Volg Rutger Bakt:

Vijf keer bakken met kinderen

12 mei 2018 | Algemeen, Inspiratie, Koek & koekjes, Recepten | 4 reacties

Opgerolde koekjes met nutella

 

Als kind vond ik het geweldig om samen met mijn moeder te bakken. Menig woensdagmiddag waren wij in de keuken te vinden en werden er heerlijke dingen gemaakt. Cake, appeltaart, koekjes of broodjes. Ik vond het allemaal prachtig! Dat is ook hoe bij mij de liefde voor het bakken is begonnen. Zittend op het aanrecht en meekijkend terwijl mama aan het bakken was. Of meehelpen, met het uitsteken van koekjes of het schoonlikken van de beslagkom.

Ook op mijn blog krijg ik veel reacties van lezers die samen met hun kinderen bakken. Ik vind het superleuk dat ik daarmee nu zelf kan bijdragen om mijn passie voor bakken door te geven aan een nieuwe generatie. Samen met Tante Fanny heb ik vijf recepten op een rijtje gezet die erg leuk zijn om met kinderen te bakken. Doordat het deeg al uitgerold in de verpakking zit kun je gelijk aan de slag met het vormen van de baksels. Dat is wel zo makkelijk. Wil je trouwens meer lekkere recepten met het verse deeg van Tante Fanny? Je kunt hier hele leuke receptenboekjes downloaden boordevol bakinspiratie!

 

Snelle bladerdeeg appeltaartjes

Snelle bladerdeeg appeltaart

Met dit recept voor snelle en makkelijke appeltaart van bladerdeeg heb je binnen no-time versgebakken appeltaartjes. Niet alleen superleuk om samen te bakken, maar misschien nog wel leuker om met elkaar van te genieten!

 

Bladerdeegster met jam en frangipane

Bladerdeegster

Als deze bladerdeegster met amandelvulling en jam op tafel komt is het gegarandeerd feest! De bladerdeegster is makkelijk om te maken en onwijs leuk om met elkaar op te eten.

 

Vijf verschillende hartige hapjes

bladerdeeghapjes

Deze hartige hapjes van bladerdeeg zijn heerlijk als snack in de middag of natuurlijk voor bij de (limonade)borrel. Het maken ervan is erg leuk, veel vouwen en draaien met het deeg zodat mooie verschillende vormen ontstaan.

 

Arnhemse meisjes

Arnhemse meisjes

Koekjesbakken is altijd een succes, zeker als het deze Oudhollandse bladerdeegkoekjes zijn. Het verse bladerdeeg wordt in de suiker uitgerold voordat ze de oven in kunnen.

 

Opgerolde koekjes met Nutella

Wie houdt er niet van koekjes? En van Nutella? In dit koekjesrecept heb ik die twee gecombineerd, met superlekkere gevulde koekjes als resultaat!

 

Opgerolde koekjes met nutella

 

Ingrediënten

Voor de koekjes

Verder nodig

  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gr blanke hazelnoten, grof gehakt

 

Bereiding: Opgerolde koekjes met Nutella

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Haal het verse deeg uit de verpakking en rol het met bakpapier en al uit op de pakplaat. Bestrijk het deeg met de Nutella, zodat het deeg overal met een dun laagje is bedekt. Snijd de deegcirkel in 16 gelijke punten. Dit gaat het makkelijkst door het deeg eerst in vieren de delen, die vier delen allemaal door de helft en dan alle stukjes nogmaals door de helft.

Rol ieder deegpuntje losjes op, als een klein croissantje. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi de koekjes met de gehakte hazelnoten. Bak de Nutellakoekjes in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.

Opgerolde koekjes met nutellaOpgerolde koekjes met nutella

Opgerolde koekjes met nutellaOpgerolde koekjes met nutella

 

 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Tante Fanny

Foto’s: Erik Spronk

 

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel komt binnenkort uit! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Reserveer hem hier!

Bekijk ook:

4 reacties

  • Beantwoorden Goitske 12 mei 2018

    Zoals het bladerdeeg of voor snelle koekjes is dit ideaal maar ook probeer wel de kinderen zoveel mogelijk mee te geven dat bakken meestal niet uit een pakje komt. Alleen bladerdeeg maken is best leuk maar niet voor kinderen dus dat komt uit een pakje

    Vanaf dat ze ongeveer anderhalf zijn willen ze al helpen in de keuken, nu zijn ze 4 en 5 en komen regelmatig zelf aan met wat ze willen bakken. En weten ook dat deeg in de koelkast even moet rusten en dat wij dan even een spelletje doen en wat gaan drinken en dan weer verder.

    • Beantwoorden Rutger 14 mei 2018

      Leuk om te horen! En dat is zeker ook iets dat ik graag meegeef natuurlijk. Maar soms is iets makkelijks ook wel welkom. Wat superleuk dat ze op zo’n jonge leeftijd al zelf bedenken wat ze willen bakken. Dat wordt ook Heel Holland Bakt later!

  • Beantwoorden Josefien 14 mei 2018

    We hebben dit weekend de Nutella koekjes gemaakt. Wat zijn die lekker zeg! Zeker voor herhaling vatbaar.

  • Laat een reactie achter