Krokant van buiten, zacht en luchtig van binnen: met dit recept maak je gemakkelijk zelf de lekkerste wafels. Heerlijk als ontbijt of dessert, maar je kunt ze natuurlijk ook heel goed als tussendoortje bij de koffie of thee serveren. 

Om de wafels te bakken heb je een wafelijzer nodig of een contactgrill met een speciale (verwisselbare) plaat voor wafels.

Wafels basisrecept

Wafels recept met karnemelk

Ik gebruik in dit wafels recept 250 ml karnemelk. Houd je van zachte wafels? Dan kun je eventueel tot 125 ml extra karnemelk toevoegen. Zo krijg je een dunner beslag en de wafels worden hierdoor wat zachter. 

Een veelgestelde vraag over dit recept is of je ook melk kunt gebruiken in plaats van karnemelk. Dat kan prima, maar voor extra luchtige wafels en een lekkere smaak zou ik dan ook het sap van ¼ citroen toevoegen.

Gemakkelijk wafels bakken met bakpoeder

Als je geen zin hebt om wafel beslag te laten rijzen, is dit wafel recept ideaal. Ik gebruik namelijk bakpoeder in dit basisrecept. Omdat er geen gist in het wafelbeslag zit, heb je ook geen rijstijd. Zo kun je snel en eenvoudig zelf wafels maken. Het bakpoeder en de opgeklopte eiwitten zorgen voor lekkere, luchtige wafels. In dit wafel recept gebruik ik 2½ theelepel bakpoeder.

Ben je op zoek naar lekkere wafel recepten waar gist in zit? Probeer dan eens mijn Luikse wafels recept of mijn recept voor Oud-Hollandse kermis wafels.

wafels

De beste wafels bakken: inspiratie voor toppings

Dit wafel recept is voor naturel wafels, die je vervolgens serveert met heerlijke toppings. Je hebt ontzettend veel mogelijkheden qua toppings. Wat dacht je bijvoorbeeld van wafels met chocolade of met slagroom? Of serveer de wafels met vers fruit, zoals aardbeien of blauwe bessen. Bekijk mijn artikel over mijn favoriete wafel toppings voor meer inspiratie. Wat is jouw favoriete topping om je wafels mee te serveren?

Wafels bewaren

Versgebakken zijn deze wafels natuurlijk het allerlekkerst. Maar krijg je niet alle wafels in een keer op of wil je een dubbele hoeveelheid maken en de helft bewaren? Je kunt deze wafels heel goed van tevoren maken en luchtdicht verpakt bewaren. Vlak voor het serveren kun je ze dan even opwarmen in de oven of het wafelijzer.

Wist je dat je wafels ook goed kunt invriezen? Verpak de wafels luchtdicht en vries ze direct na het bakken in, dan blijven ze het meest vers.

Vijf wafel toppings
Ingrediëntenlijst
  • Voor het beslag
  • 250 gr bloem
  • 2½ tl bakpoeder*
  • 2 eidooiers
  • 30 gr suiker (eventueel meer, naar smaak)
  • 1 tl vanille-extract
  • ½ tl zout
  • 250 ml karnemelk (eventueel kun je tot 125 ml extra karnemelk toevoegen, het beslag wordt dan dunner en de wafels daardoor wat zachter)
  • 50 gr boter, gesmolten
  • 2 eiwitten
  • Verder nodig
  • boter of bakspray, om in te vetten
  • poedersuiker, om te bestuiven
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Het lekkerste wafels recept 

De lekkerste wafels maak je aan de hand van dit makkelijke recept. Mijn wafels recept bestaat uit 2 stappen: het wafel beslag maken en het bakken van de wafels.

Zelf wafelbeslag maken

Doe de bloem, het bakpoeder, de eidooiers, suiker, het vanille-extract, zout en de karnemelk in een kom. Klop dit door tot een glad beslag. Voeg de gesmolten boter toe en meng dit door het beslag.

Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten tot zachte pieken. Klop de eiwitten niet te ver door. Spatel de helft van de opgeklopte eiwitten door het beslag. Doe dit voorzichtig, zodat het beslag luchtig blijft. Als alles goed gemengd is, voeg je de rest van de eiwitten toe. Spatel deze ook door het wafelbeslag.

