Volg Rutger Bakt:

Gevulde donuts met chocolade-banketbakkersroom – recept

15 mei 2017 | Recepten, Taart & gebak | 2 reacties

Gevulde donuts met chocolade-banketbakkersroom

 

Als je nog nooit zelf donuts hebt gebakken moet je dat echt een keer gaan doen. Versgebakken donuts zijn zoveel lekkerder dan de verpakte donuts uit de winkel! Eerder plaatste ik al het recept voor klassieke donuts en het recept voor gevulde donuts met aardbeienjam. Voor de vulling van de donuts in dit recept heb ik gekozen voor chocolade-banketbakkersroom. En dat is ook erg lekker kan ik je zeggen!

 

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 500 gr bloem
  • 10 gr zout
  • 12 gr gedroogde gist
  • 75 gr boter, op kamertemperatuur
  • 60 gr suiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 225 ml melk, lauwwarm

Verder nodig

 

Bereiding: Gevulde donuts met chocolade-banketbakkersroom

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed hier een soepel deeg van. Kneed het deeg zeker 10 minuten door. Zet het deeg afgedekt op een warme plaats en laat het 1 uur rijzen.

Kneed het deeg kort door en rol het op een bebloemd werkblad uit tot een lap van ruim  1 centimeter dik. Maak met een ronde steker van 8 à 9 centimeter doorsnede cirkels van het deeg.. Het overgebleven deeg kan opnieuw worden doorgekneed en uitgerold. Leg de donuts op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze op een warme plaats 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de olie in een (frituur)pan tot 180 °C.

Frituur de donuts in 3 tot 5 minuten goudbruin en gaar. Keer de donuts halverwege. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier en wentel ze vervolgens door de fijne suiker.

Klop de chocolade-banketbakkersroom los en doe deze in een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Maak met een mes een gaatje aan de zijkant van de donuts en vul ze met behulp van de spuitzak met wat chocolade-banketbakkersroom.

 

Foto: Erik Spronk

 

 

Vorige post Volgende post
Deze maand is Het hartige bakboek uitgekomen! Kijk hier hoe je hem kunt bestellen!

Bekijk ook:

2 reacties

  • Beantwoorden Jonna@burgertrutjesNL 16 mei 2017

    Oh dit ziet er weer hemels lekker uit! In Florida hebben wij de lekkerste donuts ooit gegeten bij Krispy Kreme. Dit recept ga ik een keer testen 🙂

    • Beantwoorden Rutger 19 mei 2017

      Wat waren dat voor donuts?

    Laat een reactie achter