Volg Rutger Bakt:

Recept: Bonbons met pralinévulling

26 november 2016 | Friandises, Recepten | 6 reacties

Bonbons met praliné

 

Eerder deze week plaatste ik het recept voor zelfgemaakte pralinépasta. Het is perfect om cadeau te geven (of te krijgen), maar het is misschien nog wel leuker om er deze bonbons van te maken (die je dan vervolgens ook als cadeautje weg kan geven). Door de pralinépasta met gesmolten chocolade te mengen ontstaat er een heerlijke notige chocoladevulling. Na het opstijven snijd je er blokjes van en die haal je door de getempereerde chocolade. Deze feestdagen geniet je dus van heerlijke zelfgemaakte bonbons!

 

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 400 gr pralinépasta, op kamertemperatuur
  • 200 gr pure chocolade, gesmolten

Verder nodig

 

Bonbons met praliné

 

Bereiding: Bonbons met pralinévulling

Bekleed de binnenkant van een vierkante vorm van 20 centimeter met plasticfolie. Meng de pralinépasta met de gesmolten chocolade en schep dit mengsel vervolgens in de vorm. Dek de vulling af met een laag plasticfolie en druk daarmee de vulling goed en vlak aan. Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Haal de chocolade-pralinémassa voorzichtig uit de vorm en snijd het in kleine rechthoekjes. Haal de blokjes met behulp van een (bonbon)vork door de getempereerde pure chocolade en laat de bonbons op een stuk bakpapier stollen.

 

Foto’s: Erik Spronk
Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

6 reacties

  • Beantwoorden Joop 27 november 2016

    Oh ik ben gek op bonbons, deze moet ik echt een keer gaan maken!

  • Beantwoorden Johanna 8 december 2016

    Hoe en hoelang bewaar ik de bonbons?
    En dank voor al je fijne recepten die altijd kloppen!

    • Beantwoorden Rutger 9 december 2016

      Je kan ze op kamertemperatuur zeker twee weken bewaren. Ook kan je ze heel goed luchtdicht verpakt invriezen.

  • Beantwoorden Riet Muermans 21 september 2018

    Het bereiden van de bonbons met karamel en vanille, is dit te realiseren binnen 2 uur??

  • Beantwoorden Muermans, Riet 21 september 2018

    Voor het recept van bonbons met karamel krijg ik 2 uur???

    • Beantwoorden Rutger 24 september 2018

      Dat wordt wel krap, met afkoelen en stollen van de vulling en chocolade.

    Laat een reactie achter