Tiramisu met witte chocolade en frambozen, dat klinkt toch geweldig!? Met deze zomerse frambozentiramisu ga je een hoop mensen blij maken! De combinatie van witte chocolade en frambozen werkt erg goed. Samen vormen ze een mooi dessert, perfect als afsluiter van een zomerse dag of voor na het barbecueën.

Tiramisu met frambozen en witte chocolade
Tiramisu met frambozen en witte chocolade

Je kunt de tiramisu heel goed een dag van tevoren maken. De lange vingers worden dan wat zachter en de smaken komen extra goed tot hun recht. Nog een voordeel; in deze tiramisu zitten geen rauwe eieren, dus is hij voor iedereen geschikt! Liever aardbei? Check dan deze aardbeientiramisu!

Tiramisu met frambozen en witte chocolade
Ingrediëntenlijst
  • Voor de tiramisu
  • 250 ml slagroom
  • 150 gr witte chocolade, grof gehakt
  • 30 gr suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pak lange vingers of bak de lange vingers zelf
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 300 gr frambozen
  • geschaafde witte chocolade, optioneel
Broodbakbol banner mobiel

Tiramisu met frambozen en witte chocolade

Doe 75 milliliter van de slagroom samen met de witte chocolade in een steelpannetje en verhit dit al roerend op laag vuur. Haal de pan van het vuur als alle witte chocolade gesmolten is en laat het mengsel afkoelen tot lichaamstemperatuur.

Klop de rest van de slagroom met de suiker lobbig. Voeg de mascarpone toe en mix het geheel nog enkele minuten door. Spatel tot slot de witte-chocoladeroom door het mengsel.

Halveer de helft van de frambozen. Giet het sinaasappelsap in een diep bord en doop hier de helft van de lange vingers in. Bedek de bodem van een rechthoekige (oven)schaal met deze lange vingers. Verdeel daar de helft van het roommengsel over en leg daar de gehalveerde frambozen op. Herhaal de lagen met de lange vingers en het roommengsel en strijk de bovenkant glad. Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de tiramisu voor het serveren met de hele frambozen en eventueel met wat geschaafde witte chocolade.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (29)
maartje 2017-08-07 16:47:24

Mag ik vragen hoe groot jouw schaal is?

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-08-16 09:04:42

Die is 30x15 centimeter.

Beantwoorden
Arja 2017-08-07 17:17:37

Net als de aardbeientiramusi valt deze vast ook in goede aarde :-)

Beantwoorden
AR
Els 2017-08-07 17:21:49

Kun je voor de vulling ook diepvriesframbozen gebruiken?

Beantwoorden
EL
Rutger 2017-08-16 09:04:17

Dat kan zeker!

Beantwoorden
Els 2017-08-16 09:18:51

Bedankt, ik had het al gemaakt met verse aardbeien, was heerlijk. Volgende keer met frambozen.

Beantwoorden
EL
Imke Boelema 2017-08-09 10:52:29

Voor hoeveel personen is het recept? En kun je het ook eerder maken en invriezen?

Beantwoorden
IM
Rutger 2017-08-16 08:59:47

Je hebt er zeker genoeg aan voor 6 personen. Invriezen weet ik niet, dat heb ik nog nooit geprobeerd, maar versgemaaktt zal die het allerlekkerste zijn.

Beantwoorden
jonna@burgertrutjes 2017-08-08 09:00:26

Oh super lekker! Frambozen en witte chocolade zijn een verslavend lekkere combinatie <3

Beantwoorden
JO
Wil 2017-08-08 13:31:26

Beste Rutger, Gebruik je hetzelfde formaat schaal als voor het aardbeien recept? Die is overigens heerlijk !

Beantwoorden
WI
Rutger 2017-08-16 09:01:51

Ja dezelfde maat, 30 x 15 centimeter.

Beantwoorden
riny 2017-08-10 13:05:26

Hoe groot is de schaal?

Beantwoorden
RI
Rutger 2017-08-16 08:56:18

De schaal is 30x15 centimeter.

Beantwoorden
Dime 2017-08-12 23:05:57

Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk! Niet te zoet en niet te machtig.. precies goed!

Beantwoorden
DI
Wil 2017-08-13 08:29:20

Welk formaat schaal heb je gebruikt?

Beantwoorden
WI
Rutger 2017-08-16 08:52:56

De schaal is 15 x 30 centimeter.

Beantwoorden
riny 2017-08-15 10:47:35

Het is heel goed gelukt en heel erg lekker!

Beantwoorden
RI
Rutger 2017-08-16 08:45:30

Supertof om te horen!

Beantwoorden
Robin 2017-08-25 21:49:42

Erg lekker, zeker in combinatie met jouw frambozensaus ☺️

Beantwoorden
RO
Caroline 2017-08-26 13:42:44

ook lekker is om wat Cointreau of frambozenlikeur erin de te doen als je met alleen volwassenen bent, of anders een klein scheutje Monin Framboise (siroop, niet te zoet maken)

Beantwoorden
CA
Eline 2017-12-15 20:38:04

Hallo, vervang je de sinaasappel sap voor frambozen likeur? Of doe je een scheutje door de sap heen?

Beantwoorden
EL
Caroline 2017-12-16 14:50:33

Hallo Eline (en Rutger),

nee, je kunt niet alle sinaasappelsap vervangen door likeur, want dan wordt het veel te sterk. Je moet inderdaad gewoon een scheutje in het sap doen en proeven hoe het smaakt. Voeg wat meer likeur toe als je dat nodig vindt. Ik gebruik altijd siroop van Monin. Het is wat duurder, maar het is van goede kwaliteit en je doet er lang mee. Ook heerlijk op ijs en andere desserts. Je kunt ook een cake- of taarttopping maken met Moninsiroop; meng wat door roomkaas en voeg poedersuiker toe.

