Volg Rutger Bakt:

Geitenkaastaartjes met sinaasappel, pistachenoten en oregano

6 februari 2018 | Hartig, Recepten | 5 reacties

Geitenkaastaartjes met sinaasappel, pistachenoten en oregano

 

Deze kleine taartjes van filodeeg zijn gevuld met geitenkaas, sinaasappel, pistachenoten en oregano. Vol van smaak en toch fris door de sinaasappelrasp. Met dit recept maak je 8 mini-taartjes van filodeeg. Perfect als voorgerechtje of als lunchgerechtje met een salade erbij. Het recept is afkomstig uit het boek Feasts van Sabrina Ghayour. Het boek heeft als ondertitel Midden-Oosterse feestmaaltijden voor elke gelegenheid. Dat klinkt al heel uitnodigend en als je het boek doorbladert merk je ook dat het echt zo is! Het boek staat vol met heerlijke recepten en foto’s van volle gedekte tafels met goed gevulde schalen. Door dit boek krijg je zeker inspiratie voor een geweldige feestmaaltijd!

 

Ingrediënten

Voor de geitenkaastaartjes

  • 100 gr pistachenoten, fijngehakt
  • 400 gr zachte geitenkaas
  • geraspte schil van 2 grote onbespoten sinaasappels
  • 2 volle tl gedroogde oregano
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 vellen filodeeg
  • 50 gr gesmolten boter
  • 1 el nigellazaad

Verder nodig

  • boter, om in te vetten
  • vloeibare honing, om te besprenkelen (optioneel)

 

Geitenkaastaartjes met sinaasappel, pistachenoten en oregano

 

Bereiding: Geitenkaastaartjes met sinaasappel, pistachenoten en oregano

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Vet een muffinvorm voor 8 muffins in met gesmolten boter.

Prak de pistachenoten met de geitenkaas, de geraspte sinaasappelschil, de oregano en een flinke snuf zwarte peper in een grote kom goed door elkaar. Verdeel de vulling in 8 porties.

Snijd elk vel filodeeg in plakjes van circa 12 x 12 centimeter. Leg 1 plakje een kwartslag gedraaid op een ander plakje, zodat je een achtpuntige ster krijgt. Leg de sterren in de muffinvorm en bestrijk met gesmolten boter. Schep in elke ster een portie vulling en druk licht aan.

Kreukel één van de overgebleven deegvierkantjes in je hand. Leg op een van de taartjes, bestrijk met boteren vouw de punten van de ster eroverheen om het taartje af te sluiten. Bestrijk de randen met nog meer boter en bestrooi met wat nigellazaad. Herhaal tot alle taartjes zijn bedekt en afgesloten.

Bak circa 25 minuten in de oven, tot de taartjes diep goudbruin zijn. Besprenkel de taartjes eventueel met wat honing en serveer.

Nieuwsgierig geworden naar Feasts? Kijk hier voor meer informatie!

 

Feasts

 

Foto’s: Erik Spronk

Vorige post Volgende post
Koekjesbijbel komt binnenkort uit! Met meer dan 170 koekjes zit je zeker gebakken! Reserveer hem hier!

Bekijk ook:

5 reacties

  • Beantwoorden Marleen 6 februari 2018

    Dank voor dit originele recept! Ik vraag me alleen af wat nigella zaadjes zijn. Iets als sesam of chia?

    • Beantwoorden Marleen 6 februari 2018

      Ik zie dat je elders in het recept al uitgaat van vervanging door oregano. Wellicht handig om alles aan te passen. Nu wekt het verwarring bij mij.

      • Beantwoorden Rutger 11 februari 2018

        Oregano en nigellazaad zijn twee verschillende dingen in dit recept. De oregano gaat door de vulling, het nigellazaad gaat eroverheen.

    • Beantwoorden Rutger 11 februari 2018

      Het lijkt wel op sesamzaad, maar is iets anders. Je kunt het bij de toko of grotere supermarkt vinden.

    • Beantwoorden Rutger 11 februari 2018

      Het lijkt wel op sesamzaad, maar is iets anders. Je kunt het bij de toko of grotere supermarkt vinden.

    Laat een reactie achter