Wafels bakken recept

Verwarm het wafelijzer voor op middelmatige warmte. Vet het wafelijzer in met wat boter of bakspray. Schep het wafelbeslag in het ijzer, dit kun je het beste doen met een ijslepel. Bak de wafels in 4 tot 6 minuten goudbruin en knapperig. Serveer ze warm met je favoriete topping.

Foto’s Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (79)
Michelle 2017-10-07 07:23:30

Oooh lekker. Bedankt voor het recept. Als topping ga ik voor aardbeien met slagroom. Of als toetje met een bolletje ijs en kersen.

Beantwoorden
MI
Mariette Steenhuis 2017-10-07 09:01:02

Bedankt voor het recept. Ik ga ze snel maken. Heerlijk met aardbeien met slagroom. Of gewoon met roomboter en poedersuiker....mmmmm

Beantwoorden
MA
Jenneke van Maurik 2017-10-07 09:28:44

Dank je wel voor het recept, heerlijk met aardbeien ♥♥ en slagroom :-)

Beantwoorden
JE
Rutger 2017-10-11 12:06:19

Klassieke combinatie, maar zo lekker!

Beantwoorden
Mieke Schepens 2017-10-07 09:54:39

Mjammie! Allebei moet kunnen, het is tenslotte zaterdag.
Dank voor het recept.
Warme groet.

Beantwoorden
MI
Rutger 2017-10-11 12:05:53

Inderdaad! Waarom kiezen als het allebei kan! Geniet er van!

Beantwoorden
Annelies 2017-10-07 15:16:40

Hmmm, heerlijk! Ik begin al te watertanden als ik denk aan een wafel met warme kersen en wat amandelschaafsel.

Beantwoorden
AN
Truus de Mier 2017-10-08 10:25:16

Nouja zeg, hoe wist jij dat wij vandaag wafels als ontbijt wilden gaan maken!

Beantwoorden
TR
Rutger 2017-10-11 12:01:53

Dat voorgevoel had ik al!

Beantwoorden
José 2017-10-08 20:15:56

Rutger, ik heb 'n vraagje voor al jouw recepten...
Hoeveel gram is bij jou 1 tl. en 1/2 tl. en 1 el?
Ik heb nl. zo'n setje maatlepels waarbij 1 theelepel 5 ml. is.....

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-10-11 12:00:04

Hoi! Ik gebruik ook die maatlepels. De grammen verschillen per ingrediënt, zout is zwaarder dan kaneel, en bakpoeder is weer lichter. Al je de maten met de maatlepels afmeet zit je helemaal goed!

Beantwoorden
Ingrid 2017-10-15 14:30:24

Hoi Rutger, ik heb geen wafelijzer maar een wafelstok waarvan je de aangeschroefde vorm van ijzer half in de frituur doopt en dan laat de wafel los (je hebt ze in allerlei vormen, ik heb de ster). Iets van vroeger denk ik. Is jouw beslag daarvoor ook geschikt?

Beantwoorden
IN
Willem 2020-12-29 14:13:54

Dat ijzer is niet voor wafels maar voor oliekoeken. Gaat goed met bv pannekoeken beslag of iets dergelijks

Beantwoorden
WI
Rutger 2017-10-16 10:50:31

Hoi Ingrid. Voor zover ik weet is dat een ander recept, ik denk niet dat die met dit beslag gaan lukken.

Beantwoorden
Mickey 2017-10-18 14:32:18

Kan ik i.p.v. karnemelk ook gewone melk gebruiken?

Beantwoorden
MI
Rutger 2017-10-23 09:23:48

Dat kan, alleen vind ik zelf de smaak met karnemelk lekkerder.

Beantwoorden
marie 2017-10-24 15:00:11

Hoi Rutger mijn beslag is heel erg dik!!
Heb wat meer karnemelk toe gevoegd dus de dikte was goed maar de wafels bleven dun na t bakken en smakeloos!

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-10-30 12:54:11

Het beslag hoort redelijk dik te zijn. Waarschijnlijk dat de smaak door de extra karnemelk niet zo goed was.

