Volg Rutger Bakt:

Victoria sponge cake met mango en passievrucht – recept

9 oktober 2017 | Cake, Recepten | 5 reacties

Victoria Sponge Mango Passievrucht

 

De Victoria sponge cake is een Britse klassieker. Traditioneel wordt hij geserveerd met aardbeienjam en slagroom, maar deze versie met mango en passievrucht is minstens zo lekker. De cake wordt gemaakt met de all-in-one-methode. Dat houdt in dat je alle ingrediënten voor het cakebeslag in één keer met elkaar mengt. Dus niet eerst de boter luchtig kloppen, maar alles tegelijk. Bij deze methode is het erg belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur is (met name de boter en de eieren) omdat het anders niet goed mengt. En dat je het beslag niet te lang doorklopt, gemengd is gemengd. Als je het te lang doorklopt ga je gluten activeren in de bloem met een taaie cake als resultaat. Als je deze twee basisregels in acht neemt maak je met heel weinig moeite deze heerlijke cake!

 

Ingrediënten

Voor de cake

  • 225 gr boter, op kamertemperatuur
  • 225 gr suiker
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 225 gr bloem
  • 4 tl bakpoeder

Voor de vulling

  • 250 ml slagroom
  • 30 gr suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 1 mango, schoongemaakt en in plakjes
  • 3 – 4 passievruchten

Verder nodig

  • boter, om in te vetten
  • poedersuiker, om te bestuiven

 

Bereiding: Victoria sponge cake met mango en passievrucht

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet twee ronde vormen van 20 centimeter doorsnede in en bekleed de bodems met bakpapier (LINK).

Doe alle ingrediënten voor de sponge cake in een kom en meng deze met de mixer tot ze net gemengd zijn. Vooral niet te lang mixen: zodra het een homogene massa is, ben je klaar. Verdeel het beslag over de twee vormen en bak ze in 20-25 minuten licht goudbruin. Prik tegen het einde van de baktijd met een satéprikker in de cakes. Als er geen beslag meer aan de prikker zit, zijn de cakes gaar. Stort de beide cakes op een rooster en laat deze afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger stijf op. Verdeel de slagroom over één van de cakes en dek deze af met plakjes mango en het vruchtvlees van de passievruchten. Plaats de tweede cake hier bovenop en bestuif deze met poedersuiker.

 

Foto: Erik Spronk

 

 

Vorige post Volgende post
Deze maand is Het hartige bakboek uitgekomen! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

5 reacties

  • Beantwoorden Jenneke van Maurik 9 oktober 2017

    Deze ga ik zeker eens met mijn dochter maken, dank je wel

  • Beantwoorden coby bock 9 oktober 2017

    Dat is makkelijk en vlug en ziet er goed uit.
    Dat ga ik snel maken.
    groetjes coby

  • Beantwoorden Maes Sonia 11 oktober 2017

    net uit de oven, nu de rest nog en dan…………..smikkelen en smullen
    Dank je wel en groetjes
    Sonia

  • Beantwoorden Geriane 19 oktober 2017

    Het recept lijkt me echt super lekker, dus ik ga hem zo maken! Enige wat ik mij afvraag: als je niet twee gelijke taartvormen hebt, moet je de cakes dan in 2x bakken, of kun je ook 1 grote maken en die doorsnijden? Groetjes, Geriane

  • Laat een reactie achter