Volg Rutger Bakt:

Mini Philadelphia cheesecakejes met karamel en pecannoten

9 maart 2018 | Desserts, Recepten, Taart & gebak | 13 reacties

Mini Philadelphia cheesecakejes met karamel en pecannoten

 

Van dit recept wordt je heel gelukkig! Deze schattige mini Philadelphia cheesecakejes met karamel en pecannoten zijn namelijk onweerstaanbaar lekker! Samen met Francesca van Francesca kookt ben ik de keuken ingedoken om deze lekkere Philadelphia cheesecakejes uit de oven te toveren. Het leuke is dat Francesca en ik al een tijd een karameldate hadden staan. We zouden samen nog steeds een keer karamel maken, omdat het bij Francesca niet altijd goed ging. Na onze baksessie is daar gelukkig verandering in gekomen. Een paar dagen na de opname van dit filmpje kreeg ik al een appje met daarin een foto van haar zelfgemaakt karamel. Heerlijk! Check hier een stap-voor-stap-uitleg karamel maken.

 

 

Het leuke van deze mini Philadelphia cheesecakjes is dat je ze met heel veel verschillende toppings kunt maken. De romige Philadelphia cheesecake gaat namelijk ook heel goed samen met met vers fruit, compote van rood fruit of gesmolten chocolade. Superleuk om te maken dus en onwijs lekker om samen van te genieten!

 

Ingrediënten

Voor de bodems

  • 125 gr digestives
  • 50 gr boter, gesmolten

Voor het cheesecakemengsel

  • 400 gr Philadelphia naturel
  • 100 gr fijne suiker
  • 2 eieren
  • 100 gr zure room
  • 20 gr maïzena
  • 1 tl vanille-extract

Voor de topping

  • 35 ml water
  • 125 gr suiker
  • 100 ml slagroom
  • 40 gr boter
  • 125 gr geroosterde pecannoten
  • zeezoutvlokken, optioneel

 

Mini Philadelphia cheesecakejes met karamel en pecannoten

 

Bereiding: Mini Philadelphia cheesecakejes met karamel en pecannoten

Verwarm de oven voor op 130 °C en doe papieren bakvormpjes in de holtes van een cupcakevorm.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel het mengsel gelijkmatig over de 12 vormpjes. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat makkelijk met een glaasje dat in de vormpjes past.

Meng de Philadelphia naturel kort met de fijne suiker. Voeg vervolgens de eieren, zure room, maïzena en het vanille-extract toe en meng alles door tot een glad mengsel. Verdeel het cheesecakemengsel over de vormpjes. Dit gaat gemakkelijk door een ijslepel te gebruiken. Bak de mini-cheesecakejes 25-35 minuten. De bovenkant mag nog iets wiebelen als ze uit de oven komen. Laat ze in de vorm afkoelen op kamertemperatuur en zet de vorm vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Doe voor de karameltopping het water en de suiker in een pan en laat deze tot goudbruin karamelliseren. Voeg als de karamel goudbruin is de room toe en roer goed door elkaar. Let op, dit gaat spetteren! De karamel kan gaan klonteren. Dit is geen probleem, blijf alles rustig doorroeren tot het een gladde saus is. Haal de saus van het vuur, voeg de boter toe en roer nog even goed door. Laat de karamel afkoelen tot lauwwarm.

Verwijder de papiertjes van de Philadelphia cheesecakejes. Leg op ieder cheesecakeje wat pecannoten en druip daar wat lauwwarme karamel over. Als de karamel te stevig is geworden kun je hem nog kort verwarmen. Als je het lekker vindt kun je nog wat zeezoutvlokken over de karamel strooien.

Ga jij deze Philadelphia cheesecake bakken? Deel dan je resultaat met #Mijnphiladelphiacheesecake

 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philadelphia

 

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel komt binnenkort uit! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Reserveer hem hier!

Bekijk ook:

13 reacties

  • Beantwoorden Marjolein 10 maart 2018

    Heel lekker weer Rutger! Ik ga ze vanmiddag gelijk bakken!

  • Beantwoorden Cindy Dirickx 10 maart 2018

    Deze ga ik zeker proberen, ze zien er zo lekker uit! Hoeveel stuks haal je ongeveer uit dit recept?

  • Beantwoorden Irma 14 maart 2018

    Lijkt mij heerlijk, ga ze voor het weekend maken. Maar die maïzena kan ik die vervangen, bijv door klopvast of iets anders.

    • Beantwoorden Rutger 19 maart 2018

      Je kunt gewoon bloem gebruiken in plaats van maizena.

  • Beantwoorden Monique 14 maart 2018

    Dien je de room niet warm te maken, voordat je hem aan de karamel toevoegt?

    • Beantwoorden Rutger 19 maart 2018

      Het kan, dan spettert het iets minder, maar zo gaat het ook prima.

  • Beantwoorden Petra 18 maart 2018

    Wil ze maken voor de verjaardag van mijn dochter! Zijn deze een dag van tevoren te maken of beter op de dag zelf?

    • Beantwoorden Rutger 19 maart 2018

      Een dag van tevoren kan heel goed! Ze moeten toch opstijven, dat kan dan mooi ’s nachts.

  • Beantwoorden Rian 19 maart 2018

    Ik zou deze cheesecake graag in een grote vorm maken. Hoe lang moet hij dan in de oven?

  • Beantwoorden Mieke 22 maart 2018

    Dankjewel voor het delen van dit recept. Thnx ook voor je recept van karamelkoekjes, en je fijne uitleg over karamel maken die ik net elders op je site gelezen heb. Ik ga er eens mee aan de slag.

  • Beantwoorden Marieke 26 maart 2018

    Na twee zwaar mislukte grote cheesecakes uit de oven in het verleden, was dit toch een no-go. Maar met het bescheiden formaat van de cupcakes toch maar een poging gedaan voor een halve portie geinspireerd door een ander recept van je met gesmolten witte chocolade er doorheen en frambozen erop 😉 . Ik blij, thuisfront helemaal blij, en cheesecake is niet langer een no-go. Dus dank je voor het recept (en fijn dat het in een kleinere hoeveelheid gemaakt kan worden)!

    • Beantwoorden Rutger 31 maart 2018

      Superleuk om te horen! Geniet er van!

    Laat een reactie achter