In recepten wordt regelmatig bakpoeder gebruikt, maar steeds vaker kom je ook baking soda (zuiveringszout in het Nederlands) tegen. Wat is het verschil tussen bakpoeder en baking soda, en hoe kun je beide ingrediënten gebruiken?

Wat is bakpoeder?

Bakpoeder (of baking powder) is een samengesteld poeder; de ingrediënten zijn een carbonaat en een zuur. Ook wordt er nog zetmeel gebruikt als vulmiddel/stabilisator. Carbonaat zorgt tijdens het bakken, in combinatie met vocht uit het deeg of beslag en het zuur, voor de vorming van koolzuurgas. Dat gas zorgt ervoor dat je deeg of beslag rijst. 

Wat is baking soda?

Baking soda is een natuurlijke, minerale stof (E500, een carbonaat). Dit ingrediënt is ook bekend onder vele andere namen, zoals baksoda, zuiveringszout, natriumbicarbonaat of dubbelkoolzure soda. Je kunt baking soda gebruiken om je beslag of deeg luchtiger te maken en te laten rijzen. 

Hoe werkt baking soda of zuiveringszout?

Baking soda bevat zelf geen zuur en het werkt hierdoor alleen in combinatie met een zuurhoudend ingrediënt. Denk hierbij aan karnemelk, yoghurt, azijn of citroen (sap of rasp). Ook honing en basterdsuiker (dat bestaat uit suiker en invertsuikersiroop, voor meer info: alles over suiker) werken in combinatie met baking soda.

Het verschil tussen baking soda en bakpoeder

Bakpoeder en baking soda zorgen er allebei voor dat je deeg of beslag rijst, maar het zijn twee verschillende producten zoals je hierboven al hebt kunnen lezen. Kort samengevat: 

  • Bakpoeder is een carbonaat en zuur ineen. Om koolzuurgas te vormen (wat ervoor zorgt dat je baksels rijst), hoeft bakpoeder alleen in contact te komen met vocht. 
  • Baking soda bestaat alleen uit natriumbicarbonaat en bevat van zichzelf geen zuur. Om baking soda zijn werk te laten doen, moet er nog een zuur worden toegevoegd aan het deeg of beslag. 
Wat is het verschil tussen bakpoeder en baking soda?

Bakpoeder of baking soda gebruiken in een recept

Als je aan de slag gaat met een van mijn recepten, staat altijd in de ingrediëntenlijst of je bakpoeder of juist baking soda nodig hebt. Bakpoeder is de meest bekende en meest gebruikte van de twee. Maar in sommige recepten gebruik ik liever baking soda, omdat het een beter en lekkerder resultaat geeft dan met bakpoeder. 

Het kan ook zijn dat je bakpoeder en baksoda nodig hebt voor een recept. Waarom zou je bakpoeder én baking soda gebruiken? Het zuur in het bakpoeder zorgt ervoor dat de baksoda goed zijn werk kan doen. Een voorbeeld waarbij je zowel bakpoeder als baking soda gebruikt is dit koekjes basisrecept.

Werkt mijn bakpoeder of baking soda nog goed?

Heb je bakpoeder of baking soda nodig, maar weet je niet of de ingrediënten in jouw voorraadkast nog goed zijn? Na verloop van tijd kunnen bakpoeder en baksoda hun werking verliezen. Gelukkig kun je testen of je baking soda of bakpoeder nog goed werken, ondanks dat het ingrediënt oud is, over de datum is of bijvoorbeeld verkeerd is bewaard.

  • De werking van bakpoeder test je als volgt: doe een halve theelepel bakpoeder in een bakje en giet daar 50 ml kokend water op. Gaat het borrelen, dan werkt het nog prima.
  • De werking van baksoda gaat hetzelfde, alleen je moet ook iets zuurs toevoegen aan het mengsel. Doe een theelepel baking soda in een bakje. Voeg hier 50 ml kokend water en een theelepel azijn of citroensap toe. Als het mengsel gaat bubbelen, kun je de baksoda nog prima gebruiken.

Bakpoeder of baking soda kopen

Bakpoeder is in elke supermarkt verkrijgbaar, baking soda is iets lastiger te vinden. Baking soda koop je bij de grotere supermarkten en bij toko’s. Je koopt het in pakjes of verpakt per 5 gram in kleine zakjes. Let er wel op dat de zakjes in verhouding ongeveer 8 keer zo duur zijn als een grotere verpakking. Als je het dus vaker gaat gebruiken zou ik zeker voor de grotere verpakking gaan.

