Volg Rutger Bakt:

Zelf pizzabroodjes bakken – recept

10 februari 2018 | Brood, Hartig, Recepten | 0 reacties

Zelf pizzabroodjes bakken – recept

 

Met dit recept bak je zelf de lekkerste pizzabroodjes. Voor de basis heb ik een gewoon wit brooddeeg gebruikt. Met wat daarop komt kun je naar hartenlust variëren! Je kunt de tomatensaus zelf maken, of kant en klaar kopen. Ook kun je tomatenpassata gebruiken die je op smaak brengt met wat peper, zout en Italiaanse kruiden. En voor de topping kies je natuurlijk gewoon wat je zelf lekker vindt: tonijn met zwarte olijven, champignons met gorgonzola of gegrilde aubergine met mozzarella. Eigenlijk zijn de keuzes eindeloos!

Waarmee zou jij je pizzabroodjes beleggen?

 

Ingrediënten

Voor het brooddeeg

  • 500 gr bloem
  • 10 gr zout
  • 20 gr boter, op kamertemperatuur
  • 7 gr gedroogde gist
  • 300 ml water, lauwwarm

Voor de topping

  • 8 volle eetlepels tomatensaus
  • 1 paprika, in stukjes
  • 1 salamiworst van 250 gr, in plakjes
  • 200 gr geraspte kaas

Verder nodig

  • neutrale olie, voor het invetten
  • bloem, voor het werkblad

 

Bereiding: Pizzabroodjes

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng deze tot een deeg. Kneed het deeg minimaal 10 minuten door. Maak een bal van het deeg en leg deze in een licht met olie ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie of een natte theedoek en laat het deeg op een warme en tochtvrije plaats 1 uur rijzen.

Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het gerezen brooddeeg in 8 gelijke stukken. Rol ieder stuk op een licht bebloemd werkblad uit tot een ronde lap van een halve centimeter dik. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk iedere deegcirkel met een volle eetlepel tomatensaus. Laat daarbij de randen vrij. Beleg de pizzabroodjes met de paprika en de plakjes salami en eindig tot slot met de geraspte kaas. Laat de pizzabroodjes nog ongeveer 45 minuten rijzen.

Verwarm intussen de oven voor op 220 °C. Bak de pizzabroodjes in 15 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.

 

Foto: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel komt binnenkort uit! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Reserveer hem hier!

Bekijk ook:

0 reacties

Laat een reactie achter