Beantwoorden
Cath 2017-10-28 00:12:45

Hoeveel wafels krijg je met dit recep. Dit wordt traktatie op school?

Beantwoorden
CA
Rutger 2017-10-30 12:33:03

Dat ligt helemaal aan de grootte van je wafelijzer, ergens tussen de 6 en 12.

Beantwoorden
Maartje 2017-12-08 17:08:04

Het deeg is vrij vast, er in gieten gaat niet echt handig. Klopt dat?

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-12-12 11:45:14

Klopt, het gaat makkelijker om het er met een ijslepel in te scheppen. Als je wilt kun je iets meer karnemelk toevoegen aan het recept, het beslag wordt dan wat dunner en de wafels worden wat zachter.

Beantwoorden
Ruth 2018-04-17 00:30:25

Klinkt verrukkelijk .ga ze snel maken! Hoe bewaar ik ze het best? Wij zijn met 2 personen en jij schrijft dat het recept voor 6-12 pers. is. En hoe lang kan je ze bewaren?

Beantwoorden
RU
Rutger 2018-04-25 17:50:02

Het lekkerste zijn ze als je ze na het bakken invriest, dan blijven ze het meest vers. Voor het opeten kun je ze dan nog even oppiepen in de oven of in het wafelijzer.

Beantwoorden
anna 2018-10-22 11:27:46

lekker met oma gemaakt

Beantwoorden
AN
Hester 2018-12-12 20:35:22

Zin om dit te proberen! Kun je het beslag even van te voren maken en zo ja hoe lang?

Beantwoorden
HE
Rutger 2018-12-17 08:53:28

Een paar uur van tevoren kan volgens mij wel, maar heel veel langer zou ik niet doen.

Beantwoorden
Marjes 2019-01-14 10:33:01

Hallo
Mag je ook melk gebruiken ipv karnemelk in dit recept?

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-01-15 10:39:22

Dat kan, alleen met karnemelk worden de wafels iets luchtiger en je proeft niks meer van de karnemelk terug.

Beantwoorden
Osina Soumete 2019-02-22 01:01:40

Hi Rutger! Misschien een domme vraag, maar moeten de ingrediënten (eieren, melk) op kamertemperatuur zijn?

Beantwoorden
OS
Rutger 2019-02-24 13:19:41

Voor dit recept is dat niet nodig, maar het kan geen kwaad.

Beantwoorden
Marjan van aarle 2019-05-29 21:22:32

Hoi, kan ik de karnemelk ook vervangen door soya melk of iets anders koemelk vrij?

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-06-02 20:39:51

Dat kan prima!

Beantwoorden
Ida 2019-07-13 16:01:55

Hoi Rutger,
Kan dit beslag ook on een vorm in de oven gebakken worden? Als dat kan dan graag erbij vermelden hoeveel graden en hoelang.bij voorbaat dank Ida

Beantwoorden
ID
Rutger 2019-07-16 12:47:04

Hoi Ida, daar heb ik heen ervaring mee, dus dat kan ik je niet zeggen helaas.

Beantwoorden
lies 2020-03-10 14:28:43

superwafels!

Beantwoorden
LI
Linde 2020-04-01 15:14:43

Het is super leker

Beantwoorden
LI
Sjobo 2020-04-06 10:48:58

Super recept en heerlijke wafels! Het beslag is lekker dik en zo kan je het prima in de vorm scheppen.
Ze zijn voor herhaling vatbaar!

Beantwoorden
SJ
Bas 2020-04-20 05:39:22

Wat als ik een extra droog bestanddeel, cacaopoeder bijvoorbeeld, wil toevoegen?

Beantwoorden
BA
Rutger 2020-04-20 15:23:19

Dan zou ik iets minder bloem gebruiken. Dus bijvoorbeeld 20 gram bloem vervangen door 20 gram cacaopoeder.

Beantwoorden
Esma 2020-04-25 19:02:17

Hoi ik ben esma ik ben nog een kind en ik heb dit recept gemaakt en het is een super recept!
Ik het echt vaker maken met broer en met moeder vader vinden het ook geweldig 😁

Beantwoorden
ES
Rutger 2020-04-29 10:47:38

Hoi Esma! Heel erg leuk om te horen! Dank voor je berichtje!