Kun je baking soda vervangen door bakpoeder?

Je kunt in principe bakpoeder gebruiken in plaats van baking soda, alleen wordt het eindresultaat vaak wel net iets anders. Ga uit van 3 keer de hoeveelheid bakpoeder als je het wilt vervangen. Dus 1 theelepel baking soda worden 3 theelepels (= 1 eetlepel) bakpoeder. Als het recept ook de toevoeging van een zuurtje bevat, kun je dit weglaten omdat bakpoeder geen zuur nodig heeft voor de werking.

Andersom kan het ook, als je juist bakpoeder wilt vervangen door zuiveringszout. Vervang 3 theelepels (=1 eetlepel) bakpoeder dan door 1 theelepel baking soda. Vergeet in dit geval niet een zuur toe te voegen om de baksoda te laten werken. Ook hier geldt: bakpoeder vervangen door baking soda is mogelijk, maar houd er rekening mee dat het resultaat net iets anders wordt.

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (35)
hilda 2018-02-09 17:49:48

Rutger, U maakt soms gebruik van "roomversteviger". Waar is dat te koop ? Ook in Belgie? Dank op voorhand. Hilda

Beantwoorden
HI
Rutger 2018-02-11 17:38:43

Hallo Hilda. Voor zover ik weet is dat ook gewoon als Klopfix in de supermarkt te koop in België.

Beantwoorden
petra 2018-05-24 22:24:40

beste Rutger, was is koolzuur (poeder) precies? Ik vind dit in een recept voor boterbiesjes ...

Beantwoorden
PE
Rutger 2018-06-03 15:19:26

Voor zover ik weet is koolzuur hetzelfde als bakingsoda (zuiveringszout). Dit kun je tegenwoordig bijna in elke supermarkt kopen.

Beantwoorden
Bertha Lukkes b 2019-01-15 13:06:29

Kun je met backing soda ,water en azijn je oven schoon maken,heb ik op fb gezien

Beantwoorden
BE
Rutger 2019-01-21 14:25:42

Dat kan zeker. De Nederlandse naam is niet voor niets zuiveringszout. Ook het schoonmaken van theepotten gaat er heel goed mee.

Beantwoorden
Kroon 2019-03-27 20:11:54

Kan je banking soda ook drinken?

Beantwoorden
KR
Rutger 2019-04-08 07:32:39

Het is een poeder met weinig smaak, waarom zou je dat willen drinken?

Beantwoorden
Satsavya Mertens 2019-09-28 12:30:15

Dank je wel voor deze verhelderende uitleg!

Beantwoorden
SA
Meyers 2019-12-29 20:02:08

Is natrium-bicarbonaat ook een middel om mieren te bestrijden, in combinatie met s

uiker om de beestjes te lokken ?Ik heb deze vraag helemaal nog niet eerder gesteld !

Beantwoorden
ME
Marc 2021-08-24 10:14:57

Ja, het werkt prima. Zoals bij mensen zet het maagzuur om in gassen. Mieren kunnen niet boeren en hun achterlichaam met maag zouden ontploffen.

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-01-02 10:19:45

Dat durf ik je niet te zeggen, daar heb ik geen ervaring mee.

Beantwoorden
Alex 2021-12-07 16:25:11

Zelf gebruik ik gedroogde gist met poedersuiker er voor.
Doordat de mieren het mee nemen naar hun nest en de "koningin" die de eitjes legt daar van eten zal deze door de gist het loodje liggen en het nest uitsterven.

Beantwoorden
AL
Glorie 2020-01-12 15:41:52

Hier nog een tip:
Badkamer voegen reinigen:
Meng 200gram baking soda met de 60ml bleek in een oude kom. Je krijgt nu als het goed is een dikke pasta. Smeer dit op de voegen in je badkamer of keuken (trek wel even handschoentjes aan). Laat het mengsel 5-10 minuten intrekken. Pak een oude tandenborstel en schrob het mengsel goed in de voegen. Laat dit vervolgens nog 10 minuten intrekken. Spoel af met lauw water (tip: gebruik je douchekop!).
Pas op: je werkt met bleekmiddel. Adem de dampen niet teveel in, trek oude kleren aan en gebruik altijd handschoentjes om je huid te beschermen. 

