Volg Rutger Bakt:

Zwitserse room – basisrecept

17 mei 2017 | Basisrecepten, Recepten | 2 reacties

Zwitserse room

 

Zwitserse room is een combinatie van banketbakkersroom en slagroom en is daardoor luchtig van structuur en vol van smaak. Je kunt het in veel verschillende recepten gebruiken; vul er soesjes of eclairs mee, gebruik het als vulling in een tompouce of open confituretaart, serveer het bij vers fruit of gebruik het als topping op een taart of vlaai. De banketbakkersroom kan je alvast een dag van tevoren maken. Gebruik een zakje slagroomversteviger om te zorgen dat de Zwitserse room zijn luchtigheid goed behoudt.

 

Ingrediënten

 

Bereiding: Zwitserse room

Klop de slagroom met de suiker en eventueel de slagroomversteviger stijf op. Kijk hier voor tips over het opkloppen Klop de afgekoelde banketbakkersroom los tot een gladde room. Spatel de opgeklopte slagroom door de banketbakkersroom. De Zwitserse room is nu klaar om verder te verwerken.

 

Foto: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Deze maand is Het hartige bakboek uitgekomen! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

2 reacties

  • Beantwoorden Jonna@burgertrutjesNL 19 mei 2017

    Meer dan een jaar geleden een soortgelijk recept geprobeerd en dit ging helemaal los. Ik zeg tijd voor poging 2, met jouw recept moet het vast goed gaan komen 🙂

    • Beantwoorden Rutger 19 mei 2017

      Zeker met een zakje slagroomversteviger er door moet het goed komen!

    Laat een reactie achter