Slagroomsoesjes zijn een simpele, maar populaire lekkernij. Succes gegarandeerd als je deze soesjes meeneemt als traktatie of serveert aan je gasten. Ik ken eigenlijk niemand die ik niet blij kan maken met slagroomsoesjes. Je kunt deze lekkernij in de winkel kopen, maar de lekkerste slagroomsoesjes maak je gewoon zelf met dit recept. 

Ga je aan de slag met dit slagroomsoesjes recept? Maak dan gelijk een extra lading. Ongevulde soesjes kun je namelijk heel goed in de diepvries bewaren. Zo heb je altijd slagroomsoesjes bij de hand.

slagroomsoesjes

Wat kan je nog meer met dit slagroomsoesjes recept?

Geniet van deze slagroomsoesjes zonder iets erbij of serveer ze gevuld met ijs of met banketbakkersroom en chocoladesaus.

Kijk voor een lekkere variatie bijvoorbeeld ook eens bij deze chocoladesoesjes, deze frambozensoesjes of deze oranje soesjes met sinaasappelroom. Of probeer deze profiteroles met chocoladesaus. Wil je een echte blikvanger op tafel zetten? Maak dan deze croquembouche met sinaasappelroom.

slagroomsoesjes

Hoe slagroomsoesjes bewaren?

Gebakken (ongevulde) soesjes kun je luchtdicht verpakt 5-6 dagen bewaren op kamertemperatuur. Invriezen kan ook, voor 2-3 maanden. Wil je gevulde slagroomsoesjes bewaren? Dan kun je ze 2-3 dagen bewaren in de koelkast. 

Voor meer tips over de lekkerste (slagroom)soesjes maken, bekijk mijn soezen bakhulp.

Ook leuk om te lezen
Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • 500 ml slagroom
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger, optioneel
  • poedersuiker, om te bestuiven
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Slagroomsoesjes maken

Verwarm de oven voor op 210 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezendeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje van 10 à 12 millimeter en spuit ronde doppen van 2,5-3 centimeter doorsnede op de bakplaat. Je kunt het deeg ook vormen met behulp van twee lepels. Druk met een natte vinger de puntjes op de bovenkant van de soesjes plat. Bak de soesjes in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat de soesjes volledig afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker en eventueel de slagroomversteviger stijf op. Kijk hier voor tips voor goed opgeklopte slagroom. Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Prik met een mes in elk soesje aan de onderkant een gaatje en vul ze door dat gaatje met de slagroom. Bestuif de soesjes tot slot met poedersuiker.

Foto’s: Harold Pereira

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (16)
Ilona 2016-03-13 17:36:35

Ik heb ze gemaakt, maar voordat ik een foto kon maken was het al op?

Beantwoorden
IL
Tonny 2016-03-18 20:15:19

De soesjes zijn een groot succes, ik heb alleen nog een vraag. Ik heb de soesjes nadat ze afgekoeld waren, gevuld met slagroom en toen net als jij poedersuiker erover gestrooid. Maar toen ik ze na een paar uur uit de koelkast haalde, was de poedersuiker gesmolten. Ik heb het daarna nog eens geprobeerd met icing sugar, maar ook dit smelt. Als je de soesjes in de winkel koopt, staan ze ook in de koeling en zit de poedersuiker er nog wel op. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Beantwoorden
TO
Rutger 2016-03-19 20:41:21

De poedersuiker die er in de winkel en bij de bakker overheen zit is geen poedersuiker, maar decoratiesneeuw. Dit is te koop bij groothandels en beval naast poedersuiker ook zetmeel, waardoor het niet makkelijk oplost. Thuis kun je de soesjes het beste vlak voor het serveren bestrooien met gewone poedersuiker.

Beantwoorden
Tonny 2016-03-20 21:49:21

Dank je wel voor je reactie, zal je raad opvolgen en de poedersuiker vlak voor het serveren erop strooien.

Beantwoorden
TO
Liza 2017-10-24 10:05:54

Ik ben ze nu aan het maken maar ik wist niet precies voor hoeveel soesen het beslag was dus ze zijn nu een beetje groot geworden.

Beantwoorden
LI
Maren 2017-12-17 08:26:40

Beste Rutger,
Zodra ik de soezen een paar uur in de koelkast laat zodra ze gevuld zijn, dan blijft er niks van de slagroom over. Komt dat omdat ik het met een slagroomspuit met patronen doe? Heb je nog een tip misschien?
Ben trouwens super blij met je kookboek en blog :)
Groetjes Maren

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-12-18 01:00:06

Hoi! Slagroom uit een slagroomspuit met patronen blijft inderdaad minder lang stevig is mijn ervaring. Je kunt er wat slagroomversteviger door mengen, maar het lekkerste en stevigste resultaat krijg je als je de slagroom opklopt (ook eventueel met toevoeging van slagroomversteviger).

