Volg Rutger Bakt:

Mini taartjes met witte chocolade en frambozen

27 mei 2018 | Friandises, Recepten | 9 reacties

Mini taartjes frambozen witte chocolade

 

Van deze kleine taartjes met witte chocolade ganache en frambozen word je heel erg gelukkig! Knapperig koekdeeg, een romige rijke vulling en frisse frambozen… wat wil je nog meer?! De taartbodempjes bak je heel makkelijk in een cupcakevorm. Eerder maakte ik er al deze mini-citroentaartjes mee.

 

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 90 gram bloem
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 20 gr amandelmeel
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • ½ ei, losgeklopt
  • snuf zout

Voor de witte chocolade ganache

  • 90 ml slagroom
  • 1 el honing
  • 1/4 vanillestokje, merg
  • 200 gr witte chocolade, grof gehakt
  • 20 gr boter

Verder nodig

  • boter, om in te vetten
  • verse frambozen, om te garneren
  • geschaafde witte chocolade (maak je door met een kaasschaaf over een reep witte chocolade te gaan)

 

Bereiding: Mini taartjes met frambozen en witte chocolade

Meng de ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed hier een deeg van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cupcakevorm in met wat boter. Kneed het deeg nog kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3-4 millimeter. Steek of snijd er rondjes uit die net wat groter zijn dan de bodem van de cupcakevormpjes, zodat er een opstaand randje ontstaat. Leg de deegplakjes in de vorm en prik de bodem 2 keer in met een vork. Zet de vorm nog 15 minuten in de koelkast, zodat het deeg weer wat steviger wordt. Bak de taartbodempjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Haal ze direct na het bakken uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Doe voor de ganache de slagroom, honing en het vanillemerg in een steelpannetje en verwarm deze tot zo’n 60 °C. Smelt intussen de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Giet het roommengsel bij de gesmolten chocolade en meng deze met behulp van een staafmixer. Voeg de boter toe en mix deze er nog kort door. Dek de ganache af met plasticfolie en laat deze op kamertemperatuur opstijven.

Verdeel de ganache over de taartbodempjes. Garneer de taartjes met frambozen en het witte chocolade schaafsel.

 

Foto: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel is vanaf nu verkrijgbaar! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Bestel Koekjesbijbel hier!

Bekijk ook:

9 reacties

  • Beantwoorden Manda 27 mei 2018

    Hoe maak je dat mooie randje

    • Beantwoorden Marja 28 mei 2018

      Hoi, dat randje krijg je als je ze uitsteekt met een ronde vorm uit een doosje met verschillende maten. Allemaal hebben ze zo’n randje. Je hebt ook gladde uitstekend in een doosje of ovalen, vierkant…te veel om op te noemen. Te koop bij een winkel met bak- en kookgerei of bij een webshop b.v. Bouwhuis. Daar hebben ze echt van alles en de andere dag in huis!
      Veel suc6 en nog een fijne dag.
      Een hartelijke groet,
      Marja

    • Beantwoorden Rutger 3 juni 2018

      Door het deeg met een gekartelde uitsteker uit te steken.

  • Beantwoorden jacob 29 mei 2018

    hoeveel taartjes haal je uit dit recept

    groetjes Jacob

  • Beantwoorden Van leur 11 juni 2018

    Kun je de slagroom ook vervangen voor iets anders?
    Het lijkt me namelijk erg lekker maar lust geen slagroom

    • Beantwoorden Rutger 20 juni 2018

      Je proeft de slagroom niet als slagroom in dit recept. Maar je kunt ook sojaroom gebruiken.

  • Beantwoorden Els 14 juni 2018

    Kun je de bodempjes in iets grotere tartelette vormpjes maken en kun je ze 1 dag van te voren bakken en de volgende dag vullen?

  • Laat een reactie achter