Volg Rutger Bakt:

Rutger bakt wat jij wilt: Peach cobbler

4 september 2016 | Desserts, Recepten | 9 reacties

Peach Cobbler

 

Ook deze maand bak ik weer één van jullie verzoeknummers. Afgelopen maand kwamen er weer veel leuke en lekkere suggesties binnen. Ik heb gekozen voor de peach cobbler, een heerlijk zomers dessert met verse perziken.

Als je gaat zoeken naar een recept voor dit dessert merk je dat er verschillende bereidingswijzen zijn. In het ene recept wordt een ovenschaal gevuld met een dun beslag waarop de perzikpartjes worden gelegd. Tijdens het bakken borrelt het beslag omhoog en vormt dit zo een knapperige bovenlaag. Andere recepten bedekken de perzikvulling met een wat steviger deeg, dat ook zorgt voor een knapperige deksel op de frisse en zachte perzikvulling. Na uitgebreid testen heb ik voor de tweede variant gekozen, die vond ik echt heerlijk. Als variatie kan je ook eens frambozen door de perzikvulling mengen! Serveer de peach cobbler met slagroom of vanille-ijs om dit dessert helemaal af te maken!

Wat willen jullie dat ik volgende maand ga bakken?

 

Ruger-Bakt-wat-jij-wilt

 

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 8-10 rijpe perziken
  • 75 gr suiker
  • 1 ½ tl maïzena
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ¼ citroen, sap

Voor het deeg

  • 150 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 75 g boter, koud
  • 125 ml melk

Verder nodig

  • 2 el suiker
  • ¼ tl kaneel
  • poedersuiker, om te bestrooien

 

Peach Cobbler

 

Bereiding: Peach Cobbler

Verwarm de oven voor op 200 ᵒC. Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd de vrucht in partjes. Doe de perzik samen met de suiker, de maïzena, de kaneel en het citroensap in een ovenschaal en meng alles goed door elkaar. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven en maak ondertussen het deeg.

Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom en meng deze door elkaar. Snijd de koude boter in kleine blokjes en meng deze met je vingers door de droge ingrediënten tot een kruimelig geheel. Het mengsel moet op grof broodkruim lijken. Voeg vervolgens de melk toe en meng alles kort door elkaar. Je hoeft dit deeg niet te kneden, ook al lijkt het alsof er nog wat klontjes in zitten. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel het deeg met een lepel over de perziken. Meng twee eetlepels suiker met een kwart theelepel kaneel en strooi deze kaneelsuiker over het deeg. Bak de peach cobbler in 40-50 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin van kleur is. Bestuif hem na het bakken licht met poedersuiker en serveer direct.

Tip: Wil je de perziken liever zonder schil? Snijd de schil dan kruislings in, leg de perziken 30 seconden in kokend water en leg ze direct daarna in een kom met koud water. Daarna kan je de schil er gemakkelijk afhalen.
Foto’s: Erik Spronk
Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

9 reacties

  • Beantwoorden Je@net 4 september 2016

    Ziet er lekker uit, Rutger. Heb nog een paar perziken op de fruitschaal liggen, dus dit toetje ga ik zeker maken van de week!

  • Beantwoorden joke 4 september 2016

    Hallo Rutger Zojuist het recept gelezen van piach cobbier
    ziet er heerlijk uit .
    Ga hem van de week bakken .
    Het water loopt me nu al uit de mond.
    Ik geniet van al dat lekkers
    groetjes Joke

  • Beantwoorden karin 4 september 2016

    Net gemaakt, erg lekker, ik heb nectarines gebruikt.

  • Beantwoorden Jonna@Burgertrutjes 5 september 2016

    Ik ben niet zo’n fan van perzik maar dit lijkt me onwijs lekker!!!

  • Beantwoorden Onno 6 september 2016

    MMM!!! Smaakt prima!
    Maak dit ook wel eens in mijn Dutch Oven waarmee het heel fijn buiten koken is 🙂

  • Beantwoorden Dina 13 mei 2017

    Dina

    Een prima recept, ik herken het als een crumble, dat kun je ook met allerlei vruchten doen

    • Beantwoorden Rutger 19 mei 2017

      Klopt! Je kan het met veel verschillende vruchten maken! Erg lekker!

  • Beantwoorden Wilma 25 juli 2017

    Errug lekker.Ga m zo weer maken met wat vanilla bean paste in de vulling en amandelschilfers op de bovenkant.

    • Beantwoorden Rutger 27 juli 2017

      Dat klinkt ook heerlijk! Goede tips!

    Laat een reactie achter