Volg Rutger Bakt:

Recept: Perenijsjes

16 augustus 2016 | Desserts, IJs, Recepten | 3 reacties

Perenijsjes

 

Eerder plaatste ik deze review van het prachtige boek Altijd ijs van Marleen Visser. Eén van de ijsjes uit dat boek die gelijk mijn aandacht trok waren deze perenijsjes. Wie was er niet gek op als kind (en eigenlijk nu nog steeds wel). Super leuk om deze ijsjes nu zelf te kunnen maken. Het recept is heel makkelijk en erg lekker en verfrissend!

 

Ingrediënten

  • 2 kleine peren (ongeveer 220 gr), geschild en in stukjes
  • ¼ citroen, sap
  • 1 el honing
  • 6 el water
  • snufje gemalen zeezout

 

Bereiding: Perenijsjes

Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. In totaal heb je ongeveer 260 milliliter nodig. Voeg – indien nodig – extra water toe.

Vul ijsvormpjes met het perenmengsel, zet de houten stokjes erin en laat de ijsjes gedurende 4-6 uur hard worden in de vriezer. Als je ijsvormpje geen stokjeshouder heeft, steek dan de houten stokjes na ongeveer 1-2 uur in de ijsjes, als het mengsel al iets bevroren is.

Tip van Marleen: Let erop dat je het mengsel na het blenden zo snel mogelijk in de ijsvormpjes giet, perensap verkleurt namelijk erg snel.

Nieuwsgierig geworden naar Altijd ijs van Marleen Visser? Kijk hier voor meer informatie!

 

Foto: Erik Spronk

 

Vorige post Volgende post
Deze maand is Het hartige bakboek uitgekomen! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

3 reacties

  • Beantwoorden Ger 16 augustus 2016

    Leuk dat je ook ijsrecepten plaatst! Heerlijk, en eenvoudig te maken, deze perenijsjes. Ik hou ervan.

  • Beantwoorden Demi | DE KOOKFABRIEK 16 augustus 2016

    Super leuk recept! Toevallig heb ik recentelijk perenijsjes gekocht in de supermarkt (eigen merk), maar wat helaas niet tevreden. Ik nam me voor om de volgende keer een ander merk te kopen, maar nu neem ik me voor om de volgende keer lekker zelf perenijsjes te maken! Leuk!

  • Beantwoorden joke 16 augustus 2016

    Hallo Rutger
    . Je recepten zijn super
    Hoop nog heel veel van je te leren

  • Laat een reactie achter