Volg Rutger Bakt:

Recept: Affogato (espresso met ijs)

16 oktober 2016 | Desserts, Feestdagen, IJs, Kerst, Recepten | 1 reactie

Affogato

 

Weinig moeite, groots resultaat. Dit dessert is heel simpel, maar altijd een succes! De combinatie van vanille-ijs en een goede espresso maken deze affogato een perfecte afsluiting van je diner. Gebruik je favoriete koffielikeur om dit dessert helemaal af te maken!

 

Ingrediënten (per persoon)

Voor de Affogato

Verder naar keuze te gebruiken

  • likeur, bijvoorbeeld amaretto, baileys of grand marnier
  • gehakte chocolade of geroosterd amandelschaafsel

 

 

Bereiding: Affogato (espresso met ijs)

Waarschijnlijk is dit het kortste recept ooit op mijn blog. Doe het vanille-ijs in kleine schaaltjes. Meng de espresso desgewenst met de likeur en schenk deze over het ijs. Bestrooi de affogato eventueel met wat gehakte chocolade of geroosterd amandelschaafsel en serveer dit heerlijk dessert onmiddellijk!

 

Foto: Erik Spronk
Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

1 reactie

  • Beantwoorden astrid 16 oktober 2016

    Dit lijkt me helemaal top bv voor de kerst. Thanks.xx ?

  • Laat een reactie achter