Volg Rutger Bakt:

Meringuerol met lemoncurd – recept

9 september 2017 | Desserts, Recepten | 13 reacties

Meringuerol met lemoncurd

 

Bij meringue denk je waarschijnlijk aan het knapperige en brosse eiwitschuim. Maar het kan ook anders! In plaats van de meringue langzaam te drogen, zoals gebruikelijk, wordt het eiwitschuim voor deze meringuerol kort en heet gebakken. Daardoor stolt de buitenkant en blijft het binnenin heerlijk zacht en plakkerig. Samen met de lemoncurd en slagroom vormt dat een heerlijk dessert!

 

Ingrediënten

Voor de meringuerol

  • 4 eiwitten
  • ¼ tl zout
  • 225 gr suiker
  • 1½ tl maïzena

Verder nodig

 

Bereiding: Meringuerol met lemoncurd

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een diepe bakplaat van 25×35 centimeter met bakpapier.

Doe de eiwitten en het zout in een vetvrije kom en klop deze stijf op. Voeg zodra de eiwitten schuimig beginnen te worden, lepel voor lepel de suiker toe. Klop door tot het eiwit stijf is en er geen suikerkorrels meer in de meringue te voelen zijn. Klop als laatste de maïzena door het opgeklopte eiwit. Verdeel het eiwit over de bakplaat en strijk dit glad.

Bak de meringue 18-23 minuten, tot deze lichtbruin is. Laat de plak vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de slagroom met de suiker stijf op. Keer de meringue om op een nieuw stuk bakpapier en verwijder voorzichtig het oude bakpapier aan de bovenkant. Bestrijk de plak met de lemoncurd, maar laat hierbij een stuk van ongeveer 5 centimeter aan de korte kant onbedekt. Strijk daar vervolgesn de slagroom op en rol de plak op vanaf de korte zijde, beginnend bij de kant met de vulling. Zorg dat de naad van de meringuerol aan de onderkant zit en bestuif de rol licht met poedersuiker. Decoreer tot slot met wat verse frambozen.

 

Foto: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Deze maand is Het hartige bakboek uitgekomen! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

13 reacties

  • Beantwoorden Patries 9 september 2017

    Wat een lekker recept. Ga het zeker uitproberen. Alleen de 20 gr slagroom moet vast suiker zijn😉.
    Groetjes Patries.

    • Beantwoorden Rutger 10 september 2017

      Klopt inderdaad! Ik heb het aangepast.

  • Beantwoorden Denise 9 september 2017

    Super lekker en mooi dessert! Komt binnenkort zeker op het menu 🙂

  • Beantwoorden Hèlen Kraaijenoord 9 september 2017

    Ja dat wilde ik ook zeggen , moet vast 20 gr suiker zijn!😁

    • Beantwoorden Rutger 10 september 2017

      Klop! Dankjewel voor je oplettendheid! Ik heb het aangepast!

  • Beantwoorden Claudia 9 september 2017

    oei oei oei, dat lijkt me zalig!

    • Beantwoorden Rutger 10 september 2017

      Dat is het ook! 🙂

  • Beantwoorden Sandra 12 september 2017

    Hoi Rutger
    Het ziet er echt heerlijk uit! Ik heb de lemoncurd al gemaakt. Maar ik vroeg me ineens af is het echt een dessert of kan je het ook als een gebakje serveren?
    Alvast bedankt

    • Beantwoorden Rutger 18 september 2017

      Zelf zou ik het eerder als dessert dan als gebakje serveren. Maar ach… het is superlekker, dus waarom niet als gebakje dan.

  • Beantwoorden Hans Leenderts 18 oktober 2017

    Hallo Rutger,

    Ik heb de lemoncurd gemaakt en kreeg van een paar mensen die dit geproefd hebben alleen maar lof een heerlijk en smaakvol recept.
    Thanks.

    • Beantwoorden Rutger 23 oktober 2017

      Supertof! Geniet ervan!

  • Beantwoorden Ginger 20 oktober 2017

    Hallo Rutger,

    Hoelang kan je de “taart” bewaren?

    • Beantwoorden Rutger 23 oktober 2017

      Hij is het lekkerste op de dag dat je hem gemaakt hebt. De dag daarna kan ook nog wel, maar niet veel langer.

    Laat een reactie achter