Volg Rutger Bakt:

Zelf chocoladebrokken maken – recept

6 december 2017 | Friandises, Overig, Recepten | 4 reacties

Zelf chocoladebrokken maken

 

Steeds vaker zie je brokken chocolade met heel veel lekkere dingen erop. Maar wist je dat je deze chocoladebrokken heel makkelijk zelf kunt maken? En het leuke is dat je er zo precies datgene op kunt doen dat jij lekker vindt! Perfect om als cadeautje te geven of om voor jezelf een flinke voorraad breekchocolade aan te leggen. Ik geef je mijn 4 favoriete combinaties met pure en witte chocolade, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren. In het recept ben ik uitgegaan van een vierkante bakvorm van 20 centimeter. Als je een grotere vorm gebruikt, of het gewoon op een bakplaat stort, dan worden de chocoladebrokken iets dunner. Om het afkoelen van de chocolade te versnellen kun je de vorm na het vullen in de koelkast zetten. Eenmaal gestold bewaar je de chocolade het best op kamertemperatuur (als het niet te warm is in je kamer).

 

Bereiding: Chocoladebrokken

Gebruik getempereerde chocolade voor dit recept. Doordat de chocolade getempereerd is zal deze goed stollen, een mooie glans krijgen en krakken als je hem doorbreekt. Je kunt chocolade in de magnetron tempereren of op de klassieke manier.

 

Witte chocolade met amandelen en cranberry’s

Bekleed een vierkante bakvorm van 20 centimeter met bakpapier en giet daar 400 gr gesmolten getempereerde witte chocolade in. Tik een paar keer met de vorm op het werkblad zodat de chocolade zich mooi gelijkmatig verdeelt. Bestrooi de chocolade met 60 gram (geroosterde) amandelen en 60 gram gedroogde cranberry’s.

 

Witte chocolade met gepofte rijst

Bekleed een vierkante bakvorm van 20 centimeter met bakpapier. Meng 400 gram getempereerde witte chocolade met 40 gram gepofte rijst. Schep het mengsel in de vorm en strijk het glad.

 

Pure chocolade met pecannoten en rozijnen

Bekleed een vierkante bakvorm van 20 centimeter met bakpapier en giet daar 400 gr gesmolten getempereerde pure chocolade in. Tik een paar keer met de vorm op het werkblad zodat de chocolade zich mooi gelijkmatig verdeelt. Bestrooi de chocolade met 60 gram (geroosterde) pecannoten en 50 gram donkere rozijnen.

 

Pure chocolade met marshmallows en hazelnoten

Bekleed een vierkante bakvorm van 20 centimeter met bakpapier. Meng 400 gram getempereerde pure chocolade met 40 gram mini-marshmallows en 60 gr (geroosterde) hazelnoten. Schep het mengsel in de vorm en strijk het glad.

 

Foto: Erik Spronk

 

Vorige post Volgende post
Het hartige bakboek is verkrijgbaar! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

4 reacties

  • Beantwoorden Laura 6 december 2017

    Hoi Rutger,
    Kun je misschien met mij delen waar jij de gepofte rijst vandaan haalt? Of maak je die zelf?
    Het lijkt me heel erg lekker!
    Groetjes Laura

    • Beantwoorden Rutger 12 december 2017

      Die kun je gewoon bij de grotere supermarkten kopen.

  • Beantwoorden Arja 6 december 2017

    Handig ook als je wat chocolade over hebt gehouden, wij doen er wel eens schuddenbuikjes over: mini bolletjes speculaas 🙂

    • Beantwoorden Rutger 12 december 2017

      Dat is ook erg lekker ja!

    Laat een reactie achter