Volg Rutger Bakt:

Leuke dingen – juni 2017

7 juni 2017 | Algemeen, Inspiratie | 5 reacties

Regelmatig krijg ik nieuwe en leuke producten opgestuurd om te proeven, te gebruiken of te lezen. In het item Leuke dingen zal ik deze met jullie delen, zodat jullie altijd op de hoogte zijn van al het verse baknieuws!

 

 

Limoncello

Van Villa Massa ontving ik deze maand een fles limoncello. Dit merk had ik al vaker voorbij zien komen, maar nog nooit geproefd. Leuk weetje, per liter van deze Italiaanse likeur wordt er minimaal 250 gram citroen uit Sorrento (sap en schil) gebruikt. En dat proef je! Het is vol van smaak en heerlijk zomers! Met een paar warme zonnige dagen voor de boeg kwam deze limoncello perfect op tijd. Naast dat limoncello puur erg fijn smaakt is hij ook heel geschikt om in recepten te gebruiken (zoals deze aardbeientiramisu of deze mini-tulbandjes met limoncelloglazuur). Op warme dagen bewaar ik de fles het liefst in de vries, dan is hij lekker koel! En een scheutje door de prosecco is ook heel fijn trouwens!

 

 

Chocolades

Dille en Kamille kwam met drie nieuwe smaken chocolade: melkchocolade met gekarameliseerde popcorn & zeezout, witte chocolade met gekarameliseerde amandel & mandarijnzeste en pure chocolade met framboos & rijstwafel. Ik vond het verrassende combinaties, zeker de witte chocolade met mandarijn. De mandarijn in de chocolade is fris en zorgt voor een diepe citrussmaak. Dat vormt een mooi contrast met de witte chocolade. Mijn favoriet van deze drie is de melkchocolade met gekarameliseerde popcorn en zeezout! De combinatie van popcorn en chocolade vind ik heel fijn. En als je daar ook nog karamel en zeezout aan toevoegt…

 

 

Koekjes

Deze koekjes van Farm Brothers zijn er in verschillende smaken: Hazelnut & Cinnamon, Ginger & Lemon en Dark Chocolate & Sea Salt. De koekjes zijn slow-baked en 100 % organic. Ze zijn tarwevrij en worden gemaakt met havermout, spelt en rogge. Ze zijn heerlijk om zo te eten, maar ook perfect om te gebruiken in recepten. Zo heb ik samen met Pauline de citroen-gemberkoekjes al gebruikt in deze cheesecake met blauwe bessen. Binnenkort ga ik de hazelnoot-kaneelkoekjes ook gebruiken in deze glaasjes met cheesecake en appel, lijkt mij ook erg fijn!

 

 

Boeken

Er zijn weer veel leuke boeken verschenen de afgelopen tijd en dit zijn mijn drie favorieten!

Bakken met haver Natascha van der Stelt laat in dit boek zien dat je heel lekker suiker- en tarwevrij kan bakken. Van appeltaart tot kruidkoek en van pannenkoeken tot pizza, je vind ze allemaal in dit boek met haverrecepten.

Pindakaas kookboek Pindakaas staat, hoe kan het ook anders, vol met recepten van en met pindakaas. Van hoe je zelf pindakaas maakt tot baksels met pindakaas en een aantal verrassende gerechten waarin pindakaas wordt gebruikt. Saskia Lelieveld heeft prachtige foto’s gemaakt van de aantrekkelijke recepten, die ervoor zorgen dat je er echt zin in krijgt! Binnenkort ga ik de cookies met pindakaas en bacon bakken, dat is Saskia’s favoriete bakrecept uit het boek.

Menno’s super heroes kookboek In dit kook- en bakboek van Menno de Koning (de winnaar van Heel Holland Bakt 2014) staan superhelden centraal. Niet alleen in de recepten, maar sommige recepten zijn ook van Menno’s superhelden zoals Yvette van Boven of Menno’s moeder. De recepten zijn divers en variëren van Tex Mex tot prachtige dripcakes en een mooi cocktailhoofdstuk als afsluiter. Het boek is heel tof vormgegeven met veel superhelden en details uit comic books. Naast de lekkere recepten is het ook een feest om dit boek te lezen en bekijken!

 

 

 

Planken en olijfolie

Van Bowls & Dishes kreeg ik deze plank uit hun serie Puur Hout met mijn logo erin gebrand. Supertof! Die gaat zeker van pas komen. En daarbij nog twee van hun heerlijke olijfoliën uit Spanje. Perfect voor in zomerse frisse salades of over versgebakken pizza!

 

 

 

 

Vorige post Volgende post
Het hartige bakboek is verkrijgbaar! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

5 reacties

  • Beantwoorden Suus 7 juni 2017

    Wat een lekkere dingen allemaal! Ik ben heel benieuwd naar die chocolades! ga ik zeker proberen!

  • Beantwoorden Arja 7 juni 2017

    Zo, daar zitten pareltjes bij zeg.

  • Beantwoorden Lianne 7 juni 2017

    Oeh, ik ben vooral heel benieuwd naar de Limoncello, het Pindakaasbakboek en ik ga even de snijplanken checken. Misschien doen ze het ook op bestelling?

  • Beantwoorden Marleen 20 juni 2017

    Dit is de enige limoncello die ik ooit heb gedronken, die bevriest in de ijskast…. Die koop ik dus nooit meer. Maar limoncello in het algemeen is heerlijk. Ik ben ook wel benieuwd naar dat pindakaas boek. Ik zag onlangs in de winkel een pot pindakaas met citroengras….. Die ga ik dus eens proeven 😉

    • Beantwoorden Rutger 26 juni 2017

      Wat gek dat hij bevriest. Ik serveer hem ook altijd uit de vries, gaat prima!

    Laat een reactie achter