Volg Rutger Bakt:

Recept: Aardbeiencoupe

30 augustus 2016 | Desserts, IJs, Recepten | 3 reacties

aardbeiencoupe

 

Tijdens onze vakantie vorig jaar sloten wij de dag regelmatig af in een Italiaanse ijssalon een paar dorpjes verderop. Daar hadden ze de lekkerste aardbeiencoupe ooit. Misschien lag het ook aan de zomerse sfeer en het vakantiegevoel, maar die coupe was echt geweldig lekker. Daarop geïnspireerd ben ik zelf aan de slag gegaan en eigenlijk is het recept te simpel voor woorden (maar zo lekker!). Ik maak hem graag met mijn zelfgemaakte aardbeiensiroop, maar in plaats daarvan kan je ook een aardbeiencoulis maken.

 

Ingrediënten (voor vier coupes)

Voor de aardbeiencoupe

Voor de aardbeiencoulis

  • 150 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
  • ¼ citroen, sap
  • 40 gr poedersuiker

 

Bereiding: Aardbeiencoupe

Doe voor de coulis alle ingrediënten in een blender en mix deze tot puree. Giet het mengsel door een fijne zeef en bewaar de coulis in de koelkast tot gebruik.

Vul coupes of schaaltjes met bolletjes vanille-ijs. Verdeel de verse aardbeien over de schaaltjes en garneer het ijs met de slagroom. Schenk tot slot wat van de aardbeiensiroop of –coulis over het ijs!

Foto: Erik Spronk
Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

3 reacties

  • Beantwoorden Jonna@Burgertrutjes 30 augustus 2016

    Simpel maar onwijs lekker! Met aardbeien van de boer, en ambachtelijk ijs van de ijswinkel. Jammie!

    • Beantwoorden Rutger 30 augustus 2016

      Ja inderdaad! Soms kan simpel zo lekker zijn!

  • Beantwoorden Je@net 31 augustus 2016

    Nog een paar dagen mooi weer….lekker van genieten.
    En dat gaat zeker lukken met zo’n heerlijke ijscoupe!

  • Laat een reactie achter