 5 december 2017

    Het is inderdaad heerlijk om te bakken in deze wat donkerdere en regenachtige weken! En heerlijk om het dan te delen met familie en vrienden! Ik heb net afgelopen zondag je speculaas boterkoek voor het eerst gebakken en ik denk dat dat een jaarlijkse traditie gaat worden rond sinterklaas!! Ontiegelijk lekker!
    Fijne decemberdagen! Groetjes Inge

  • Beantwoorden Rianne 5 december 2017

    Met sinterklaas erwtensoep en gevulde speculaas en met kerst een tulband!
    Misschien na een paar jaar wel wat saai.. dus kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken! 🙂

  • Beantwoorden Carla Schaap 5 december 2017

    Met de kerst maak ik in ieder geval gekleurde pannenkoeken voor het kerstdiner op school.
    Iets lekkers met saucijzenhapjes mag natuurlijk ook niet ontbreken.
    En misschien maar eens een slof met een sinaasappel vulling proberen dit jaar.

  • Beantwoorden Marion 5 december 2017

    Mijn ultieme baksel tijdens de feestdagen is toch een stol met rozijnen, noten en echte amandelspijs. Dit is heerlijk bij het ontbijt, brunch, lunch of gewoon tussendoor!

  • Beantwoorden lou 5 december 2017

    Deze wil ik dolgraag winnen zodat ik (kokkie2 van de familie) mijn zwager (kokkie 1 van de familie) misschien eindelijk eens van de troon kan stoten deze kerst!!

  • Beantwoorden Willemijn 5 december 2017

    Wat een leuke actie! Maar ohwjee mijn ultieme baksel voor de feestdagen… een instaat is heerlijk fris, maar ik denk toch dat het meest ultieme toch mijn appelcrumble met passievruchten en kokos is. Heerlijk aparte smaak en helemaal af met een bolletje vanille ijs erbij.
    Hele fijne feestdagen!

  • Beantwoorden Xaviera Jamie 5 december 2017

    Ik bak ieder jaar met Kerst een kersttulband volgens het recept van mijn oma. Maar er is echter altijd een probleem. Het deeg rijst altijd perfect. Het bakken ook. Het huis ruikt zalig naar al het lekkers wat er in zit. Maar dan komt het. Wanneer ik de tulband uit de vorm moet storten op het rooster……. Dan komt de helft er uit….. En de andere helft zit nog in de vorm. Dan kan ik wel huilen. Ik heb hulp nodig! HELP HELP hoe los ik dit op. Daarom doe ik graag mee en ik weet zeker dat er genoeg tips en trics in deze fijne kookboeken zullen staan. .

  • Beantwoorden J. van de Ven 5 december 2017

    Normaal zeker croissants. Dit jaar voeg ik daar hartige muffins of hartige wafels aan toe. Nu al volop aan het testen 😉
    Misschien uiteindelijk wel beiden, beetje afhankelijk van het aantal gasten.

  • Beantwoorden Marjolein 5 december 2017

    Het is misschien niet het meest spannende recept voor de feestdagen maar wat toch altijd de grootste favoriet hier in huis is zijn speculaaspoppen. Heerlijke speculaas en meestal moet ik op enig aandringen van de familie de grootste vormen die ik heb gebruiken zodat ze 1 koekje (wat qua formaat telt voor 3 koekjes) kunnen nemen.

  • Beantwoorden Ingrid 5 december 2017

    Chocolade mousse taart mmmmmmmmm fijne feestdagen!!!

  • Beantwoorden Marjolein 5 december 2017

    Mijn moeder bakt voor kerst altijd tulband met lekker veel rozijnen en een laagje poedersuiker erover heen. Brengt ons helemaal in de kerstsfeer! Wie weet ga ik het dit jaar zelf eens uitproberen en wat inspiratie uit je bakboek zou daar natuurlijk zeker bij helpen! 😉

  • Beantwoorden B. Zwoferink 5 december 2017

    Graag zou ik je hartige bakboek willen winnen. Het andere boek heb ik al in mijn bezit. Ik ben op zoek naar recepten voor de kerst, zoals een hartige letter en saucijzebroodjes en ragoutbakjes en andere borrelhapjes.

  • Beantwoorden Lieke 5 december 2017

    Worstenbroodjes zijn een must op kerstavond! Dat was en is ons begin van de kerstdagen!

  • Beantwoorden Kim 5 december 2017

    Mijn ultieme kerstbaksel is toch wel de appeltaart volgens mijn moeders recept. Deze kan namelijk altijd!!! Voor elke gelegenheid kan ik deze voor de dag toveren 🙂

  • Beantwoorden Elin 5 december 2017

    Dit kan niet anders dan zelfgemaakte kerststol met extra veel (en natuurlijk ook zelfgemaakt) amandelspijs erin! Heerlijk!

  • Beantwoorden Gemma 5 december 2017

    Ken je die winterse koekblikken van de Ikea? Nou, dat dus, maar dan zelf gemaakt! Pepparkaka: leuk om te versieren met rode, witte en groene royal icing én door de kruiden in het koekje ruikt je hele huis meteen kerstig.

  • Beantwoorden Els 5 december 2017

    Cheesecake dat is onweerstaanbaar lekker, en dit jaar wordt het de salted caramel.

  • Beantwoorden Nadja 6 december 2017

    Arretjescake met pepernoten & speculaasboterkoek!

  • Beantwoorden Esther 6 december 2017

    Een zelfgemaakte kerststol! Zijn ze hier dol op maar alleen als de spijs ook zelfgemaakt is anders lusten ze het niet. En de kids mogen altijd zelf iets kiezen zoals cake of koekjes wat we gaan bakken.

  • Beantwoorden Hendrina 8 december 2017

    Mijn ultieme baksel zijn stoofpeertjes, rollade, zelf toetje maken. We gaan deze kerst de caramel ijsstam maken. Ben erg benieuwd hoe lekker die kan worden want caramel en ijs zijn 2 dingen die ik altijd en overal kan eten. Je kan me er voor wakker maken.

  • Beantwoorden Marleen Koopman 9 december 2017

    Mijn dochter wordt 6 jaar tweede kerstdag. Zij wil graag de appeltaart uit jouw bakboek. (Al vaker gemaakt). Dus wordt ons ultieme baksel met kerst.

  • Beantwoorden Ineke van Vliet 10 december 2017

    Mijn ultieme baksel voor de feestdagen is een plaattaart met groene aspergetips (op een bedje van ricotta met kruiden en Parmezaanse kaas), amuze amore tomaatjes en plakjes prosciutto (of gewoon rauwe ham). Uit de oven versier ik de plaattaart met wat rucola, druppeltjes olijfolie en krullen Parmezaanse kaas. Het is snel te bereiden en ziet er ook nog eens feestelijk uit. Ideaal voor een buffet of bijvoorbeeld als borrelhapje.

  • Beantwoorden m chen 10 december 2017

    Mijn ultieme baksel voor de feestdagen is mijn Perfect dessert: molton lava cakejes!

  • Beantwoorden Cilia 15 december 2017

    Mijn ultieme baksel is al jaren de “Opgerolde Koek”. Eigenlijk ’n eenvoudig recept maar iedereen is er gék op. Ik ben een van de weinigen die het níet lekker vindt, maar ja, de anderen zien smullen is toch ook altijd leuk?

  • Laat een reactie achter