Volg Rutger Bakt:

Macarons met passievrucht ganache

13 september 2018 | Friandises, Recepten | 2 reacties

Macarons met passievrucht ganache

 

Deze macarons zijn gevuld met een heerlijke passievrucht ganache. De passievrucht geeft een fijne fruitige en frisse smaak aan de macarons. Een soort gelijke passievrucht macarons proefde ik vorig jaar in Parijs. Meestal wordt er een passievruchtpuree uit de groothandel gebruikt om deze macarons op smaak te brengen. Omdat thuisbakkers daar niet aan kunnen komen (en je gelijk een kilo puree moet kopen) ben ik gaan experimenteren om de smaak op een andere manier in de macarons te krijgen. Door de pulp van verse passievruchten eerst met wat slagroom te blenderen en daarna te zeven krijg je de meeste passievruchtsmaak in de macarons. Superlekker!

 

Ingrediënten

Voor de macarons

  • macaronschelpen, volgens dit basisrecept
  • gekleurd met gele en rode (poeder)kleurstof, licht bestoven met cacaopoeder

Voor de passievrucht ganache

  • 5-6 passievruchten
  • 50 ml slagroom
  • 1 ½ el honing
  • 225 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 35 gr boter, op kamertemperatuur

 

Bereiding: Macarons met passievrucht ganache

Bereid de macaronschelpen volgens dit basisrecept. Gebruik gele kleurstof met een tikkeltje rood erbij om het macaronmengsel op kleur te brengen. Bestuif de macaronschelpen – nadat deze opgespoten zijn – met behulp van een theezeefje heel licht met cacaopoeder.

Snijd de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Doe dit samen met de slagroom in een blender en maal alles fijn. Giet het mengsel door een fijne zeef en weeg er 160 gram van af. Doe dit samen met de honing in een steelpan en verwarm het tot ongeveer 50 °C. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Meng de gesmolten chocolade met het passievruchtmengsel en voeg de boter toe. Meng het geheel met een staafmixer tot een gladde ganache. Laat de ganache op kamertemperatuur opstijven.

Doe de passievrucht ganache in een spuitzak met een glad spuitmondjes en vul daar de macaronschelpen mee. Bewaar de macarons in de koelkast en haal ze daar een half uur voordat je ze gaat serveren uit.

 

Foto: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

2 reacties

  • Beantwoorden Annemieke 13 september 2018

    Hoeveel passievruchten puree gebruik je als wel zo’n kilo pak koopt? Ook 160 gram of wordt het recept dan heel anders?
    Laatst je recept van de chocolade macarons gemaakt, die zijn zoooo lekker !! En ook heel leuk om te maken!

    • Beantwoorden Rutger 16 september 2018

      Hoi! Ik zou dan uitgaan van 150 gram puree.

    Laat een reactie achter