Volg Rutger Bakt:

Zelf kaassoufflés maken

6 juli 2018 | Hartig, Recepten | 7 reacties

Zelf kaassoufflés maken

 

Met dit recept bak je zelf de lekkerste kaassoufflés! Heb je ooit wel een bedacht om zelf een kaassoufflé te maken? Het is echt heel leuk om te doen en het resultaat is heerlijk! Het recept voor deze kaassoufflés is afkomstig uit het boek Vet lekker van Danny Jansen. Hierin neemt Danny ons mee inde Nederlandse street food cultuur. Van de lekkerste friet tot zelfgemaakte kroketten en van home made frikandellen tot slaatjes en ijsjes; je vind ze allemaal in dit boek. De kaassoufflé lijkt een blok kaas met een bladerdeeg laagje, maar het is geen pure kaas; dat zou te hard smelten. Je maakt eerst een soort smeerkaas. Volgens Danny wil je, nadat je deze gemaakt hebt, nooit meer een andere.

 

Ingrediënten

Voor 10 kaassoufflés

  • 170 ml melk
  • 30 gr melkpoeder
  • mespunt zout
  • 15 gr aardappelzetmeel
  • 120 gr Goudse kaas, geraspt
  • 1 recept bladerdeeg of 2 rollen koelvers bladerdeeg
  • 100 ml water, om te bestrijken
  • 150 gr fijn paneermeel

Verder nodig

  • bloem, voor het werkblad
  • olie, om in te frituren

 

Bereiding: Kaassoufflés

Meng de melk met het melkpoeder, zout en aardappelzetmeel met een garde tot een papje. Verwarm dit op zacht vuur tot de melk begint te binden. Haal de pan van het vuur en los de geraspte kaas er in op. Verwarm eventueel nog even om de kaas beter te laten smelten, maar laat het niet koken, dan gaat het mengsel schiften.

Schenk de kaasmassa in een blender en laat die ongeveer 1 minuut draaien tot er geen klontjes meer inzitten. Bekleed een vierkante bakvorm van 20 centimeter met plasticfolie en giet de massa daarin. Laat de massa opstijven in de vriezen.

Haal de kaas uit de bak en uit het folie en snijd het in stukken van 4×8 centimeter. Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3 millimeter en snijd het in plakjes van 12×12 centimeter. Bestrijk het bladerdeeg met water, leg een bevroren kaasplak aan één kant van het deeg en vouw het bladerdeeg eroverheen. Druk de randen goed aan met een vork. Snijd de randen eventueel bij om een mooie rechte kaassoufflé te krijgen.

Bestrijk de soufflé met water en wentel hem door het paneermeel. Laat de soufflé nu het liefst even opstijven in de vriezer zodat het deeg wat harder wordt.

Frituur de kaassoufflé circa 5 minuten op 180 °C. Laat hem daarna uitlekken op keukenpapier en wees voorzichtig met opeten vanwege de hete kaas.

 

Nieuwsgierig geworden naar Vet Lekker? Kijk hier voor meer informatie!

 

Vet lekker

 

Foto: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel komt binnenkort uit! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Reserveer hem hier!

Bekijk ook:

7 reacties

  • Beantwoorden carmen 6 juli 2018

    Lijkt mij verrukkelijk! Ik denk dat ik zondag ga maken.

  • Beantwoorden Arja 6 juli 2018

    Dit zal vast en zeker lekker zijn, maar jouw ham kaas risolle’s (schrijf ik dit goed) zijn onovertroffen en uit je eerste boek.

    • Beantwoorden Rutger 9 juli 2018

      Die zijn ook zeker lekker 🙂 Dankjewel!

  • Beantwoorden Linda Oosthuizen 9 juli 2018

    Oeh mjam! Als Nederlandse wonend in het buitenland zijn recepten als dit voor mij altijd een winner!! Dank je wel! Er gaat niks boven een ouderwets Nederlands frituur hapje!!

    • Beantwoorden Rutger 16 juli 2018

      Superleuk! Geniet er van!

  • Beantwoorden Inne 11 juli 2018

    kan je een voorbeeld geven van merk van melkpoeder? 🙂

  • Laat een reactie achter