Volg Rutger Bakt:

Recept: Frisse minitulbandjes met limoncelloglazuur

27 oktober 2016 | Cake, Recepten | 14 reacties

Frisse minitulbandjes met limoncelloglazuur

 

Deze kleine cakejes zijn lekker fris door het gebruik van yoghurt en citroen in het cakebeslag. Het glazuur van limoncello maakt deze mini-tulbandjes echt helemaal af! Natuurlijk kun je ook andere vormpjes gebruiken, bijvoorbeeld een cupcakevorm.

 

Ingrediënten

Voor de cake

  • 150 gr bloem
  • 50 gr amandelmeel
  • 140 gr witte basterdsuiker
  • ¼ tl zout
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 1 citroen, rasp
  • ½ citroen, sap
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur

Verder nodig

  • boter, om in te vetten
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 à 2 el limoncello

 

Frisse minitulbandjes met limoncelloglazuur

 

Bereiding: Frisse minitulbandjes met limoncelloglazuur

Verwarm de oven voor op 180 ᵒC en vet een vorm voor mini-tulbandjes (of een cupcakevorm) in met boter.

Doe de bloem, het amandelmeel, de basterdsuiker, het zout en het bakpoeder in een kom en meng deze door elkaar. Voeg de Griekse yoghurt, de eieren en de rasp en het sap van de citroen toe en meng alles goed door elkaar. Spatel tot slot de gesmolten boter door het beslag.

Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3e met beslag en bak de mini-tulbandjes in 10-20 minuten goudbruin en gaar (afhankelijk van de grootte van de vormpjes, die van mij heb ik 17 minuten gebakken). Stort de cakejes direct na het bakken op een rooster en laat ze afkoelen.

Meng de poedersuiker met de limoncello tot een licht lopend limoncelloglazuur en decoreer de minitulbandjes hiermee.

 

Foto’s: Erik Spronk

 

 

 

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel komt binnenkort uit! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Reserveer hem hier!

Bekijk ook:

14 reacties

  • Beantwoorden José 27 oktober 2016

    Zier er heerlijk uit! Hoeveel tulbandjes heb je met dit beslag gebakken?

    • Beantwoorden Rutger 27 oktober 2016

      Ik heb er 8 minitulbandjes uitgehaald.

  • Beantwoorden Anto 27 oktober 2016

    Waar heb je die mini tulbandvormpjes gekocht???

  • Beantwoorden Hanneke 27 oktober 2016

    Hoi Rutger,
    Ik heb, helaas, een notenallergie. Kan ik de amandelmeel weglaten of vervangen?

    Groetjes Hanneke

    • Beantwoorden Rutger 31 oktober 2016

      Hoi! Je kan in plaats van het amandelmeel gewone bloem gebruiken.

  • Beantwoorden Juffrouw Mier 28 oktober 2016

    Wow, wat een prachtige bakvormen, die van Nordic Ware. Qua prijs niet iets dat je zomaar koopt, echt iets om voor te sparen of om op mijn verlanglijstje te zetten. In de uitzending van de TV-show had je ook zo’n mooie tulband gebakken. Was die vorm van hetzelfde merk?

    • Beantwoorden Rutger 31 oktober 2016

      Het zijn inderdaad hele mooie vormen! De tulband die ik bij de tv-show had gebakken was ook van Nordic.

      • Beantwoorden Hilda 31 oktober 2016

        Het is de investering zeker Waard! Ik heb ze ook en ze zijn Super!

  • Beantwoorden Hilda 29 oktober 2016

    Kan ik ook zelfrijzend bakmeel Gebruiken? Wat is het Verschil?

    • Beantwoorden Rutger 31 oktober 2016

      Bij zelfrijzend bakmeel is er al bakpoeder door de bloem gemengd. Ik gebruik het zelf liever niet omdat je dan altijd vast zit aan dezelfde verhouding bloem en bakpoeder. Ik kies er daarom voor om mijn bloem en bakpoeder zelf te mengen, zo kan ik er per recept meer of minder bakpoeder doorheen mengen. Net wat voor dat recept het beste werkt. Voor deze minitulbandjes kan je de bloem en het bakpoeder vervangen door zelfrijzend bakmeel.

  • Beantwoorden Angela 1 maart 2018

    Moet het recept verdubbeld worden voor een gewoon tulband formaat??

    Groetjes

    • Beantwoorden Rutger 4 maart 2018

      Dat zou ik doen ja! En de baktijd wordt dan 60-75 minuten op 165 graden.

    Laat een reactie achter