Met dit recept bak je zelf de lekkerste pizzabroodjes. Voor de basis heb ik een gewoon wit brooddeeg gebruikt. Met wat daarop komt kun je naar hartenlust variëren! Je kunt de tomatensaus zelf maken, of kant en klaar kopen. Ook kun je tomatenpassata gebruiken die je op smaak brengt met wat peper, zout en Italiaanse kruiden. En voor de topping kies je natuurlijk gewoon wat je zelf lekker vindt: tonijn met zwarte olijven, champignons met gorgonzola of gegrilde aubergine met mozzarella. Eigenlijk zijn de keuzes eindeloos!

Waarmee zou jij je pizzabroodjes beleggen?

Zelf pizzabroodjes bakken – recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor het brooddeeg
  • 500 gr bloem
  • 10 gr zout
  • 20 gr boter, op kamertemperatuur
  • 7 gr gedroogde gist
  • 300 ml water, lauwwarm
  • Voor de topping
  • 8 volle eetlepels tomatensaus
  • 1 paprika, in stukjes
  • 1 salamiworst van 250 gr, in plakjes
  • 200 gr geraspte kaas
  • Verder nodig
  • neutrale olie, voor het invetten
  • bloem, voor het werkblad
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Pizzabroodjes maken

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng deze tot een deeg. Kneed het deeg minimaal 10 minuten door. Maak een bal van het deeg en leg deze in een licht met olie ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie of een natte theedoek en laat het deeg op een warme en tochtvrije plaats 1 uur rijzen.

Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het gerezen brooddeeg in 8 gelijke stukken. Rol ieder stuk op een licht bebloemd werkblad uit tot een ronde lap van een halve centimeter dik. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk iedere deegcirkel met een volle eetlepel tomatensaus. Laat daarbij de randen vrij. Beleg de pizzabroodjes met de paprika en de plakjes salami en eindig tot slot met de geraspte kaas. Laat de pizzabroodjes nog ongeveer 45 minuten rijzen.

Pizzabroodjes bakken

Verwarm intussen de oven voor op 220 °C. Bak de pizzabroodjes in 15 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (2)
Randy 2019-02-12 23:15:27

Dit wil ik maken samen met mijn dochters! Welke boter gebruik je hier voor?

Beantwoorden
RA
Rutger 2019-02-17 19:43:05

Gewone boter. Alle boter is eigenlijk roomboter, anders is het geen boter maar margarine.

Beantwoorden
pieter 2022-04-14 08:41:54

ik moet dit maken voor school en dit lijkt mij een goed recept.

Beantwoorden
PI

U kunt niet meer reageren.