Volg Rutger Bakt:

Recept: Kersen-kruimelcake

9 juli 2016 | Cake, Recepten | 29 reacties

Kersen-kruimelcake

 

Er zijn weer kersen! Heerlijk! Het is jammer dat ze altijd maar zo kort verkrijgbaar zijn, want het liefst eet ik ze het hele jaar door. Deze kersencake met knapperige kruimels is perfect om het kersenseizoen mee te vieren! De verschillende texturen in deze cake maken hem extra lekker!

 

Ingredienten

Voor de cake

  • 150 gr amandelspijs
  • 150 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • ¼ tl zout
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 150 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 500 gr verse kersen, ontpit

Voor de kruimels

 

Bereiding: Kersen-kruimelcake

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een springvorm van 24 centimeter doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe het spijs, de boter, basterdsuiker en het zout in een kom en klop het geheel romig (ongeveer 5 minuten). Voeg de eieren één voor één toe en klop deze luchtig door het beslag. Meng de bloem en het bakpoeder in een andere kom en zeef deze in gedeeltes boven het beslag. Spatel dit er voorzichtig door. Doe het beslag in de springvorm en verdeel daar de ontpitte kersen over.

Smeltvoor de kruimels de boter in een steelpannetje en meng deze met de rest van de ingrediënten tot een kruimelig geheel. Verdeel de kruimels over de kersen.

Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar. Laat hem kort afkoelen. Verwijder de springvorm na 10 minuten en laat de kersen-kruimelcake verder afkoelen.

 

Kersen-kruimelcake

Foto’s: Erik Spronk
Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

29 reacties

  • Beantwoorden Beatrix 9 juli 2016

    Rutger, deze cake ziet er weer héél lekker uit. Ik ga die zeker maken.
    Door jou en Laura ben ik weer beginnen bakken. Ik zou het wel elke dag kunnen doen. ?

    • Beantwoorden Rutger 9 juli 2016

      Tof! Leuk dat je zo enthousiast bent!

  • Beantwoorden Marleen 9 juli 2016

    Hij staat nu in de oven,ik ben benieuwd 😀

  • Beantwoorden Esther Neelis 9 juli 2016

    Ziet er weer heerlijk uit!!

  • Beantwoorden Alina van der Schoot 9 juli 2016

    Hoe ontpit je het beste verse kersen?

  • Beantwoorden Madelon 10 juli 2016

    Ik heb vanmorgen mijn familie blij gemaakt met deze cake, heerlijk!!

  • Beantwoorden Je@net 10 juli 2016

    Vakantie, de zon schijnt en we zitten in de tuin met een heerlijk stuk kersen-kruimelcake. What a life :o)
    Bedankt weer voor het delen, Rutger!

  • Beantwoorden Ineke 11 juli 2016

    Is het ook mogelijk om een recept te printen, zodat je niet elke keer het over hoeft te schrijven?

    • Beantwoorden Rutger 12 juli 2016

      Hoi! Dat kan zeker! Onderaan ieder artikel staat een rijtje met symbolen, als je daar op het printertje drukt wordt het artikel afgedrukt.

      • Beantwoorden Carla 13 juli 2016

        Ja dat kan dan inderdaad, maar je krijgt 4 pagina’s want ook alle reacties en ‘reclames’ worden afgedrukt en het recept staat over 2 pagina’s verspreid.
        Al met al zonde van de hoeveelheid papier en inkt die overbodig was.
        Daarom maar gewoon gekopieerd naar Word en dan heb je alles op 1 pagina.

        • Beantwoorden Rutger 14 juli 2016

          Hoi! Ik ga kijken of ik daar wat aan kan aanpassen! Goed dat je het zegt!

          • Carla 18 juli 2016

            Top! En de cake was heerlijk!

  • Beantwoorden Jonna@Burgertrutjes 22 juli 2016

    Oh wat een fijn recept! Vorig weekend de chocolade cakerol gemaakt uit jouw fijne bakboek! Komt volgende week een artikel over online, heb zelf de rol gevuld met mokkacreme. Morgen kersen bij de boer halen en dit recept uitproberen.

  • Beantwoorden Marleen M 23 juli 2016

    Hij staat nu in de oven. Ik was zo lekker aan het ontpitten dat ik ” per ongeluk” bijna de dubbele hoeveelheid kersen erin heb gedaan. Ik hoop dat de taart wel een geheel blijft. Het beslag smaakte al heerlijk!!

  • Beantwoorden Nelleke 31 juli 2016

    Hij staat in de oven en is bijna klaar!! Hij ruikt echt fantastisch!!! Ik had maar 400 gr kersen dus heb de rest aangevuld met heerlijke aardbeien. Hoop dat het een lekkere combi is 😉

  • Beantwoorden Marleen 12 augustus 2016

    Zou je deze cake buiten het seizoen ook met diepvries en/of kersen uit pot kunnen maken?

    • Beantwoorden Rutger 14 augustus 2016

      Dat kan, maar ik zou dan wel diepvrieskersen gebruiken. Kersen uit pot bevatten heel veel vocht, ik denk dat de cake dan te vochtig wordt.

  • Beantwoorden Laurine 20 augustus 2016

    Super lekkere cake. Vooral de knapperigheid van de kruimels verraste me.

  • Beantwoorden Anne 21 oktober 2017

    Hoi Rutger! Zou je de kersen in dit recept ook kunnen vervangen door ander fruit? Appel bijvoorbeeld?

    • Beantwoorden Rutger 23 oktober 2017

      Dat kan zeker!

      • Beantwoorden Bibian 25 juni 2018

        Kan ik de cake ook zonder amandelspijs maken?

        • Beantwoorden Rutger 28 juni 2018

          Zonder amandelspijs door het beslag zakken de kersen er snel in en komen ze op de bodem terecht. Als je dat niet erg vindt kun je een basisrecept voor cake gebruiken.

  • Beantwoorden tilly 1 augustus 2018

    De cake ziet er heerlijk uit,en ik wil die vandaag maken,ik heb nog diepvries rode vruchten thuis,zou ik dat kunnen gebruiken .Groetjes Tilly

  • Laat een reactie achter