Volg Rutger Bakt:

Hartjes-pannenkoeken – recept

9 februari 2017 | Ontbijt, Overig, Recepten | 0 reacties

hartjes-pannenkoeken

 

Valentijnsdag komt er weer aan! En wat is er dan leuker dan je grote liefde verrassen met een heerlijk ontbijtje op bed. Speciaal daarvoor bedacht ik deze extra dikke pannenkoeken in de vorm van een hartje. Geserveerd met vers fruit en een warme cappuccino is dit het perfecte Valentijnsontbijt! Zelf bakte ik ze in de borstplaatvorm die ik hier vorig jaar gebruikt heb, maar je kan ze ook bakken in een hartvormige ei-bakring, een grote metalen hartvormige koekjesuitsteker of een hartvormig pannetje gebruiken. En als je dat allemaal niet hebt kan je ook gewoon een ronde pannenkoek bakken en daar een hartje uit snijden (dan heb je zelf gelijk de afsnijdsels om vast op te snoepen).

 

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken

  • 125 gr bloem
  • 1 el suiker
  • snuf zout
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 1 tl vanille-extract (optioneel)
  • 25 gr boter, gesmolten

Verder nodig

  • boter of olie, voor het invetten en om in te bakken
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • vers rood fruit, voor erbij

 

Bereiding: Hartjes-pannenkoeken

Doe de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom en meng deze door elkaar. Voeg het ei, de helft van de melk en het vanille-extract toe en meng dit door elkaar. Voeg al kloppend geleidelijk de rest van de melk toe en mix tot een mooi beslag zonder klontjes. Meng als laatste de gesmolten boter door het beslag.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Vet de bakring die je gebruikt in met boter of olie, zodat de pannenkoek straks goed loslaat. Doe ook wat boter of olie in de pan en verdeel dit. Leg de bakring in de pan en schep er beslag in, tot je een laagje van ongeveer een halve centimeter hebt. Laat de pannenkoek rustig garen, tot de bovenkant droog is. Verwijder voorzichtig de bakring en draai de pannenkoek om. Bak de andere kant nog 1 – 2 minuten.

Bestrooi de hartjespannenkoeken voor het serveren met poedersuiker en garneer ze met rood fruit.

Foto: Erik Spronk
Vorige post Volgende post
Het hartige bakboek is verkrijgbaar! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

0 reacties

Laat een reactie achter