De perziken zijn weer volop verkrijgbaar! Heerlijk! Ik vind ze altijd erg lekker ruiken, zeker als ze rijp zijn. In dit zomerse dessert is de hoofdrol weggelegd voor de perzik. Door de perzik te grillen krijgt hij een wat diepere, licht gekarameliseerde smaak. Samen met de frisse mascarpone vormt de gegrilde perzik een mooi gerechtje. Dit dessert kan je ook heel goed maken op de BBQ.

Gegrilde perziken met frisse mascarpone
Ingrediëntenlijst
  • Voor de gegrilde perziken met mascarpone
  • 40 gr pecannoten
  • 6-8 rijpe perziken
  • 200 gr mascarpone
  • 50 gr poedersuiker
  • ½ vanillestokje, merg
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • ½ zakje slagroomversteviger
  • honing, om te besprenkelen
kinderbakboek banner mob

Gegrilde perziken met frisse mascarpone

Rooster de pecannoten enkele minuten in een droge koekenpan of in een oven van 175 ᵒC. Laat ze afkoelen en hak ze grof.

Zet de grillpan op middelhoog vuur (of bereid het op de BBQ). Halveer de perziken en verwijder de pit. Plaats de perziken met het snijvlak naar beneden in de grillpan. Gril de perziken 3-6 minuten, tot er mooie donkere strepen te zien zijn.

Klop ondertussen de mascarpone los met de poedersuiker en het vanillemerg. Voeg de Griekse yoghurt en de slagroomversteviger toe en klop het geheel nog even goed door.

Besprenkel de gegrilde perziken naar smaak met wat honing en serveer ze met de frisse mascarpone en de stukjes pecannoot.

Gegrilde perziken met frisse mascarpone

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (4)
Demi | DE KOOKFABRIEK 2016-07-30 14:16:20

Lijkt me een heerlijk fris dessert met zoet fruit. Zomer op je bord!

Beantwoorden
DE
wilja 2017-06-15 09:21:29

hier in SoCal (zuid calif) zijn er ook volop peaches. Wat kan ik gebruiken ipv 'slagroomversteviger" ?

Beantwoorden
WI
Rutger 2017-06-19 09:58:20

Heerlijk! Ik durf niet te zeggen welke vervanger daar verkrijgbaar is. Je kan de slagroomversteviger ook weglaten. Het mengsel wordt dan misschien iets slapper, maar zeker niet minder lekker.

Beantwoorden
Tessa 2017-06-15 15:07:54

Toevallig hier in Frankrijk gegrilde perziken(kleine wilde) bij Franse vrienden als dessert gegeten.Zij had ze gespietst aan lavendeltakjes en zo gegrild.De lavendelsmaak trekt dan in de perzik.Heerlijk.Ze waren gecombineerd met zelfgemaakt vanille-ijs.Misschien een ideetje voor je?

Beantwoorden
TE
Rutger 2017-06-19 09:57:04

Dat klinkt heerlijk! Dankjewel voor de tip!

Beantwoorden
Chantal 2021-06-26 23:03:35

Kan dit ook met nectarines ipv perziken 🤔

Beantwoorden
CH
Rutger 2021-06-27 12:34:59

Dat kan zeker! Is erg lekker ook!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.