Volg Rutger Bakt:

Philadelphia paas-cheesecake met sinaasappel

20 maart 2018 | Feestdagen, Pasen, Taart & gebak | 19 reacties

Philadelphia paas-cheesecake met sinaasappel

 

Speciaal voor Pasen heb ik met Pauline van Uit Paulines keuken deze Philadelphia paas-cheesecake gemaakt. Het is een no-bake cheesecake, dus je hebt geen oven nodig om hem te maken. Voor de bodem hebben we Amsterdamse koggetjes gebruikt. De stukjes karamel in die koekjes geven een extra lekkere smaak aan de bodem van deze taart. Samen met de romige en frisse Philadelphia-sinaasappelvulling en het verse fruit bovenop maakt dat deze taart superlekker!


 

Samen met iemand bakken vind ik altijd extra leuk. Het is gezellig, je leert van elkaar en je kunt gelijk samen van het resultaat genieten. Van Pauline leerde ik een handige manier om de granaatappel schoon te maken; in een kom met water, zodat de pitjes niet alle kanten opvliegen. Sinds Pauline moeder is van Merlijn zijn de momenten die ze rustig in de keuken kan doorbrengen iets schaarser. Deze Philadelphia cheesecake is voor haar ideaal, je kunt hem namelijk heel goed de avond of een dag van tevoren maken. Zo kan hij ’s nachts opstijven en kun je er de volgende dag met de hele familie van genieten! Deze paastaart is perfect als spektakelstuk tijdens de Paasbrunch. Ik weet zeker dat je daar hele veel mensen blij mee gaat maken! Vrolijk Pasen!

 

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 175 gr Amsterdamse koggetjes
  • 50 gr boter, gesmolten

Voor het cheesecakemengsel

  • 5 blaadjes gelatine (=8,3 gr)
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 400 gr Philadelphia naturel
  • 150 gr Griekse yoghurt

Voor de topping

  • 2-3 handsinaasappels
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • pure chocolade paaseitjes

Verder nodig

  • bakspray of neutrale olie

 

cheesecake

 

Bereiding: Philadelphia paas-cheesecake met sinaasappel

Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de randen in met bakspray of wat neutrale olie.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat gemakkelijk met de onderkant van een glas.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe de rasp en het sap van de sinaasappel in een steelpannetje en zet deze nog even opzij. Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop deze stijf. Voeg de Philadelphia toe en klop deze erdoor. Mix tot slot de Griekse yoghurt door het mengsel. Verwarm het sinaasappelsap met de rasp, maar laat het niet koken. Haal het pannetje van het vuur en los de uitgeknepen geweekte gelatine erin op. Spatel dit door het cheesecakemengsel en doe het vervolgens in de vorm. Strijk de bovenkant glad en zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast.

Snijd voor de topping de sinaasappel tussen de vliezen uit en leg deze op de Philadelphia cheesecake. Strooi daar de granaatappelpitjes over en decoreer de taart tot slot met de chocolade paaseitjes.

Ga jij deze Philadelphia cheesecake bakken? Deel dan je resultaat met #Mijnphiladelphiacheesecake

 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philadelphia

 

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

19 reacties

  • Beantwoorden Tally 20 maart 2018

    Taart lijkt me heerljk Rutger! Zou het lekker zijn om een gedeelte van het sinaasappelsap te vervangen door Grand Marnier? Zo ja, in welke verhouding?

    • Beantwoorden Rutger 26 maart 2018

      Dat is heerlijk! Ik zou 1-2 el van het sap vervangen door de likeur.

  • Beantwoorden Mia 20 maart 2018

    Rutger, waar koop ik amsterdamse koggetjes, als je in Rotterdam woont. Kan je mij een vervangend koekje noemen, i.v.m. de caramel. Dank je wel

    • Beantwoorden Rutger 26 maart 2018

      Bij de meeste supermarkten verkopen ze koggetjes. En anders zou je ook kletsmajoors of nougatinekoekjes kunnen gebruiken.

  • Beantwoorden Wilma 20 maart 2018

    Die ga ik zeker uitproberen 🙂
    O ja, ik ben ook wel benieuwd waar je die Amsterdamse koggetjes koopt!!

