Volg Rutger Bakt:

Cupcakes bakken – recept

10 november 2017 | Basisrecepten, Cake, Recepten | 0 reacties

Cupcakes bakken recept

 

Een goed basisrecept voor cupcakes is onmisbaar! Deze cakejes zijn makkelijk en snel te maken en erg lekker van smaak. Vaak wordt er melk door een cupakebeslag gemengd, maar in plaats daar van heb ik gekozen voor zure room. Dit geeft een fijne smaak aan de cupcakes en zorgt voor een zachte en luchtige structuur van de cake. Je kunt ze op heel veel verschillende manieren afmaken, bijvoorbeeld met roomkaasglazuur, botercrème, mokka-botercrème of een lekkere laag ganache (bijvoorbeeld die uit dit recept).

 

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 190 gr bloem
  • 220 gr suiker
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • ¼  tl zout
  • 115 gr boter, op kamertemperatuur
  • 125 gr zure room
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 1 ½  tl vanille-extract

 

Cupcakes bakken recept

 

Bereiding: Cupcakes

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Bekleed een cupcakevorm met papieren vormpjes.

Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en zout in een kom en roer dit door elkaar. Doe alle andere ingrediënten hierbij en mix dit tot een gladde massa in ongeveer 1 minuut. Vul de papieren vormpjes voor 2/3 met het beslag. Een makkelijke manier om dat te doen is met een ijslepel. Meer uitleg daarover vind je in dit artikel!

Bak de cupcakes in 22 tot 26 minuten goudbruin en gaar. Haal ze direct na het bakken uit hun metalen vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Tip: Met ditzelfde recept kun je ook mini-cupcakes bakken. De baktijd zal dan iets korter zijn, zo’n 16 tot 20 minuten.

 

Foto’s: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Deze maand is Het hartige bakboek uitgekomen! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

0 reacties

Laat een reactie achter