Volg Rutger Bakt:

Review: Altijd ijs

31 juli 2016 | Boeken, Reviews | 9 reacties

Altijd ijs

 

– Altijd ijs, Marleen Visser, Carrera culinair –

De ondertitel van dit boek luidt: IJs voor elk seizoen. Klinkt perfect toch!? Hoewel ik in de zomer echt wel meer ijs eet dan in de winter, sta ik ook zeker tijdens de koudere dagen wel open voor lekker zelfgemaakt ijs. Dit boek is geschreven en gefotografeerd door Marleen Visser. Wellicht ken je haar van haar foodblog ShareLoveNotSecrets, waar zij recepten deelt met pure ingrediënten en voorzien van prachtige foto’s. Ook in dit boek gebruikt Marleen zoveel mogelijk pure producten en is zij er in geslaagd om prachtige foto’s te maken van al haar ijscreaties.

 

Altijd ijs

 

Vicecreams & nicecreams

In Altijd ijs maakt Marleen onderscheid tussen ‘ondeugend lekkere ijsjes’ (vicecreams) en ‘lekkere gezonde variaties’ (nicecreams). De nicecreams zijn gezonder dan de vicecreams, maar lekker zijn ze allebei natuurlijk. Op de eerste pagina’s lees je hoe het boek is opgebouwd, welke ingrediënten er veel gebruikt worden bij het ijs maken en welke gereedschappen  en apparaten je erbij nodig hebt.

 

Basisrecepten

In het eerste hoofdstuk vind je de basisrecepten voor ijs die worden gebruikt in de rest van het boek. Je vind er de basisrecepten voor Roomijs, Sorbetijs, Yoghurtijs en meerdere soorten Veganistisch ijs. Voor het veganistische ijs beschrijft Marleen vier basissoorten; Kokosijs, Avocado-ijs, Cashewnotenijs en Bananenijs. Ondanks dat ik met veganisme niet heel veel heb klinken de recepten erg lekker!

 

Altijd ijs

 

Het hele jaar door

De recepten in het boek zijn verder verdeeld over de vier seizoenen en er staan zoveel lekkere en verrassende recepten in dat ik eigenlijk niet weet waar ik moet beginnen. Sommige recepten zijn voor ijslolly’s, andere voor schepijs en bij weer andere is het ijs verwerkt in ijssandwiches. Enkele van mijn (nu al!) favorieten zijn Yoghurtijs met frambozenswirl & balsamicosiroop, Bananen choco-ijsjes, Oma’s stoofpeertjes, New York cheesecake en eigenlijk kan ik zo nog wel een paar alinea’s doorgaan.  Bij ieder recept staat een lekkere foto waardoor je er nog meer zin in krijgt. Marleen vertelde al eerder dat ijs heel fotogeniek is en als je haar foto’s ziet kan je niet anders dan het met haar eens zijn.

 

Wat wil ik het eerste gaan maken?

Wie mij kent weet dat ik gek ben op appeltaart, bij het zien van Ella’s appeltaartijs werd ik dan ook gelijk enthousiast. Zeker in combinatie met de Cookie dough die Marleen ook beschrijft lijkt me het echt heel lekker! Om de gezonde en minder gezondere ijsjes wat af te wisselen ga ik ook de Perenijsjes binnenkort maken. De recepten zal ik ook met jullie delen!

 

Altijd ijs

 

Zelf aan de slag!

Na het lezen van Altijd ijs ben ik nog enthousiaster geworden over zelf ijs maken. Het is al iets dat ik regelmatig deed, maar nu heb ik er weer heel veel nieuwe en leuke inspiratie en ideeën bij! Het is echt mooi om te zien hoeveel verschillende smaken, vormen en texturen Marleen aan haar ijs heeft gegeven!

 

Nieuwsgierig geworden naar Altijd ijs? Kijk hier voor meer informatie!

Vorige post Volgende post
Deze maand is Het hartige bakboek uitgekomen! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

9 reacties

  • Beantwoorden Silvia 31 juli 2016

    Mooie review Rutger! Heb het boek en een ijsmachine inmiddels ook in mijn bezit. Heb al de perensorbet en het Rabarber Yoghurt ijs gemaakt. Dit zullen zeker niet de laatste ijsjes worden…

    • Beantwoorden Rutger 31 juli 2016

      Wat leuk om te horen! Ik blijf er voorlopig ook lekker ijs uit maken!

    • Beantwoorden Marleen 1 augustus 2016

      Te gek! 🙂 Veel succes en plezier.

  • Beantwoorden J.Robinson 1 augustus 2016

    prachtige review, alleen de prijs erbij ontbreekt, je hebt me wel enthousiast voor dit boek gemaakt

    • Beantwoorden Marleen 1 augustus 2016

      Wat ontzettend leuk om te horen 🙂
      Ik zag je vraag toevallig dus antwoord even: de prijs is 19,99.

  • Beantwoorden Marleen 1 augustus 2016

    Bedankt voor je super review! Heel erg blij mee!

    • Beantwoorden Rutger 1 augustus 2016

      Jij bedankt voor de lekkere recepten ?

  • Beantwoorden Ger 4 augustus 2016

    Ik heb het boek ook gekocht, geweldig boek! Marleen snapt dat ijs eten het hele jaar door kan, en dus niet alleen in de zomer. Mijn ijsmachine gaat overuren draaien met dit boek. Ik zou al haar recepten wel uit willen proberen.

    • Beantwoorden Marleen 9 augustus 2016

      Hoi Ger,
      Wat een ontzettend leuke reactie op mijn boek :-D!!! Dat hoor ik uiteraard graag.
      Heel veel plezier met ijs maken (én eten)!!!
      Groetjes,
      Marleen

    Laat een reactie achter