    • Beantwoorden Rutger 26 maart 2018

      Bij de meeste supermarkten verkopen ze koggetjes. En anders zou je ook kletsmajoors of nougatinekoekjes kunnen gebruiken.

  • Beantwoorden Yvonne van Sijl 20 maart 2018

    Hoi Rutger, ik heb even een andere vraag maar ik weet niet waar ik deze anders dan hier kan plaatsen.
    Ik ga zo je worteltjestaart maken maar daar staat 5 tl bakpoeder. Is dat niet veel te veel?
    Ik hoor t graag van je. Groetjes Yvonne

    • Beantwoorden Rutger 26 maart 2018

      Hoi Yvonne. Dat is meer dan in een normale cake inderdaad, maar door de wortel is het beslag ook zwaarder, waardoor het ook meer bakpoeder nodig heeft om goed te kunnen rijzen. Het klopt dus zeker wel!

  • Beantwoorden joke 20 maart 2018

    ja waar koop ik Amsterdamse koggetjes

    • Beantwoorden Rutger 26 maart 2018

      Bij de meeste supermarkten verkopen ze koggetjes. En anders zou je ook kletsmajoors of nougatinekoekjes kunnen gebruiken.

  • Beantwoorden Jasmine 20 maart 2018

    Lijkt me echt lekker dat zure-zoete en dan ook nog bitter en creamy. Ziet er ook goed uit!

  • Beantwoorden Emmy 20 maart 2018

    Amsterdamse Koggetjes koop je bij de Hema en ik dacht ook bij de AH.
    Ziet er super lekker uit, ga hem zeker maken!

  • Beantwoorden Marja 20 maart 2018

    Hoi Rutger,
    Zou je die Amsterdamse Koggetjes overal bij de AH kunnen kopen? Ik woon in een dorp en heb daar zo mijn twijfels over namelijk. Wat zou ik eventueel ipv deze Koggetjes kunnen gebruiken waar ook karamel in zit? Ik vind die karamel best belangrijk in dit recept. En dat komt natuurlijk ook omdat ik helemaal gek ben van karamel. Zou ik anders roomboterkoekjes met wat zachte karamels erdoor kunnen gebruiken, of werkt dat niet? Alvast heel erg bedankt voor je antwoord.
    Met een hartelijke groet,
    Marja

    • Beantwoorden Rutger 26 maart 2018

      Bij de meeste supermarkten verkopen ze koggetjes. En anders zou je ook kletsmajoors of nougatinekoekjes kunnen gebruiken.

  • Beantwoorden Moon 25 maart 2018

    Gisteren gemaakt vandaag gegeten…
    Best lekker maar no baked-cheesecake mag eigenlijk geen cheesecake heten smaakt meer naar kwarktaart
    Niet te vergelijkenis mijn mening

    • Beantwoorden Rutger 26 maart 2018

      Hoi! Een no-bake cheesecake is inderdaad heel anders qua textuur en smaak dan een gebakken cheesecake, daar heb je helemaal gelijk in! Maar ik vind het een aangename afwisseling op de gebakken cheesecakes, en aangezien de vulling grotendeels uit roomkaas bestaat mag het van mij wel een cheesecake heten.

  • Beantwoorden Bert 26 maart 2018

    Hoi Rutger,
    Ik heb deze taart het afgelopen weekend gemaakt. Een toppertje hoor ?. Lekker fris met die sinaasappel. Ik heb de koffertjes vervangen door bastogne-koek. Smaakte ook lekker.
    Ik doe het recept wel door de helft. Dan is het taartje net groot genoeg voor ons tweeen. En het doet niets van de smaak af.
    Ga vooral door met dit soort recepten.
    Groetjes

  • Beantwoorden Marie 2 april 2018

    Hoi Rutger
    De Paastaart met sinaasappel was heerlijk.
    Alleen jammer dat hij bij mij niet stevig was.
    Hij liep helemaal uit.
    Groetjes

    • Beantwoorden Rutger 13 april 2018

      Hoi! Dat is heel gek. Had je de gelatine goed geweekt, uitgeknepen en opgelost in het sap?

    Laat een reactie achter