Volg Rutger Bakt:

Slagroomtaart met aardbeien

24 juni 2018 | Recepten, Taart & gebak | 3 reacties

Slagroomtaart met aardbeien

 

Wat is er lekkerder dan aardbeien met slagroom? Slagroomtaart met aardbeien! In deze slagroomtaart zijn heel veel aardbeien verwerkt, wat de taart waanzinnig lekker maakt. Je kunt er voor kiezen om het biscuit van de slagroomtaart te besprenkelen met een trempeersiroop voor extra smaak en smeuïgheid. Maak die dan met bijvoorbeeld limoncello, kirsch of sinaasappellikeur, die gaan allemaal erg goed samen met de aardbeien. Je kunt de trempeersiroop ook achterwege laten; de slagroom en grote hoeveelheid verse aardbeien geven de taart veel smaak en zorgen ervoor dat de taart alles behalve droog is.

 

Victoria beslag

 

Ingrediënten

Voor de taart

Verder nodig

 

Slagroomtaart met aardbeien

 

Bereiding: Slagroomtaart met aardbeien

Bak de biscuittaart een dag van tevoren volgens dit recept. Na een dag is de bodem beter te snijden en kruimelt het minder. Snijd het biscuit twee keer doormidden, zodat je drie lagen hebt.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes van een halve centimeter dik. Bewaar de mooie plakjes uit het midden voor bovenop. De zijkanten kunnen straks in de taart als vulling.

Klop de slagroom met de suiker en slagroomversteviger stijf op. Check dit artikel voor tips over het goed opkloppen van slagroom.

Leg de onderste plak biscuit op een schaal en strijk daar de aardbeienjam op. Verdeel daar wat slagroom over en bedek dit met de (minder mooie) plakjes aardbei. Plaats hier de tweede biscuitlaag op en besprenkel deze naar wens met wat trempeersiroop. Verdeel ook hier een laag slagroom en plakjes aardbeien over. Dek af met de laatste biscuitplak en smeer de hele taart af met de overige slagroom. Druk het victoria beslag tegen de zijkant van de taart. Garneer de bovenkant van de slagroomtaart met de mooie plakjes aardbei. Doe dit van buiten naar binnen. Strooi tot slot de gehakte pecannootjes over de slagroomtaart met aardbeien.

 

Foto’s: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

3 reacties

  • Beantwoorden Pascale 25 juni 2018

    Wat ziet deze taart er toch ook weer superlekker uit! :-p

  • Beantwoorden Marjan 27 augustus 2018

    De aardbeien waren na een halve dag ingedroogd. Hoe kan ik voorkomen dat ze lelijk worden?

  • Laat een reactie achter