Beantwoorden
Rôchelle 2020-06-27 15:02:38

Hi,

Kan ik voor dit recept ook roomboter gebruiken in plaats van normale boter?

Beantwoorden
Rutger 2020-06-30 14:17:15

Roomboter is de enige normale boter, dat kun je dus zeker gebruiken!

Beantwoorden
Saar 2020-08-10 14:40:00

Super recept! Wat adviseer je om als topping te gebruiken? En kan je ook chocolade wafels maken, dus met stukjes chocolade erin?

Beantwoorden
SA
Char 2021-01-22 11:50:02

Ook lekker met een gebakken eitje erbij, frambozen, stroop en beetje slagroom. (Als je niet op de calorieen wilt letten)

Beantwoorden
CH
Rutger 2020-08-17 09:12:15

Hier vind je een aantal van mijn favoriete toppings: https://rutgerbakt.nl/tussendoor-recepten/vijf-keer-wafel-toppings-variatierecepten/
Stukjes chocolade door het beslag kan zeker!

Beantwoorden
Max 2020-11-27 14:16:43

Hallo Rutger,
Ben suikerwafeltje (nieuwjaarswafeltje) aan het bakken en mijn wafelijzer blijven aan het ijzer plakken.
Heb een oud ijzer voor op het gas stel.
Ingrediënten,
250 gr boter
225 gr kristal suiker
225 gr witte basterdsuiker 1 ei
500 gr bloem
2 zk vanillesuiker
Waar zou dit aan kunnen liggen?

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-11-30 08:30:52

Hoi. Heb je het ijzer goed ingevet? En goed heet laten worden? Kijk anders ook is naar dit recept: https://rutgerbakt.nl/oud-en-nieuw-recepten/nieuwjaarsrolletjes-met-anijsslagroom-kniepertjes/

Beantwoorden
Alie 2020-12-08 14:28:16

Heb je ook een filmpje Rutger met aardbeien dropping? Voor wafels?

Beantwoorden
AL
Rutger 2020-12-13 13:41:06

Helaas niet.

Beantwoorden
Carina 2020-12-20 09:28:57

Fijn recept. Ik ben een luie kok en heb de eieren er in hun geheel ingedaan. Werkt perfect. Wafels opwarmen werkt ook uitstekend in de broodrooster

Beantwoorden
CA
Lilian van der Loo 2020-12-22 00:35:23

Hoi, dit recept ga ik ook eens proberen. Ik lees goeie reacties. Groetjes lilian.

Beantwoorden
LI
Jessy den Haan 2020-12-28 14:42:28

Hii, als ik geschaafde amandelen door het beslag heen wilt doen, moet ik dan nog iets veranderen aan het recept??

Beantwoorden
JE
Rutger 2020-12-30 09:39:03

Die kun je er gewoon aan toevoegen.

Beantwoorden
Daphne 2020-12-28 16:53:34

Het recept uitgeprobeerd maar de wafels zijn hartstikke hard.
Waar ligt dit aan.

Beantwoorden
DA
Gerdy 2022-06-11 08:14:53

soms helpt dan kort in magnetron doen. Heel kort.

Beantwoorden
GE
Rutger 2020-12-30 09:37:03

Waarschijnlijk heb je ze dan te lang of te heet gebakken.

Beantwoorden
Minette 2020-12-30 15:16:55

Klopt die 1,5 eetlepel bakpoeder? Moet het geen 1,5 theelepel zijn?

Beantwoorden
MI
Rutger 2021-01-11 11:42:58

Die klopt echt, geeft heerlijke luchtige wafels.

Beantwoorden
Mieke 2021-01-08 12:44:21

Ik heb ze nu met 1,5 theelepel bakpoeder gebakken, nadat de vorige lading de niet te eten was. Ze rijzen nog steeds prima en de smaak is een stuk aangenamer!

Beantwoorden
MI
Joyce 2021-01-04 12:49:11

Vraag ik me ook af. Die van mij waren echt smerig

Beantwoorden
JO
Petra 2021-01-19 13:34:23

Ik heb de wafels gebakken, ze zijn heerlijk, wat ik alleen jammer vind is dat na een tijdje het heerlijke krokante laagje aan de buitenkant ook zacht wordt, hoe kan je dat voorkomen??