Beantwoorden
GL
Hans 2020-01-17 15:52:06

Waarom duur doen met klopfix in de banketbakkerij gebruiken ze voor gelatine.

Beantwoorden
HA
Rutger 2020-01-21 16:22:45

Het voordeel van klopfix is dat dit veel makkelijker te verwerken is dan gelatine en plantaardig is. Maar inderdaad, gelatine kan vaak ook in plaats van klopfix gebruikt worden.

Beantwoorden
Merkus 2020-01-18 10:06:27

Ik wil weten wat het verschil is in koolzuurpoeder en baksoda?

Beantwoorden
ME
Rutger 2020-01-21 16:20:11

Voor zover ik weet is dit precies hetzelfde.

Beantwoorden
Anita 2020-03-24 10:41:51

Hallo allemaal.
Ik heb een vraagje, vaak lees je in recepten dat je er baking soda aan toe moet voegen.
Maar dat lees ik óók vaak als schoonmaak tip.
Zijn dit de zelfde producten of is er verschil?
Het geeft het idéé als of je schoonmaakmiddel in het eten doet. Kan U mij dat a.u.b.uitlegen

Beantwoorden
AN
Rutger 2020-03-30 10:49:38

Hoi. Dit is inderdaad hetzelfde. In dit artikel staat duidelijk uitgelegd hoe het werkt: https://www.duurzaamthuis.nl/wondermiddel-baking-soda

Beantwoorden
Greet Hiemerda . 2020-04-03 19:38:12

ik heb gelezen dat je het kan drinken als je verkouden bent .

Beantwoorden
GR
Guus Kramer 2020-04-18 17:42:47

Dat kan zelfs prima als je niet verkouden bent. Het gaat in de maag een reactie aan met maagzuur waarbij de maaginhoud dus minder zuur wordt en je tegelijk flink gaat boeren.

Of dat verlossend werkt bij verkoudheid of corona durf ik niet te zeggen.

Beantwoorden
GU
RAOUL PUISTER 2020-04-05 12:50:59

Heb zelfs gelezen dat het tegen verschijnselen corona zou helpen ?

Beantwoorden
RA
Pam Huizinga 2020-04-04 16:38:50

Ik merk dat baksoda een onaangename geur aan het baksel geeft. Is daar iets tegen te doen? Ik houd me nauwkeurig aan de voorgeschreven hoeveelheid en gebruik maatlepels.

Beantwoorden
PA
bram 2021-03-04 17:08:20

goed uit laten wasemen;niet warm verpakken

Beantwoorden
BR
Yvon 2020-06-13 16:58:55

Ik heb deze ervaring ook,echt niet fijn de smaak is goed maar het ruikt echt niet lekker!
Je kunt het wel vervangen door bakin poeder,als je eerder met soda 1 zakje gebruikte moet je nu 2,5 zakje gebruiken..ga het uitproberen

Beantwoorden
YV
Rutger 2020-04-14 09:59:27

Zelf heb ik daar weinig last van, dus vind het erg lastig om daar iets over te zeggen. Je kunt proberen iets minder te gebruiken, wellicht dat het dan nog genoeg rijst en minder de vervelende geur heeft die je ervaart.

Beantwoorden
gert 2020-04-17 11:42:45

Als het te lang openstaat neemt het geur op uit de lucht. Weggooien of voor schoonmaak gebruiken. Dit staat op de verpakking van Arm en Hammer.
Succes
Gert

Beantwoorden
GE
Pam Huizinga 2020-04-18 15:16:30

Als schoonmaakmiddel voldoet het prima! Ik gebruik het niet meer om te bakken. 't Is zelfs geschikt als gootsteenontstopper, als je 't combineert met azijn.....

Beantwoorden
PA
Guus Kramer 2020-04-18 17:32:52

Da's wel bijzonder. Als je baking soda mengt met zuur neutraliseren ze elkaar en krijg je kooldioxide, zout en water. Dat laat je deeg rijzen en geeft wat smaak. Maar hoe kooldioxide, zout en/of water je gootsteen ontstoppen is me een raadsel.

Het bruist wel daadkrachtig, misschien dat dat iets losbruist. Maar chemisch-fysisch doet het niets. Heb je hier echt goede ervaring mee?

