Deze kleine taartjes van filodeeg zijn gevuld met geitenkaas, sinaasappel, pistachenoten en oregano. Vol van smaak en toch fris door de sinaasappelrasp. Met dit recept maak je 8 mini-taartjes van filodeeg. Perfect als voorgerechtje of als lunchgerechtje met een salade erbij.

Geitenkaastaartjes met sinaasappel, pistachenoten en oregano

Het recept is afkomstig uit het boek Feasts van Sabrina Ghayour. Het boek heeft als ondertitel Midden-Oosterse feestmaaltijden voor elke gelegenheid. Dat klinkt al heel uitnodigend en als je het boek doorbladert merk je ook dat het echt zo is! Het boek staat vol met heerlijke recepten en foto’s van volle gedekte tafels met goed gevulde schalen. Door dit boek krijg je zeker inspiratie voor een geweldige feestmaaltijd!

Geitenkaastaartjes met sinaasappel, pistachenoten en oregano
Ingrediëntenlijst
  • Voor de geitenkaastaartjes
  • 100 gr pistachenoten, fijngehakt
  • 400 gr zachte geitenkaas
  • geraspte schil van 2 grote onbespoten sinaasappels
  • 2 volle tl gedroogde oregano
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 vellen filodeeg
  • 50 gr gesmolten boter
  • 1 el nigellazaad
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • vloeibare honing, om te besprenkelen (optioneel)
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Geitenkaastaartjes met sinaasappel, pistachenoten en oregano

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Vet een muffinvorm voor 8 muffins in met gesmolten boter.

Prak de pistachenoten met de geitenkaas, de geraspte sinaasappelschil, de oregano en een flinke snuf zwarte peper in een grote kom goed door elkaar. Verdeel de vulling in 8 porties.

Snijd elk vel filodeeg in plakjes van circa 12 x 12 centimeter. Leg 1 plakje een kwartslag gedraaid op een ander plakje, zodat je een achtpuntige ster krijgt. Leg de sterren in de muffinvorm en bestrijk met gesmolten boter. Schep in elke ster een portie vulling en druk licht aan.

Kreukel één van de overgebleven deegvierkantjes in je hand. Leg op een van de taartjes, bestrijk met boteren vouw de punten van de ster eroverheen om het taartje af te sluiten. Bestrijk de randen met nog meer boter en bestrooi met wat nigellazaad. Herhaal tot alle taartjes zijn bedekt en afgesloten.

Bak circa 25 minuten in de oven, tot de taartjes diep goudbruin zijn. Besprenkel de taartjes eventueel met wat honing en serveer.

Nieuwsgierig geworden naar Feasts? Kijk hier voor meer informatie!

Feasts

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (4)
Marleen 2018-02-06 18:54:16

Dank voor dit originele recept! Ik vraag me alleen af wat nigella zaadjes zijn. Iets als sesam of chia?

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-02-11 17:48:50

Het lijkt wel op sesamzaad, maar is iets anders. Je kunt het bij de toko of grotere supermarkt vinden.

Beantwoorden
Rutger 2018-02-11 17:48:50

Het lijkt wel op sesamzaad, maar is iets anders. Je kunt het bij de toko of grotere supermarkt vinden.

Beantwoorden
Marleen 2018-02-06 18:57:24

Ik zie dat je elders in het recept al uitgaat van vervanging door oregano. Wellicht handig om alles aan te passen. Nu wekt het verwarring bij mij.

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-02-11 17:48:15

Oregano en nigellazaad zijn twee verschillende dingen in dit recept. De oregano gaat door de vulling, het nigellazaad gaat eroverheen.

Beantwoorden
Hanneke 2020-09-03 09:12:58

De vulling van de taartjes is nogal droog. Misschien wat room of ei toevoegen aan de geitenkaas..

Beantwoorden
HA
Diana 2022-01-01 15:45:50

220 graden is voor een oven met boven en onderwarmte echt veel te heet. Binnen een paar minuten waren alle uitstekende puntjes al bijna zwart. 15 tot 20 minuten op 180 gaf een veel mooier (en lekkerder) resultaat.

Beantwoorden
DI
Jelleke 2022-04-13 14:40:23

Is het de bedoeling dat je het warm eet? Ik wil ze meenemen naar een Paasbrunch, dan zouden ze koud zijn.

Beantwoorden
JE

U kunt niet meer reageren.