Beantwoorden
PE
ria 2021-02-03 19:03:32

ik doe de wafels voordat ik ze eet even in de broodrooster. dan zijn ze weer heerlijk krokant

Beantwoorden
RI
Thea 2021-07-08 19:12:16

Wat een geweldig idee, dankjewel!

Beantwoorden
TH
Rutger 2021-01-25 09:09:05

Dat is helaas niet te voorkomen. De enige oplossing is ze zo snel mogelijk op te eten :)

Beantwoorden
M 2021-01-19 15:01:47

Bedoel je met de aanpassing niet van 2 1/2 naar 1 1/2 nu staat het precies andersom

Beantwoorden
M
Rutger 2021-01-25 09:08:33

Hoi. Het ging van 1 1/2 eetlepel naar 2 1/2 theelepel.

Beantwoorden
J 2021-01-23 13:06:28

Er staat van 1,5 EETlepel naar 2,5 THEELepel 😉

Beantwoorden
J
Miek 2021-01-23 16:01:48

Mijn wafe, eender welk recept zijn hard. Zou dit aan de boter kunnen liggen? Ik gebruik om te bakken altijd ongezouten boter

Beantwoorden
MI
Rutger 2021-01-25 08:41:58

Het zou niet aan de ongezouten boter kunnen liggen. Eerder aan de temperatuur van het wafelijzer of hoe lang je ze laat bakken.

Beantwoorden
fred 2021-01-28 14:11:20

vraagje ik heb een ijzer met warmte standen van 1 tm 5 op welke stand moet ik het ijzer zetten voor wafels en er zeker van zijn dat ze gaar zijn

Beantwoorden
FR
Rutger 2021-02-01 11:35:30

Dat is een kwestie van proberen. Ik zou 3-4 doen.

Beantwoorden
Anna 2021-01-28 15:02:51

Voor hoeveel wafels is dit recept?

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-02-01 11:35:14

Tijdens het bakken heb ik ze helaas niet geteld, dat antwoord moet ik je schuldig blijven. Het hangt ook af van de grootte van je wafelijzer.

Beantwoorden
Jessica 2021-01-31 11:30:36

Heel naturel van smaak. Topping is echt nodig!
Derde wafels waren vrij hard (krokant)
Geen idee, maar je zou er iemand mee kunnen verwonden. Ligt niet aan het recept, maar druk het ijzer niet aan.

Beantwoorden
JE
Kakapipi 2021-02-01 11:16:42

Ik vind dit niet kunnen wafel zijn geen dieren die mogen gemarteld worden #savewafellives

Beantwoorden
KA
Rachel 2021-02-05 14:49:38

Ik wil de wafel beslag vast maken omdat ik karnemelk over heb. Kan ik de beslag invriezen totdat ik ze wil gaan bakken?

Beantwoorden
RA
Rutger 2021-02-08 11:56:50

Dat lijkt mij niet heel goed werken. Ik zou dan de gebakken wafels invriezen.

Beantwoorden
Diane 2021-02-06 15:25:56

Vandaag gemaakt, supermakkelijk.
Was alleen afwachten hoeveel wafels ervan gemaakt konden worden. Bij mij ruim 5 stuks.

Beantwoorden
DI
Grac Cyrus 2021-02-08 15:06:52

Moet het perse karnemelk of kan het ook vervangen worden?

Beantwoorden
GR
Rutger 2021-02-15 14:06:38

Je kunt ook gewone melk gebruiken, maar voeg dan ook iets citroensap toe.

Beantwoorden
Rachelle 2021-02-12 12:13:29

Super goed gelukt! Ik heb er 6 wafels uit gehaald. Dank voor het recept!

Beantwoorden
RA
Wafel 2021-02-14 08:04:29

Zet de de benodigde heden boven aan in plaats van niet pls😊

Beantwoorden
WA
Merel 2021-02-19 18:07:58

Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer?

