Volg Rutger Bakt:

Kokostaart met amandelen en bosbessen – recept

25 oktober 2017 | Cake, Recepten, Taart & gebak | 9 reacties

Kokostaart met amandelen en bosbessen

 

Kokos, amandelen en bosbessen: ze vormen een geweldige combinatie in deze kokostaart. Het recept is afkomstig uit het boek Sweet van Yotam Ottolenghi en Helen Goh. Het boek staat vol met overheerlijke en verrassende bakrecepten. Van Perzische liefdescakes tot rijstpudding met geroosterde rabarber en dragon en van pecantruffels met prosecco tot amaretti met honing en oranjebloesem. Het boek doet zijn titel eer aan; het is een prachtig zoet boek! Deze kokostaart is supereenvoudig te maken en heerlijk smeuïg. De taart is ook veelzijdig, net zo lekker als warm nagerecht, met wat slagroom erbij, als op kamertemperatuur tijdens theetijd.

 

Ingrediënten

Voor de kokostaart

  • 180 gr amandelmeel
  • 60 gr gedroogde kokosrasp
  • 250 gr fijne kristalsuiker
  • 70 gr zelfrijzend bakmeel
  • ¼ tl zout
  • 4 grote eieren
  • 200 gr boter, gesmolten en weer iets afgekoeld tot hij op kamertemperatuur is
  • 1½ tl vanille-extract
  • fijne rasp van 2 citroenen (1 kan ook)
  • 200 gr verse bosbessen (of diepvries)
  • 20 gr geschaafde amandelen

Verder nodig

  • boter, om in te vetten

 

Bereiding: Kokostaart met amandelen en bosbessen

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een ronde taartvorm van 23 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe het amandelmeel met de kokos, de suiker, het zelfrijzend bakmeel en het zout in een grote mengkom en klop alles door elkaar om het mengsel luchtig en klontvrij te maken.

Klop de eieren in een andere middelgrote kom los. Voeg de gesmolten boter, het vanille-extract en de citroenrasp toe en klop alles goed door elkaar. Giet het eimengsel bij het droge mengsel en klop tot alles vermengd is. Schep 150 gram bosbessen door het beslag en giet het in de vorm. Strooi de achtergehouden bosbessen over de bovenkant samen met de geschaafde amandelen. Bak de taart 50-55 minuten in de oven tot een in het midden van de taart gestoken spies er schoon uit komt. Houd de taart tegen het einde van de baktijd goed in het oog, door het relatief grote aantal eieren in het beslag kan nog enigszins vochtig gebak in enkele minuten te gaar worden.

Zet de vorm 30 minuten opzij voor u de taart eruit haalt. Verwijder het bakpapier en zet de taart met de gegarneerde kant boven op een taartschaal. U kunt hem warm met room serveren of hem rustig laten afkoelen.

Nieuwsgierig geworden naar Sweet? Kijk hier voor meer informatie!

 

Sweet

Foto: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Het hartige bakboek is verkrijgbaar! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

9 reacties

  • Beantwoorden Annelies 26 oktober 2017

    Hallo heb je een vraag gestuurd bij het easy ammaretto recept en ook op FB ik wacht nog op antwoord

  • Beantwoorden Jeannette 29 oktober 2017

    Ik heb deze taart gisteren gemaakt. Het is een makkelijk recept, ik heb de taart wel wat langer dan 55 minuten gebakken. De taart smaakt heerlijk; vol van smaak door het amandelmeel en blauwe bessen en fris door de citroen. Zeker voor herhaling vatbaar!

  • Beantwoorden Cindy 29 oktober 2017

    Gisteren gemaakt. Hij is heerlijk. Hij is wel wat langer in de oven geweest, ongeveer een uurtje.

  • Beantwoorden Anne 28 december 2017

    Kan je de taart ook bakken in een springvorm?

  • Beantwoorden Mirjam 15 april 2018

    Als ik de 70 gram zelfrijzend bakmeel vervang door zelfrijzend amandelmeel (glutenvrij), gaat dat ook werken denk je? Ik ga het denk ik maar proberen ivm visite met coeliakie!

    • Beantwoorden Rutger 25 april 2018

      Waarschijnlijk gaat dat wel lukken.

  • Beantwoorden nikki 16 april 2018

    amandelmeel in oosterijk ??????

    • Beantwoorden Rutger 25 april 2018

      Wat is je vraag precies?

    Laat een reactie achter