Beantwoorden
GU
Betsy van Renselaar 2020-08-01 19:28:37

Dit klopt! Ik gebruik het regelmatig om de gootsteen of het doucheputje te ontstoppen en werkt perfect.

Beantwoorden
BE
Meneer Fris 2020-08-22 14:21:40

Interessant! Ga ik proberen als ik weer een verstopping heb. In het verleden Heb ik van dat chemische spul erin gegooid maar ben daar eigenlijk geen fan van. Overigens: dat je het regelmatig gebruikt zou ook iets over de effectiviteit kunnen zeggen 😁

Ik spoel tegenwoordig met regelmaat een kleine hoeveelheid koffieprut door de gootsteen. Had ik ergens gelezen en sinds ik dat doe heb ik geen verstopping meer gehad

@Rutger: Dank voor de heldere uitleg inz baking soda vs bakpoeder!

Beantwoorden
ME
Rosanne 2020-06-16 14:22:20

De soda-met-azijntruc heb ik vaker gehoord als een soort 'grootmoeders tip', maar volgens mij is het een fabeltje. Het lijkt inderdaad heel krachtig door al dat gebruis, maar volgens mij kun je beter alleen een fles schoonmaakazijn door je gootsteen gieten.

Beantwoorden
RO
N van Bijsterveld 2020-04-14 13:08:22

Er is hier in Hongarije nergens geen meer gist te koop, kan ik dat vervangen door baking soda om mijn brood te bakken, en wat is dan de hoeveel heid die ik moet gebruiken bij een brood van 750 gram.
BVD

Beantwoorden
N
Guy 2020-09-11 22:22:54

Kun je eenvoudig zelf zuurdesem maken. Gist is dan overbodig

Beantwoorden
GU
Rosanne 2020-06-16 14:24:54

Met baking soda kun je wel een heel lekker Iers sodabrood bakken! Is natuurlijk heel wat anders dan brood op basis van gist, maar het is wel het snelste en makkelijkste brood dat ik ken en het smaakt heerlijk.

Beantwoorden
RO
marc 2020-06-16 04:59:29

Zoek even op hoe om zuurdesem brood te maken,het is veel lekkerder en je benodigt absoluut geen gist meer aan te kopen Het enige nadeel is een beetje langer wachten !

Beantwoorden
MA
Daan 2022-05-23 14:35:29

Aan zuurdesembrood dacht ik ook onmiddellijk bij het lezen van de commentaar. Mijn zuurdesem is reeds 11 jaar oud en wordt met de dag lekkerder. Reeds 2 maal heb ik een deel ingevroren en na maanden weer tot leven gekregen (wegens lange afwezigheid). voordeel: geen gist nodig!

Beantwoorden
DA
Guus Kramer 2020-04-18 17:20:54

Dat kan zeker, maar je gaat dan de typische broodsmaak missen. Die is voor een belangrijk deel afkomstig van de bijproducten van de vergisting. Daarom wordt gebak ook niet vaak met gistdeeg gemaakt, uitzonderingen daargelaten.

Hoeveelheden en verhoudingen staan doorgaans op de verpakking aangegeven. Hoe goed is je Hongaars?

Beantwoorden
GU
Guus Kramer 2020-04-18 17:13:47

Voor de duidelijkheid: bakpoeder is net zo'n natuurlijk product als baking soda. Het bestaat namelijk uit baking soda en citroen- of wijnsteenzuur (en soms zetmeel). Het enige verschil is dus dat aan baking soda nog een zuur moet worden toegevoegd, terwijl dat in bakpoeder al is inbegrepen.

De chemische reactie is dus precies hetzelfde. Ik ben daarom wel benieuwd waarom de smaak van producten met baking soda beter zou zijn. De kracht van suggestie?

Beantwoorden
GU
Brouwer 2020-04-27 10:32:17

Wordt ook gebruikt bij reperatie van een gitaar de kam boven op de hals om de gleuven wat op te vullen als ze te diep zijn ,beetje van bakpoeder met secondelijm mixsen tot het hard wordt.

Beantwoorden
BR
Rosanne 2020-06-16 14:19:35

Hoi Rutger,
Weet je toevallig ook of er een verschil is tussen bakpoeder en wijnsteenbakpoeder? Of kun je deze twee precies hetzelfde toepassen?

Beantwoorden
RO
Rutger 2020-06-20 11:53:25

Met wijnsteenbakpoeder heb ik (nog) weinig ervaring, dat kan ik je niet zeggen helaas.