Beantwoorden
ME
Monika 2021-03-05 09:10:18

Super lekker wafels!!! net op voor ontbijt met blauwe bessen, frambozen en Mapple syrup. Bedankt voor het recept!!!

Beantwoorden
MO
Evelien 2021-03-20 12:49:11

In de update heb je het over een vermindering maar van 1,5 naar 2,5 is juist een vermeerdering. Klopt 2,5?

Beantwoorden
EV
Rutger 2021-03-21 13:12:06

Het is van eetlepel naar theelepel gegaan.

Beantwoorden
Sinja 2021-03-21 08:41:50

Volgens mij is het wel een vermindering. 1,5 eetlepel (zo was het) is meer dan 2,5 theelepel (nieuwe hoeveelheid)

Beantwoorden
SI
Karen 2021-04-13 11:00:46

Zou ik de gesmolten boter kunnen vervangen voor zonnebloemolie?

Beantwoorden
KA
Eline 2021-08-01 14:00:26

Ik heb olijfolie gebruikt.
Gaat super.

Beantwoorden
EL
Rutger 2021-04-19 17:26:39

Zelf heb ik dat nog nooit geprobeerd, maar je zou het zeker kunnen proberen.

Beantwoorden
Judith 2021-05-25 15:46:50

Ik heb er 11 wafels uitgehaald. Heerlijk hoor. Hoe kan het dat sommige er maar 5 hebben?
:-)
tweede keer dat ik ze maak met dit recept. Ook een keer uit een pak, gatver ;p
En is zo klaar.

Beantwoorden
JU
NaNa 2021-05-28 15:23:51

Ik gebruik maar 1.5 tl (dacht dat het oorspronkelijke eetl een typfout was). Rijzen luchtig tijdens het bakken.
Tip dit beslag is ook heerlijk om als American pancakes te bakken.

Beantwoorden
NA
Marianne Witters 2021-06-04 17:16:37

Lijkt me allemaal heel erg lekker.

Beantwoorden
MA
Marijke 2021-07-03 14:24:36

Heerlijke wafeltjes, lekker neutraal (voeg anders wat extra suiker/vanille toe)

Beantwoorden
MA
scott 2021-07-06 15:11:37

wow de waffels waren super lekker bedankt!

Beantwoorden
SC
Petra 2021-08-08 13:37:54

Heerlijke wafels. Ik heb ze nu twee keer gemaakt. De smaak is heerlijk, ook zijn ze lekker luchtig en het ruikt zalig. Een feestje bij het zondagse ontbijt.

Beantwoorden
PE
Audrey 2021-08-11 19:16:14

Hi Rutger, ik ben benieuwd welk wafelijzer je hier hebt gebruikt? Ik ben op zoek naar een toestel met diepe gaten zoals bij jouw wafels.
Raad jij aan om een toestel te kopen die je kan draaien?
Alvast bedankt!

Beantwoorden
AU
BVR 2021-08-21 14:46:01

Heb het recept een beetje aangepast, maar nog steeds heerlijke wafels, wat een makkelijk basisrecept voor als je wafels wilt, maar geen rijstijd voor de gist meer hebt/wilt.
Ik heb om het iets gezonder/voedzamer te maken de helft van de bloem door volkoren meel vervangen, ipv suiker een geraspte appel gebruikt, ipv karnemelk gewone melk omdat het zuurtje niet hoeft bij gebruik van wijnsteenbakpoeder (en ik geen karnemelk in huis heb alsook het alternatief melk met citroensap eens in andere recepten geprobeerd heb me niet zo aanstaat). Ik kan me voorstellen dat ze met karnemelk (of yoghurt) nog lekkerder zijn.
(Ik maak ook wel eens hartige wafels met havermeel,courgette, oregano en kaas, maar dan zijn de verhoudingen meel en vloeistof heel anders). Bedankt voor dit basisrecept!

Beantwoorden
BV
Erik 2021-09-01 09:36:10

Hoi Rutger,

Is het nu 2,5 of 1,5 lepel bakpoeder?

In de noot: staat vermindering

Lijkt toch op vermeerdering?

Beantwoorden
ER
Rutger 2021-09-13 08:34:46

Het is nu 2,5 THEElepel, het was 1,5 EETlepel. Aangezien een eetlepel gelijk staat aan 3 theelepels is het zeker wel minder.