Beantwoorden
Nina 2018-08-22 15:20:21

Erg fijn recept! Bedankt voor het uploaden! Je moet het altijd nog wel wat in de gaten houden als het eenmaal in de oven zit, want geen enkele oven werkt gelijk, maar na 1 keer te klein gespoten en te lang gebakken, waren ze perfect! Hoelang en hoe kan je ze het beste bewaren?

Beantwoorden
NI
Rutger 2018-08-23 08:18:07

Ongevuld kun je de soesjes op kamertemperatuur luchtdicht verpakt bewaren, of invriezen.

Beantwoorden
Anne 2018-10-30 19:06:19

Hoe kan ik de soesjes het beste vullen met de slagroom?

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-11-04 15:56:11

Door zoals in het recept beschreven staat een gaatje in de onderkant van het soesje te prikken en daar de slagroom in te spuiten.

Beantwoorden
Audrey 2019-10-28 15:36:29

Ik heb dit weekend voor het eerst soesjes gebakken met dit recept en ze waren heerlijk! Het enige punt is dat ze echt enorm zijn gegroeid in de oven? Ach ja, met de luchtigheid zat het in elk geval wel goed en de volgende keer maak ik de hoopjes wat kleiner (al had ik nu gewoon 30 soesjes)

Beantwoorden
AU
Natasja 2021-04-05 04:45:50

Mmm, lekker.
Ik ga deze vandaag proberen te maken!!

Beantwoorden
NA
Sylvia 2021-05-28 16:25:33

Wat doe ik fout: de onderkanten van de soesjes worden bijna altijd té donker, bijna tegen het zwarte aan. Wát kan ik hier tegen doen?

Beantwoorden
SY
m van selst 2021-12-27 23:01:38

ik bak deze altijd precies in het midden van de oven ,heb ik daar geen last van nog nooid zijn mijn soezen te donker geworden wel de goede temp[eraattuur aanhouden die in het recept staat vermeld geen grade afwijken van de correcte berijdingstijd en ovenstand

Beantwoorden
M
Rutger 2021-05-31 10:23:13

Je kunt de bakplaat wat hoger in de oven plaatsen. En let er op dat je onder- en bovenwarmte gebruikt en geen hetelucht.

Beantwoorden
Jolijn 2021-12-22 23:34:40

Ha Rutger, hoe lang van te voren kun je soesjes vullen?

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-12-23 08:09:39

Het lekkerste is enkele uren van tevoren, maar een dag eerder kan ook.

Beantwoorden
m van selst 2021-12-27 23:04:02

nog meer slagroom bijmaken,,, bij mij gaat er ook heel veel slagroom in n soes dus ik heb altijd heel veel op vooraad ik kom zelden te kort is mijn advies

Beantwoorden
M
Gerda 2022-04-06 20:21:21

Voor de eerste keer gemaakt en ze zijn goed gelukt

Beantwoorden
GE
Maartje 2022-04-28 16:02:50

Echt een fantastisch recept bij mij echt geweldig gelukt

Beantwoorden
MA
Annelies 2022-06-07 19:59:56

Beste Rutger, sinds kort het soesjes bakken ontdekt. Wat heerlijk zeg! Alleen krijg ik ze niet allemaal goed gevuld. Heb jij daar een tip voor?
Bedankt!

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-06-14 14:34:40

Je kunt ze of openknippen en dan vullen. Of een gaatje prikken in de soesjes en dan vullen met behulp van een spuitzak.

Beantwoorden
Rita van Dijk-Hemmelder 2022-08-27 00:54:03

Hallo Rutger, ik heb een vraag over de ingrediënten om soesjes te bakken. Jij gebruikt 100 ml water en 100 ml melk, maar in het Heel Holland Bakt recept van Robert staat van beide 100 gram...
Wat is juist?
En Robert bakt soesjes op 190 graden...jij op 210?

Beantwoorden
RI
Rutger 2022-09-14 20:32:25

Hoi 100 gram en 100 ml is hetzelfde. En met de temperatuur kun je spelen. Bij 190 bakken de soesje wat rustiger, maar kunnen ze ook wat kleiner blijven. Ik vind ze met 210 graden mooier. Het ligt er ook aan wat voor oven je gebruikt.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.