Volg Rutger Bakt:

Hartjes wafels met frambozen-rozenjam – recept

23 maart 2016 | Ontbijt, Overig, Pasen, Recepten | 4 reacties

Hartjeswafels met frambozen-rozenjam

 

Eerder schreef ik deze review over All-day breakfast, het allerlekkerste ontbijt- en brunchboek. Deze hartjeswafels met frambozen-rozenjam wilde ik gelijk bakken. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb!! Ze zijn heerlijk. Hieronder vind je het recept van Denise!

 

Ingrediënten

Voor de wafels

  • 30 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl suiker
  • ½ tl kardemom (of kaneel)
  • 240 ml melk
  • 1 ei
  • (zelf voegde ik nog ¼ tl zout toe, dat maakt baksels altijd lekkerder)

Verder nodig

  • boter, om in te vetten
  • 4 el frambozenjam
  • drupje rozenwater

 

Bereiding: Hartjes wafels met frambozen-rozenjam

Smelt de boter op laag vuur en laat even afkoelen. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en kardemom (en het zout) in een kom. Meng de gesmolten boter, melk en het ei in een andere kom tot een glad mengsel. Giet de natte ingrediënten bij het bloemmengsel en klop alles goed door met een garde. Zorg dat het beslag geen klontjes heeft. Je kunt het beslag nu een nachtje laten rusten in de koelkast (wordt het alleen maar lekkerder van), of meteen doorgaan met het bakken van de wafels.

Verwarm een (hartvormig) wafelijzer en vet het in met wat boter. Schep een opscheplepel van het beslag in het ijzer, sluit het deksel en bak zo’n 3 minuten tot een goudbruine en krokante wafel. Leg de gebakken wafel op een rooster en herhaal met de rest van het beslag.

Meng het rozenwater door de frambozenjam en serveer met eventueel wat extra frambozen bij de wafels.

Tip van Denise: De wafels kun je heel makkelijk invriezen en later opwarmen in de broodrooster.

 

Nieuwsgierig geworden naar All-day breakfast? Kijk hier voor meer informatie.

 

Review all day breakfast

 

Foto’s: Erik Spronk

 

 

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

4 reacties

  • Beantwoorden Daphne 23 maart 2016

    Jammer dat ik geen wafelijzer heb! Ziet er heerlijk uit!

  • Beantwoorden Carin Bouwmans 23 maart 2016

    Jammie! Hoeveel wafels haal je ongeveer uit dit recept?

  • Beantwoorden Ria & Laura | liefdevoorbakken 23 maart 2016

    Ik krijg hier helemaal een valentijn gevoel van!

  • Beantwoorden Jill 2 december 2017

    Je kunt ongeveer vijf pannenkoekwafels uit het recept halen met een hartjesijzer. Want het zijn geen échte wafels, het is pannenkoekbeslag. Als je de kaneel of kardemom weglaat kun je ze ook met een hartige topping eten.

  • Laat een reactie achter