Volg Rutger Bakt:

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

20 september 2018 | Hartig, Recepten | 6 reacties

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

 

Één van mijn favoriete makkelijke maaltijden is een hartige plaattaart. Ze zijn heel eenvoudig om te maken en iedereen wordt er altijd blij van! Het leuke is dat je met de toppingen volop kunt variëren, zo is er altijd weer iets nieuws te ontdekken en te proeven! Met een simpele groene (kruiden)salade erbij heb je een geweldige maaltijd!

Voor deze plaattaart heb ik gebruik gemaakt van de zoete aardappelblokjes van Aviko. Deze vind je op de diepvriesafdeling van de supermarkt en zijn kant en klaar om te gebruiken. Naast dat ze heel lekker zijn om zo te bakken – in de oven, koekenpan of frituur – zijn ze ook perfect te gebruiken voor deze plaattaart. De blokjes zoete aardappel bakken heerlijk krokant, dat samen met de geitenkaas en paprika een heerlijke topping van deze hartige taart vormt.

 

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

 

In plaats van een rol koelvers bladerdeeg kun je ook ½ recept zelfgemaakt bladerdeeg gebruiken. Het recept voor zelfgemaakt bladerdeeg vind je hier. Rol het bladerdeeg in dat geval uit op een licht bebloemd werkblad tot een rechthoek ter grootte van de bakplaat.

 

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

 

Ingrediënten

Voor de bladerdeeg plaattaart met zoete aardappel

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 100 gr crème fraîche
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes
  • 300 gr Aviko zoete aardappelblokjes
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 5-10 takjes verse tijm
  • peper

Verder nodig

  • 40 gr walnoten, grof gehakt
  • handje rucola

 

Bereiding: Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

Verwarm de oven voor op 220 ⁰C.

Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit op de bakplaat en prik het in het midden meerdere malen in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg met de crème fraîche, maar houd daarbij de randen van het deeg vrij. Leg de reepjes rode paprika op de crème fraîche en verdeel daar de zoete aardappel blokjes overheen. Verkruimel de geitenkaas over de zoete aardappelblokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi deze over de plaattaart. Breng alles tot slot op smaak met wat versgemalen peper.

Bak de bladerdeeg plaattaart met zoete aardappel in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart (lauw)warm. Bestrooi de plaattaart voor het serveren met de grof gehakte walnoten en de rucola.

 

plaattaart zoete aardappel

 

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Aviko

 

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

6 reacties

  • Beantwoorden Marja 20 september 2018

    Hoi Rutger,
    Kan ik ook een andere kaas gebruiken ipv geitenkaas? Ik hou nl niet van geiten- en schapenkaas.
    Verder lijkt de hartige plaattaart heerlijk en makkelijk voor een doordeweekse avond als je geen tijd/zin hebt om te koken! Ik wil hem dan ook graag uitproberen, alleen heb ik een kaasprobleem.
    Alvast bedankt voor het meedenken en tot een volgende keer.
    Een hartelijke groet,
    Marja

    • Beantwoorden Rutger 24 september 2018

      Hoi! Dat kan zeker. Je kun t ook een belegen kaas of brie gebruiken, dat is ook heel lekker!

      • Beantwoorden Marja 24 september 2018

        Hoi Rutger,
        Bedankt voor je antwoord. Ik vind Brie heerlijk dus dat wordt op zeker dan mijn vervanging!
        Wat een fijne vervanging zeg, ben er blij mee en nu gaat het zeker snel gemaakt worden!
        Nogmaals heel erg bedankt en tot de volgende keer.
        Hartelijke groetjes,
        Marja

  • Beantwoorden Dorieke 10 oktober 2018

    Super lekkere plaattaart! Was binnen no-time op.

  • Laat een reactie achter