Volg Rutger Bakt:

Profiteroles met ijs en chocoladesaus

20 december 2017 | Desserts, Feestdagen, Kerst, Recepten | 1 reactie

Profiteroles met ijs en chocoladesaus

 

Profiteroles zijn eigenlijk gewoon soesjes, maar doordat ze overgoten zijn met chocoladesaus mogen ze ook gelijk wat chiquer heten. Ik ben echt fan van deze ijssoesjes. Ze zijn super lekker, goed voor te bereiden en ze zien er waanzinnig uit als dessert. Met de vulling van de soesjes kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld zelf vanille-ijs of cheesecake-ijs of gebruik je favoriete gekochte ijs als vulling. Je kunt de profiteroles per persoon op een bordje serveren of met z’n allen op een hele grote schaal. Dat laatste is extra leuk omdat iedereen dan de smaken kan pakken die ze het lekkerste vinden. De hoeveelheden van de ingrediënten hangen af van hoeveel profiteroles je wilt maken en hoe groot je ze maakt.

 

Ingrediënten

 

Bereiding

Dit is bijna geen recept te noemen, zo makkelijk is het. Knip of snijd de soesjes open en vul ze met een bolletje ijs. Doe de bovenkant er weer op en giet er rijkelijk chocoladesaus over!

Om de ijsbolletje nog mooier te houden, en het serveren makkelijker te maken, kun je ze eerder op de dag al vormen. Haal daarvoor het ijs een kwartier van tevoren uit de vriezer. Schep bolletjes van het ijs en leg deze op een met bakpapier bekleed plaatje (of bord). Zet deze tot gebruik in de vriezer. Zo zijn de bolletjes goed koud en makkelijk te verwerken.

 

Foto: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

1 reactie

  • Beantwoorden Fairytale Flavors 20 december 2017

    Hallo Rutger,

    mijn oma maakte vroeger ook graag profiterolles, ik ben blij dat ik door jouw tips er ook kan maken! 🙂

    Liefs,
    Maaike van Fairytale Flavors

  • Laat een reactie achter