Beantwoorden
Elz 2021-09-04 12:36:32

Van 1,5 EETlepel naar 2,5 THEElepel is een vermindering ;)

Beantwoorden
EL
Jet 2021-10-18 19:07:11

Het is zoooooooooo lekker echt een aanrader

Beantwoorden
JE
Martin 2021-12-19 17:15:31

Voor de eerste keer wafels gemaakt. Ging prima. Het was even proberen hoeveel beslag per keer op het ijzer te doen, want ik heb zo'n elektrische. We hebben ze gegeten met vlaaivulling kersen en slagroom. Heerlijk!

Beantwoorden
MA
Gita 2021-12-30 09:29:27

Ik zie in dit recept dat de boter gesmolten moet zijn. Ik heb zelf ook een wafelrecept waar gesmolten boter in moet. Wat is daar de reden van? Of kan ik ook gewoon boter op kamertemperatuur gebruiken?
Groetjes, Gita

Beantwoorden
GI
Boris 2021-12-30 11:20:34

Geen lekkere wafels. Smaakte naar kibbeling beslag, ondanks het uitvoeren van de juiste stappen.

Beantwoorden
BO
Jan Nijssen 2021-12-31 11:50:12

Hartelijk dank Rutger voor je recept van de wafels, ik heb er18 gebakken in een Fritzl wafelijzer. Ik moest wel op stand 3 een baktijd van 10 minuten aanhouden, dan werden ze mooi gekleurd. En hartelijk dank voor het advies van de bakspray, dat scheelde enorm. Oj, ik heb koolzaadolie Brassica( plus markt ) gebruikt ipv boter,

Beantwoorden
JA
AS 2022-01-06 15:37:43

Voor bakpoeder heb je toch geen zuurtje nodig?

Beantwoorden
AS
Rutger 2022-01-11 09:42:26

Alleen voor baking soda heb je iets zuurs nodig, voor bakpoeder niet. Meer daarover lees je hier: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/wat-is-het-verschil-tussen-bakpoeder-en-baking-soda/

Beantwoorden
Sel 2022-01-08 12:23:00

Nee voor bakpoeder geen zuur.Zuur heb je nodig voor activering van baksoda natrium bicarbonaat

Beantwoorden
SE
elisabeth 2022-01-07 10:13:57

zo lekkere wafel echt een aanrader!!!!

Beantwoorden
EL
Nessie 2022-01-09 12:00:19

Ik maak het elke week zo lekker! Echt top recept met wat gesmolten chocola en poedersuiker is echt te lekker

Beantwoorden
NE
Alexander 2022-02-05 17:38:40

Hallo Rutger, ik maak regelmatig lekkere dingen maar zit altijd te hannesen met de bakpoeder. Ik ben afhankelijk van zakjes bakpoeder van dr. Oetker. Ik woon in Turkije en ben nog nooit losse bakpoeder tegen gekomen. Hoe kan ik 2,5 theelepel vertalen naar zakjes bakpoeder. Per zakje is de hoeveelheid toereikend voor 1 pond meel. Ik heb een wafelijzer besteld en met een paar dagen is die in huis. Dan wil ik gaan experimenteren met het maken van wafels. Maar daarvoor heb je wel een goed basisrecept nodig natuurlijk. Alvast bedankt.
Alexander uit Antalya

Beantwoorden
AL
Sel 2022-08-13 12:41:03

Elke losse verpakking van oetker daar is 10 gram.

Beantwoorden
SE
Lulu 2022-02-07 23:54:32

U kunt gewoon het bakpoeder uit de zakjes afmeten! :) 2,5 tl uit het zakje in het beslag doen dus.

Beantwoorden
LU
Rutger 2022-02-07 18:25:31

Hoi. Ik weet niet exact hoeveel theelepels er in een zakje zitten, zelf gebruik ik altijd een grote pot, dus dat antwoord moet ik je schuldig blijven.

Beantwoorden
Iris 2022-02-07 17:43:49

Erg lekker! Hoe kan ik ze het best bewaren als ik ze een dag van tevoren wil maken? Kan het in een afgesloten trommel?

