Volg Rutger Bakt:

Recept: Chocolade moelleux met hazelnootpraline

15 juni 2016 | Desserts, Feestdagen, Kerst, Recepten | 15 reacties

chocolademoelleux met hazelnootpraline

 

Dit is één van de lekkerste desserts die ik sinds tijden gebakken heb! Door de hazelnootpraline die in het beslag gaat is het alsof je één grote bonbon eet. Echt heel lekker! De chocolade moelleux wordt ook wel een lavacakeje genoemd. Als je er van begint te eten weet je ook gelijk waarom; de warme vloeibare vulling stroomt als lava uit het cakeje. Die vloeibare kern van de moelleux ontstaat doordat de buitenkant sneller gaar wordt dan de binnenkant. Ik gebruik het liefst bakringen van metaal voor, die geleiden de warmte beter en sneller dan vormpjes van aardewerk. Als je metalen ringen gebruikt, kun je met een spatel de moelleux met ring en al op een bord zetten voordat je de ring verwijdert.

 

Ingrediënten

Voor de moelleux

Verder nodig

 

Bereiding: Chocolade moelleux met praline

Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer dit door tot de chocolade gesmolten is. Klop in een kom de eieren, de eidooiers, de hazelnootpraline en het zout licht op. Spatel de bloem erdoor en meng als laatste het chocolademengsel erdoorheen. Laat het beslag minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 210 °C. Vet 4 bakringen in met boter en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de ringen voor 2/3 met het beslag en bak de moelleux 10 tot 14 minuten, tot de bovenkant net gestold is.

Laat de moelleux uit de oven 2 minuten rusten en stort ze vervolgens op een bordje. Serveer ze warm, het liefst met een bolletje vanille-ijs erbij.

Dit bericht is gesponsord door Bouwhuis.com

 

chocolademoelleux met hazelnootpraline

Foto’s: Erik Spronk

 

 

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

15 reacties

  • Beantwoorden Lianne 15 juni 2016

    Ziet er heerlijk uit zeg! Wil ik altijd nog een keertje proberen. 🙂

    • Beantwoorden Rutger 17 juni 2016

      Zeker doen! Het is super lekker!

  • Beantwoorden Joke Sophia 15 juni 2016

    Rutger dank voor alle overheerlijke recepten en alle moeite die jij je geeft zodat wij ook thuis je gerechten na kunnen maken, omdat je het zo duidelijk en eenvoudig uitlegt! Met een harteljjke groet, Joke Sophia

    • Beantwoorden Rutger 17 juni 2016

      Heel graag gedaan! Wat leuk om te horen!

  • Beantwoorden Anastasia 14 december 2016

    Hallo Rutger,
    Wat is callebaut hazelnoot praline? is dat een pasta?
    Kan je ook wat anders er voor in de plaats gebruiken.

    • Beantwoorden Rutger 15 december 2016

      Hoi! Als je erop klikt kom je bij het product. Bij dit recept heb ik geen alternatieven voor de pasta.

      • Beantwoorden Anastasia 16 december 2016

        Hallo Rutger, ja ik heb het gelezen maar ze hebben alleen potten per kilo dat is wel een beetje veel, jammer het lijk mij wel een lekker recept.

        • Beantwoorden Rutger 16 december 2016

          Dat klopt ja, maar ze zijn inderdaad echt de moeite waard~!

  • Beantwoorden Anastasia 23 december 2016

    Hallo Rutger kan ik ook de hazelnootpralinépasta van het recept van jou hierin gebruiken?

    • Beantwoorden Rutger 23 december 2016

      Dat kan prima!

      • Beantwoorden Anastasia 24 december 2016

        dank je wel dan ga ik dat eerst proberen. Fijne Kerstdagen!

  • Beantwoorden Marieke 24 december 2016

    Hoi Rutger,
    Hoeveel gram suiker gebruik je in dit recept? In de beschrijving heb je het er wel over (om toe te voegen) maar in je ingrediëntenlijstje staat het er niet bij.
    Ook 75 gram, net als in de andere lavacake-recepten?

    • Beantwoorden Rutger 25 december 2016

      Hoi! Excuus! Dat was een foutje in de bereiding. In de praline zit al genoeg suiker, dus je hoeft geen extra suiker toe te voegen.

  • Beantwoorden Merel 15 oktober 2017

    Rutger, kan ik hiervoor ook een muffinvorm voor gebruiken?

    • Beantwoorden Rutger 16 oktober 2017

      Het kan, maar ze zijn er wel heel lastig uit te krijgen.

    Laat een reactie achter