Volg Rutger Bakt:

Philadelphia cheesecake met compote in potjes

26 maart 2018 | Recepten, Taart & gebak | 1 reactie

Philadelphia cheesecake met compote in potjes

 

Deze Philaldelphia cheesecake in potjes is heel makkelijk om te maken en bij iedereen geliefd. De frisse compote van rood fruit zorgt voor een mooi contrast met de volle en romige Philadelphiavulling. Samen met Hans Spitsbaard ben ik aan de bak gegaan voor dit lekkere recept. Bakken is iets waar we allebei heel erg van genieten en het leukste is misschien wel dat we er heel veel mensen blij mee kunnen maken. Het recept hebben we samen bedacht; het moest onwijs lekker zijn, maar vooral niet te moeilijk. Dat is gelukt, deze Philaldelphia cheesecakejes waren binnen no-time opgegeten door de crew die tijdens het filmen aanwezig was. Het is leuk om samen met Hans over bakken te praten en brainstormen. Natuurlijk kun je dit recept ook in glaasjes of bakjes maken, maar in deze potjes zijn ze ideaal om mee te nemen.

 

Voor de bodem hebben wij zelf kruimels gebakken, maar je kunt natuurlijk ook je favoriete koekjes verkruimelen en gebruiken. In plaats van de compote van rood fruit kun je de  Philadelphia cheesecake ook met bijvoorbeeld vers fruit of gezouten karamel garneren. Wat je er ook op doet; ik weet zeker dat iedereen er van gaat genieten!

Waar neem jij deze Philadelphia cheesecakejes mee naar toe? Naar een etentje bij vrienden? Als dessert tijdens een picknick? Of gewoon om je collega’s extra blij te maken op maandag morgen? Deel jouw genietmoment met #MijnPhiladelphiaCheesecake

 

Ingrediënten

Voor de kruimels

  • 30 gr boter
  • 30 gr witte basterdsuiker
  • ¼ citroen, rasp
  • 30 gr bloem
  • 30 gr amandelmeel

Voor het cheesecakemengsel

  • 150 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • 200 gr Philadelphia naturel
  • 1 tl vanille-extract

Voor de compote

  • 250 gr (diepvries)zomerfruit
  • 2-3 el suiker
  • ½ citroen, sap
  • 1 ½ tl maïzena
  • 2 el water

 

cheesecake hans rutger

 

Bereiding: Philadelphia cheesecake met compote in potjes

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de boter met de basterdsuiker en de citroenrasp. Voeg de bloem en het amandelmeel toe en meng het tussen je vingertoppen tot kruimels. Verspreid de kruimels over de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Laat de kruimels afkoelen en verdeel ze vervolgens over 4 potjes/glaasjes.

Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop deze stijf. Voeg de Philadelphia en het vanille-extract toe en klop deze er kort door. Verdeel het cheesecakemengsel over de potjes/glaasjes en zet deze tot gebruik in de koelkast.

Doe het rode fruit met de suiker en het citroensap in een pannetje en breng dit al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat het zo’n 5 minuten zachtjes koken. Meng de maïzena met het water en giet dit al roerend bij de compote. Breng de compote al roerend nog kort aan de kook en haal hem dan van het vuur. Laat de compote afkoelen en schep deze voor het serveren op de Philadelphia cheesecake.

Ga jij deze Philadelphia cheesecake bakken? Deel dan je resultaat met #Mijnphiladelphiacheesecake

 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philadelphia

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

1 reactie

  • Beantwoorden Isabelle 28 maart 2018

    Heel lekker recept weer! Dank Rutger en Hans!

  • Laat een reactie achter