Beantwoorden
Michael 2020-06-26 13:13:20

Bakpoeder, baking soda en gist zijn voor zover ik weet op dit moment compleet uitverkocht in elke supermarkt. Alleen maar lege schappen. Mocht iemand nog een suggestie hebben dan hoor ik het graag. Maar ik denk dat ik maar online ga bestellen want ik zie de situatie niet snel veranderen.

Beantwoorden
MI
A. Evers 2021-07-06 17:15:40

Baking soda is bij de apotheek te koop.

Beantwoorden
A.
Rutger 2020-06-30 14:23:41

Bij baktotaal.com is zover ik weet alles weer op voorraad.

Beantwoorden
Michael 2020-06-26 13:17:13

Voor de duidelijkheid, ik ben op zoek naar bakpoeder.

Beantwoorden
MI
FRANCOIS 2020-07-05 23:15:41

Ik heb bicarbonate de soude ( E 500 ) = bakpoeder gekocht bij online drogist / NL +/- 5 euro/ kg het kan gebruik worden voor veel toepassingen / lichaam / keuken /opkuisen /planten zeker 60 toepassingen

Beantwoorden
FR
Veronique 2022-08-30 07:41:45

Ik zit met dezelfde vraag. Gebruik je natriumbicarbonaat om te kuisen en ook om te bakken? Het anti gif telnr staat op de doos.

Beantwoorden
VE
Ria 2020-07-12 10:24:00

Kan je baking soda vervangen voor bakpoeder?
Volgens mij staat er nu 3:1. Moet het niet zijn 1:3?

Beantwoorden
RI
Rutger 2020-07-13 11:34:45

Voor de duidelijkheid heb ik het aangepast. 1 theelepel bakingsoda wordt 3 theelepels bakpoeder.

Beantwoorden
Bartine 2020-12-04 20:56:48

In de appeltaart met yoghurt wordt bakpoeder gebruikt. Kun je dat ook door bakingsoda vervangen aangezien er yoghurt en citroensap in zit.
Met vriendelijke groet, Bartine.

Beantwoorden
BA
Rutger 2020-12-07 07:07:55

Dat zou moeten kunnen!

Beantwoorden
Véronique Lutens 2020-12-19 15:01:51

Bedankt voor de info !!! Madeleines waren fantastisch ...

Beantwoorden
Mieke 2021-03-11 16:59:13

Dag Rutger, in een Engels recept noemen ze baking soda (1/2 tsp) en 1 cup sugar. Dat is volgens mij gewone suiker, wat betekent dat ik in dit recept geen zuur zie. Ook moet er gewone bloem toegevoed worden. Moet ik dan toch maar bakpoeder toevoegen en betekent het Engelse baking soda niet bakpoeder?

Beantwoorden
MI
Rutger 2021-03-15 11:00:04

Hoi. Ik vind het heel lastig om hier iets over te zeggen zonder het recept te kunnen. In het Engels heet het baking soda en baking powder. Zit er ook geen cacao of citroen in het recept?

Beantwoorden
José 2021-09-23 11:04:00

Ik begreep dat je baking soda ook kan toevoegen aan mineraalwater waardoor je de echte smaak van sodawater krijgt. Mijn vraag is, klopt dit en zo ja hoeveel baking soda gebruik je dan op een kleine fles mineraalwater?

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-09-26 21:28:59

Daar heb ik nog nooit van gehoord. Lijkt mij persoonlijk niet heel lekker eigenlijk...

Beantwoorden
Anja 2021-09-29 21:24:21

Hallo Ruger, Misschien kun jij me met de volgende vraag helpen. In recepten wordt soms baking soda, en ook bakpoeder vermeld in grammen. Mijn weegschaal kan echter deze minimale gewichten niet nauwkeurig wegen. Als ik in een gewichten converter kijk zit er nogal verschil in de omrekeningen. Bij de ene tabel wordt gesproken over 3 gram voor 1 theelepel bakpoeder, waar in een andere tabel gesproken wordt over 1 gram voor een theelepel. Enig idee welke ongeveer goed is?

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-10-03 17:46:45

Hoi. Voor bakpoeder houd ik 3,75 gram aan voor een afgestreken theelepel (maatlepel met inhoud van 5 milliliter). Voor baking soda is 1 theelepel is dat 4,25 gram.