Beantwoorden
CA
Rutger 2017-09-10 15:42:27

Heerlijke tip! Dankjewel!

Beantwoorden
Lisette 2017-12-22 23:21:44

Hoi Rutger, ik ben van plan om deze met kerst te maken. Is het mogelijk als ik deze een dag van te voren maakt? Of wordt het dan minder lekker?

Beantwoorden
LI
Rutger 2017-12-24 14:31:15

Dat kan heel goed!

Beantwoorden
Anneke 2018-03-15 13:49:42

Te lekker!

Beantwoorden
AN
Anoniem 2018-07-16 08:45:58

Heb deze tiramisu gisteren gemaakt; hij is echt heerlijk! Voordeel is ook dat er geen likeur (alcohol) in zit, dus ook voor kinderen geschikt.
Verder super makkelijk te maken. Ik vind het een blijvertje!
Trouwens wel heeeeel machtig. Kleine stukjes afsnijden dus. Of even tijd tussen je hoofd en nagerecht laten :-)

Beantwoorden
AN
Stef 2021-03-24 09:45:01

In een originele tiramusu zit ook geen likeur ed..

Beantwoorden
ST
Edith 2018-12-21 16:33:47

Wat kan ik in plaats van sinaasappelsap gebruiken? Er is iemand allergisch voor sinaasappel.

Beantwoorden
ED
Rutger 2018-12-24 13:28:38

Sap van andere vruchten kan altijd. Of inderdaad bijvoorbeeld frambozencoulis.

Beantwoorden
Carrie 2018-12-22 09:21:04

Edith, ik zou zelf sap persen van frambozen en andere rode vruchten.

Beantwoorden
CA
Carrie 2018-12-21 20:10:53

Edith, ik zou zelf sap persen van frambozen en andere rode vruchten.

Beantwoorden
CA
Dineke 2019-06-05 09:03:49

Kan ik cake gebruiken ipv lange vingers??
Wil het als taart gaan bereiden.

Beantwoorden
DI
Rutger 2019-06-17 15:06:22

Dat kan zeker!

Beantwoorden
Paulien 2019-12-23 00:00:53

Wat voor afmeting schaal gebruik je hier? :)

Beantwoorden
PA
Rutger 2019-12-24 10:06:10

Zo'n 25 bij 18 centimeter.

Beantwoorden
Agnes 2020-12-11 10:53:24

Ik heb 300 ml witte wijn gebruikt ipv sinaasappelsap om de lange vingers te besprenkelen en de frambozen met extra aardbeien gepureerd als tussenlaag bovenop de mascarpone ,waardoor de lange vingers het vocht lekker kunnen opnemen .
En 2 lagen gemaakt zoals met een klassieke tiramisu.
vervolgens de hele bovenkant vol gestort met frambozen en aardbeien.
Was een verrukkelijk toetje!!!!!

Beantwoorden
AG
De Paepe Sibylle 2021-06-07 23:47:26

Heeeeeeeeeeeeeeeeeel lekker

Beantwoorden
DE
Anna 2021-10-22 21:09:33

Voor hoeveel personen is deze ongeveer geschikt? Ik geef een dinner met 11 personen, kan dat lukken met dit gerecht denk je?

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-10-24 12:35:16

Dan zou ik het recept x 2 doen.

Beantwoorden
RUTTEN FREDDY 2021-11-11 10:52:13

ik vind een heerlijk en lekker en LEUKE recepten ze mogen nog meer geven groetjes rutten freddy

Beantwoorden
RU
Rutger 2021-11-16 13:12:11

Dankjewel! Heel leuk om te horen!

Beantwoorden
Indy Velthuizen 2021-12-01 16:00:00

Voor hoeveel personen is dit?

Beantwoorden
IN
Rutger 2021-12-08 22:49:58

Hier kun je zeker met 6 personen van genieten.

Beantwoorden
Rimila 2021-12-25 10:28:22

Ik doe het in aparte glazen en haal er maar net 6 uit

Beantwoorden
RI
Marjo 2021-12-21 23:39:52

Hoe hoog moet de schaal zijn

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-12-22 07:18:30

Zo'n 7 centimeter

Beantwoorden
marjo 2021-12-22 12:34:04

Kan het ook in een springvorm van 23 cm .

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-12-23 08:21:00

Dat kan prima.

Beantwoorden
Susanne 2021-12-24 15:15:18

Heerlijk! Succes recept. Zelf gebruik ik 2 pakken lange vingers. En ik laat de suiker achterwege. Vind het zoet genoeg.

Beantwoorden
SU
Lotte 2021-12-26 19:58:21

Met kerst gemaakt. Het was makkelijk te bereiden en het is echt zo lekker! Voor herhaling vatbaar :-)

Beantwoorden
LO
Sylvia 2022-04-22 09:40:02

Hoi Rutger,

Deze gemaakt voor de paasbrunch. In het midden nog wat extra aardbeien toegevoegd. Ze vonden hem heerlijk.
Bedankt voor je recept

Gr Sylvia

Beantwoorden
SY
Isa van Kampen 2022-05-01 17:54:21

Hi!

Is het mogelijk om deze tiramisu een dag van te voren te maken en in de koelkast te bewaren? Of gaat de smaak dan achteruit?

Alvast bedankt!

Beantwoorden
IS
Rutger 2022-05-02 08:11:55

Dat kan prima!

Beantwoorden
Panneman 2022-11-26 14:04:16

Kan het uur in auto of zakt het dan in?

Beantwoorden
PA
Rutger 2022-12-01 15:24:22

Probeer het wel koel te verpakken, desnoods met een koelelement erbij of aluminiumfolie eromheen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.