Beantwoorden
IR
Rutger 2022-02-07 18:08:18

Ja dat is het beste. Al zijn ze versgebakken altijd wel het allerlekkerst natuurlijk! Je kunt ze ook invriezen!

Beantwoorden
Simone Veenstra 2022-02-09 13:16:38

Ik ga zo naar de molen en neem ook speltbloem mee. Kan ik ze daar ook van maken, als ik een gezondere variant wil? Of worden ze dan te droog? Of kan ik dan beter het recept met gist maken? De Hollandse kermiswafels?

Beantwoorden
SI
Rutger 2022-02-15 08:53:47

Het kan zeker. Je kunt de bloem gewoon vervangen door speltbloem.

Beantwoorden
Ines Vilain 2022-03-16 18:37:12

hmm... lekker met veel chocolade

Beantwoorden
IN
Babs 2022-04-06 16:51:21

We heben deze wafels gemaakt en ze waren super lekker 😋

Beantwoorden
BA
H 2022-04-30 09:34:10

Lekker en makkelijk. Jammer dat er in het recept karnemelk staat.
Ik lees net in de comments dat het zuurtje niet nodig is bij gebruik van bakpoeder. Nu heb ik bij gebrek aan karnemelk zelf aangezuurde melk gemaakt, onnodig en minder lekker.

Beantwoorden
H
Rutger 2022-05-02 08:21:10

Het geeft voor mij echt het lekkerste resultaat. Niet alleen voor het rijzen, maar ook voor de smaak.

Beantwoorden
Jeanine 2022-06-05 19:54:04

Vanavond voor het eerst de wafels gebakken. Ze zijn echt MEGA lekker! Al ben ik nu wel een beetje misselijk 😂😂

Beantwoorden
JE
Piet Seefat 2022-07-08 22:13:48

Zie wel de ingrediënten maar geen beschrijving hoe het wafeldeeg wordt voorbereid

Beantwoorden
PI
Piet Seefat 2022-07-08 22:17:21

Heb m gevonden!

Beantwoorden
PI
Schuur. 2022-08-20 17:16:59

Heerlijke wafels! Echt een top recept.
Ik vraag me alleen af hoe je het beste na het invriezen kunt opwarmen zonder grill.
Laten ontdooien of gelijk uit de vriezer opwarmen? En als je ze in de oven doet (magnetron lijkt me niet zo lekker) hoeveel graden en hoe lang moeten ze dan ?

Beantwoorden
SC
Rutger 2022-09-14 20:52:43

Heb je een broodrooster? Daar kun je ze ook heerlijk in opwarmen na het ontdooien. Je kunt ze ook opwarmen in het wafelijzer waarin je ze hebt gebakken of in de oven zo'n 4-6 minuten op 160 °C.

Beantwoorden
Inge 2022-09-22 08:45:03

Goedemorgen, ik heb voor het eerst in mijn leven een wafelijzer gekocht en wil dit mooie recept gaan proberen. Hoeveel wafels maak je eigenlijk met dit recepr?

Beantwoorden
IN
Lily 2022-10-02 09:19:37

Ik halveerde het recept en kwam op 4 wafels uit, dus als je het volledige recept maakt zouden het er 8 moeten zijn.

Maar het ligt natuurlijk ook aan je wafelijzer

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-09-28 16:19:47

Hi. Ik heb ze toen helaas niet geteld, dus dat antwoord moet ik je voor nu schuldig blijven.

Beantwoorden
Sunday 2022-09-30 19:46:34

Voor zachtere en dikkere wafels moet er meer bloem in, niet meer melk. In ieder geval bij gewone melk. Het beslag moet goed dik zijn.

Beantwoorden
SU
Lily 2022-10-02 15:44:45

Superlekkere wafels! Had geen karnemelk in huis dus dat heb ik vervangen door magere yoghurt met een scheut melk (omdat het beslag wat te dik was). Leverde een super lekker resultaat op!

Beantwoorden
LI
Kris 2022-10-09 07:46:10

Als je ze luchtig wil moet je een der van je vocht door spa rood vervangen !

Beantwoorden
KR

U kunt niet meer reageren.