Beantwoorden
Anja 2021-10-06 21:42:13

Bedankt voor je reactie. Denk dat ik dit dan ook maar aanhoud.

Beantwoorden
AN
cokkie 2021-11-06 11:23:36

ben super duidelijk geholpen

Beantwoorden
CO
Jan Arts 2021-11-19 11:12:31

Zojuist ontdekt bij AH en meteen gekocht Baksoda / Baking soda

Beantwoorden
JA
Antoine Desmet 2021-12-09 14:03:37

Klaaskoeken die je zelf bakt zijn niet zo licht als deze van de bakker.
Gebruiken bakkers bakpoeder of baking soda of bicarbonaat de soude of wat anders ?

Beantwoorden
AN
Ludo 2022-03-28 09:54:40

Bakkers gebruiken gewoon gist. In de meeste online recepten voor melkbrood of klaaskoeken wordt er te weinig gist gebruikt om een mooi, luchtig resultaat te bekomen in de aangegeven tijdspanne heb ik al gemerkt. Je kan 50% tot soms zelfs 100% extra gist gebruiken en de klaaskoeken worden er veel beter door. Let wel op voor overrijzen!

Beantwoorden
LU
Anneke 2022-02-01 14:01:52

Ik zou graag willen weten of je bakammonium kan vervangen voor iets wat ik in de supermarkt kan vinden. Dit ivm een Italiaans recept voor Savoriardi's.. ik kan het alleen nergens vinden? Hier moet normaal 9 gram van in.

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-02-07 18:53:10

Dat zou je echt uit moeten proberen, waarschijnlijk kun je het prima vervangen door iets anders.

Beantwoorden
Seidy 2022-04-09 11:21:05

Ik lees vaak dat je met baking soda kan gorgelen, of drinken niet slecht is??

Beantwoorden
SE
Rutger 2022-04-10 09:58:28

dat durf ik je niet te zeggen :0 Ik bak er vooral mee.

Beantwoorden
Gert-Jan 2022-02-13 11:14:57

Ik ben bezig met een recept voor chicken wings in de over waarin gezegd wordt bakpoeder te gebruiken om de wings crispy te krijgen. Betekent dit dat ik ze eerst met olie insmeer en dan door de bakpoeder moet halen en dan 50 min in de over op 200 graden?

Beantwoorden
GE
Marjolein 2022-05-31 20:04:44

Gert Jan volgens mij gebruik bij de kip dus de baking soda, dat kom ik vaak tegen bij amerikaanse recepten

Beantwoorden
MA
Petra 2022-02-17 00:14:20

Je zult bakpoeder in meel moeten doen of zelfrijzend bakmeel gebruiken. Als je alleen bakpoeder gebruikt wordt t heel bitter! Jammer van t vlees. Of maak een papje van karnemelk en baking soda met bloem… ook goed! En lekker.. vergeet t zout niet…

Beantwoorden
PE
Rutger 2022-02-15 08:24:44

Hoi. Dat betreffende recept ken ik niet, daar kan ik je n iet mee helpen.

Beantwoorden
Irmy Martthesius 2022-02-26 12:38:58

Bedankt voor de duidelijke uitleg
Irmy Martthesius

Beantwoorden
IR
Anna 2022-06-15 11:53:48

Duidelijke informatie, waar ik naar zocht. Dank voor de uitleg.

Beantwoorden
AN
Joyce 2022-06-21 18:04:08

Hoi kan ik backing soda ooK gebruiken on zelf brood te bakken?

Beantwoorden
JO
Rutger 2022-06-27 13:59:59

Ja voor soda bread: https://rutgerbakt.nl/brood-recepten/soda-bread-recept/

Beantwoorden
Annie 2022-10-14 08:05:23

ik wilde weten waarom je bakpoeder moet gebruiken, nu is het mij duidelijk, dank u.

Beantwoorden
AN
Ton 2022-10-17 14:19:09

Als je baksoda gebruikt is het dan belangrijk om alle ingredienten op kamertemperatuur te hebben ?

Beantwoorden
TO
Rutger 2022-10-26 15:59:08

dat is niet per se noodzakelijk, voor het baking soda dan. Het licht aan het recept dat je er mee maakt.

Beantwoorden
Bernard 2022-11-15 11:40:25

In België vraag je naar een croque messieur uit het vuistje 👍🏻

Beantwoorden
BE
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.