Volg Rutger Bakt:

Quiche met gegrilde groenten – recept

6 juni 2018 | Hartig, Recepten | 1 reactie

Quiche met gegrilde groenten – recept

 

Dit recept voor quiche met gegrilde groenten komt uit Het hartige bakboek. Het is één van mijn favoriete recepten uit het boek, mede omdat het behalve superlekker ook nog eens redelijk verantwoord is om te eten. Vaak maak ik extra veel gegrilde groenten, zodat ik een gedeelte ook kan gebruiken in een salade of bij een pasta.

 

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 2-3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
  • 4 eieren
  • 200 gr crème fraiche
  • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout

Verder nodig

 

Bereiding: Quiche met gegrilde groenten

Verwarm voor de vulling de oven voor op 220 ⁰C. Hak de knoflook fijn. Maak de groenten schoon en snijd deze in niet te kleine stukken. Doe de knoflook en groenten in een braadslee en meng de olijfolie en Provençaalse kruiden erdoor. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Bak de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze tussendoor een paar keer om. Laat de gegrilde groenten vervolgens afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ronde quichevorm met een doorsnede van 28 centimeter in met boter. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap die groot genoeg is om de vorm en de zijkanten te bedekken. Leg het deeg in de vorm en laat het aan de zijkanten over de vorm hangen. Prik de bodem meerdere malen in met een vork, om te voorkomen dat het deeg tijdens het bakken bol gaat staan. Verkreukel een stuk bakpapier, leg dit op het deeg en verdeel daar de blindbakvulling over. Bak het deeg 15 minuten, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en snijd de overhangende zijkanten van het deeg recht af. Bak de bodem nog 5-15 minuten, tot deze goudbruin is. Laat de quichebodem afkoelen in de vorm. Kijk hier voor een stap-voor-stap uitleg over blindbakken.

Laat de oven op 180 °C staan. Verdeel de gegrilde groenten over de vorm. Klop de crème fraiche met de eieren door elkaar. Meng de Parmezaanse kaas erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de groenten en bak de quiche 40-50 minuten. Serveer de quiche met gegrilde groenten (lauw)warm of afgekoeld.

Nieuwsgierig geworden naar Het hartige bakboek? Kijk hier voor meer informatie!

 

Foto: Harold Pereira

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

1 reactie

  • Beantwoorden Bastiaantje 6 juni 2018

    Dankjewel voor de altijd leuke en lekkere recepten, ik ben altijd weer blij als er een recept bij is wat ik wil en kan uitproberen.
    Ook al ben ik alleen het is fijn om in de keuken bezig te zijn.
    Nogmaals bedankt voor alle mails waar ik altijd weer blij mee bent

  • Laat een reactie achter